14

Анонимен

преди 4 години

Тук не става въпрос изобщо да не попиташ за заплата, а да не питаш на интервюто. Чета някакви безумни коментари, че ако не питаш може после да ти дадат мизерна заплата и минимални осигуровки. Вие за договор чували ли сте? В него е записана каква е заплатата, какви са бонусите и т.н. Ако нещо не е написано в договора, а е обещано, изобщо го отпишете, защото не е гарантирано т.е. ако подпишете договор за минимална заплата и голи обещания за по-висока в кеш, никой не ви е виновен.

13

Анонимен

преди 4 години

До СъветА ти за слава ли ще работиш или за пари ? Прието е работодателя да казва/дава информация какво е заплащането, ако няма инфо - това е най-естествения въпрос !За БГ , може да е важно , да си "изтупан" при кандидастване за работно място, но в цивилизования свят не е точно така - ти за манекен ли отиваш или да вършиш работа ?Бягайте далеч от фирма, която търси "креативни" работници/служители !Изобщо, то е цяло изкуство да се ориентираш в обявите за работа .

12

Човек с опит

преди 4 години

Ако се държите според съветите в тази статия и ако изтъквате какво можете и знаете и какво сте готов(а) да направите за фирмата,която би ви наела, но същевременно не питате за заплатата и за някои други бонуси, бъдете сигурни, че е много вероятно да ви наемат, а след това да започнат да ви товарят като магаре.При повишаване на заплатите, разпределянето на премиите или при преценка кой да заеме овакантенапо-добра позиция, ще ви пощипват по бузката и ще ви казват, че заслужавате,но ще поизчакате

11

Анонимен

преди 4 години

Аман от тези компютърджии. Сякаш няма други професии и светът се крепи на техните гении.Един път не прочетох ядрен физик да се хвали по форумите, или мозъчен хирург? Защо ли??????

10

Анонимен

преди 4 години

13 то работа има, но май на някой не му се плаща. Инж. в страната без коментар, в София единици са с високи заплати. Само топ международни компании и то не навсякъде.

9

Да

преди 4 години

Глупости на търкалета. В момента има повече свободни работни места отколкото кандидати и всеки, който е готов да работи го взимат. В IT сферата определено са много добре платени, но вече има и доста по-добре платени професии от IT. Хирурзи, зъболекари и инженери, което е нормално де. Един хирург в Щатите започва с 400К на година и стига да 1М.

8

Анонимен

преди 4 години

6 Не забравяй, че живота не е само ИТ. И че, като отидеш в градчето Х на почивка с тлъстата си заплата, една женица е почистила стаята ти, други са ти сготвили и техният труд НЕ Е ПО-НЕДОСТОЕН от твоя. Само, че ако всички бяха ИТ щяхме да сме потънали в *** и смрад. Айде продай се на работодателя хотелиера за повече пари, ако въобще си взимат заплатите на време. Радвай се, че си с такъв доход, но няма как това да работи всички. От късметлиите си!!!

7

До 5

преди 4 години

Гербаджийче, по данни на НАП половината население е на минимална заплата. Да, дават се пари под масата, но масата от работещите в провинцията вземат 500-600 лв. чисто.

6

До 8

преди 4 години

Мда, пък робите какво да се продават, те работят без пари. Можеш да потвърдиш.

5

до 1

преди 4 години

Човек, отивайки на нова работа, отива за повече пари. Това е ясно на всеки кариерист (не важи за сервитьори, арматуристи и ММА бойци). Когато бях на 21 не питах колко ще ми е заплатата, защото просто търсех работа като за начало. И 1100лв. ми се виждаха някаква огромна сума пари преди 10 години, а сега- само вноската за колата ми е повече. Водя интервюта всеки ден за какви ли не позиции (IT сектор). Всеки го питаме колко пари очаква. И всеки си казва- той се продава, ние купуваме.

4

до 3

преди 4 години

Тъжно за тебе, че си роб. Кой работи заа минимална заплата, бе?! Чистачката в нашия офис взима 900лв. чисто.

3

Анонимен

преди 4 години

Извинявам се, в LinkedIn ме заливат с оферти. Отида ли на интервю, пределно ясно е за какво отивам- повече пари. Към днешен момент съм Dev Mgr- 11.5к ми е заплатата. Пределно ясно на всеки рекрутър в LinkedIn е, че, за да ме извина на интервю, би следвало да говорим за повече пари. И то е ясно. Например, аз работя в компания X. На компания Y й е пределно ясно в X Колко ми плащат и, че иска да ме открадне за повече. Пазарна икономика- аз определям цената, аз се продавам на пазара на труда.

2

Анонимен

преди 4 години

Напротив. Винаги питайте за заплатата, както и за възможни бонуси и гледайте какво подписвате.В завода, където работя аз стартирате от минимална и също така има 2 години обучение. За 2 години я ти дадът 1000 лева я не. Има изпит. Ако напуснеш преди втората година, плащаш неустойки

1

Съвет

преди 4 години

Никога не питайте колко ще ми бъде заплатата.