22

Тони

преди 4 години

Споко братя работим по въпроса. Мой приятел Оги взе златен медал тази година на панаира за зарядна станция 60 квт. Аз лично преди пет години съм направил зарядна станция 150 kW за бърз девет минути заряд на електробуси. Получихме и престижната награда на ИКЕМ - Кубратов меч, но за съжаление никакъв съпорт от държавата. Тествахме станцията една година в София Търново и Габрово и накрая нищо. Станцията беше два пъти по-евтина от китайската и три пъти по-малка. Снимки- в сайта на ИКЕМ.

21

Скептик

преди 4 години

21, Тесла ще карат само гъзарите, които вярват на маркетинга.

20

Hristo

преди 4 години

Alleluia!!!

19

Анонимен

преди 4 години

V2... Да ходят вандалите да я изпотрошат на бързо, че да монтират V3 как си тебе.

18

Анонимен

преди 4 години

До TeslaМи другите производители да почнат да правят еквивалентни електро-автомобили. За сега само се почесваха по цацарките и спаха над 1000 патента за производство на електрички, без да правят нищо с тях, че да не им навреди на ДВГ-тата. Сега почват да се паникьосват, че един компютърджия им го надъни. Ми мерси, да се хващат в ръце.

17

Само питам

преди 4 години

За какви Тесли въобще говорим като след има-няма 100 г. транспорта в България ще е еко и ще е на 70% от каруци? Защо не погледнете в бъдещето и не правите стоянки за каруци, места за отдих и за връзване на конете, места за изхвърляне на фекалиите?

16

Tesla

преди 4 години

Е държавно финансирана компания за разоряване на Европейските, Японските и Корейските производители. Че и реклама и правите. Айде аут.

15

Анонимен

преди 4 години

До God Ми да се задълбочим в тоя анализ. В България около 50% от електрическата енергия идва от ТЕЦ-ове. Значи, трябват въглища. Въглищата за разлика от нефта не се преработват след като се извлекат от земята. Въглищата за разлика от нефта се добиват (поне от части) местно, тоест транспорта е по-евтин. Въглищата за разлика от нефта са МНОГО по-евтини. Относно батериите. Там се наблюдава МАСИВЕН подем в капацитета им последните години. Вредата им е ниска в сравнение и намалява.

14

До 10

преди 4 години

Минали сме транзит покрай хуните.Прочети малко инфо за хан Кубрат(Курт) от род Дуло и ще видиш къде ще те отведе ДНК-ато на батко Дуло.

13

God

преди 4 години

До Анонимен 11А сега направи същият анализ за производството на ток. Някой трябва да добие въглища или природен газ, да го достави до ел.централата, да произведе електричество, да изгради ел.мрежа и да ти го достави до зарядното. Ток от ВЕИ не стига за нищо. И за разлика от бензина, токът не можеш да го складираш. Като стане авария и ти спре тока минаваш на колело. И не електричките са вредни, а батериите им и тяхното производство. Със сигурност те са бъдещето, но то е доста далечно.

12

Майко мила

преди 4 години

*** ще кара Тесла:)))

11

хм

преди 4 години

Тотев добре се е възползвал от времето, през което беше кмет. Хотелът му е от съборетина тип "студентско общежитие" сега е от лъскав по-лъскав. Ново крило си построи, лъскава сграда с офиси. Сега и зарядни станции за електроавтомобили. И всичко това с парите от закуски...

10

Анонимен

преди 4 години

Като знам каква злоба цари тука, горките хора с Tesla - ще има да им ги палят, дерат, чупят, рисуват ...

9

Анонимен

преди 4 години

До 8Не знам пич - вкъщи излиза 82-3 kWh, да напълълниш от 1% до 100%. Ако го караш градско минава по 750+ км. На магистралата е тaшaк малко, ама ай ся - не е колкото тока, особено ако си хитъ и само нощно зареждаш или крадеш ток!

8

Анонимен

преди 4 години

До popa ot razgradГлупости на търкалета. За да произведеш бензин трябва да го - извлечеш като нефт. Транспортираш до танкер, превозиш на хиляди километри, стовариш в рафинерия, рафинираш на бензин, натовариш на цистерна, стовариш в бензиностанция. Всеки по този път си взема горница. Няма как бензин да е по-евтин от електричество. За това не ползваме генератори да си го правим масово. А доколкото електричките били вредни за природата - смях в залата.

7

Анонимен

преди 4 години

На *** такива модерни инсталации не му трябват, ние сме хуни ... това ще оцелее точно няколко месеца.

6

Анонимен

преди 4 години

Лошо няма бре. Притеснява ме, че в момента в който мутрагените се усетят, че електричките им правят конкуренция на бензиностанциите ще почне масово палене и саботажи. После най-вероятно лобистки ограничения правещи отварянето на нови административен кошмар. Ако можеха да ни върнат в пещерите - щяха.

5

popa ot razgrad

преди 4 години

да видим колко жертвоготовни ще се окажат екологичните поддръжници...ще се окаже, че пълненето на батериите с електричество е по-скъпо от пълненето на резервоара с бензин...пък и целия процес на производство на електрички е много по-опасен за околната среда...така че назад към бъдещето...

4

Анонимен

преди 4 години

Балканските диваци питекантропи ще им с*рат отгоре още на първата седмица....

3

Анонимен

преди 4 години

Ейц, много бе! Осемстотин и петдесет електрически автомобила в цяла България?Направо ще се получи задръстване от електромобили...