19

Апокалипсис

преди 4 години

Този който е заразен с вируса няма как да разбере като симптомите се появяват след 15 или 20 дена. А на летищата ги проверяват само с термо камери който е над 30 градуса го слагат пос карантина. В Българив може дс има заразени и в половин свят също. Именно ще се разбере след 10 15 дена. Първи случай на вируса е регистриран преди 9 дена!

18

Эврапэйскый Союз

преди 4 години

Нека да бъдем добри хора, нека ги пуснем всичките в Союза и ги посрещнем в Брюксел с тържествена церемония!

17

Т.Шак

преди 4 години

Забранено за китайци и кучета

16

опасно ли е или да

преди 4 години

Много ме ядоса някаква бг професорка Михайлова, която по една телевизия безгрижно кяазваше как се преувеличавало за коронавируса, преобладаващата част от умрелите били хора със съпътстващи заболявания - диабетици, сърдечни болести... А ***, мадам, на диабетиците и на хората със сърдечно-съдови заболявания не им ли се живее? Защо ги отписваш?

15

Анонимен

преди 4 години

Аз грам не проумявам, защо трябва държавите да евакуират потенциално заразени свои граждани, уж били здрави ама то симптомите до 14тия ден, самички да си вкараме заразата... Ако има някой по вещ да ми обясни моля логиката на "Да в Китай има наши сънародници в заразените райони, евакуираме ги!", нямам нищо против хората, дано са добре, но общественото здраве е по-висша ценнос...

14

затова

преди 4 години

Кой се е заразил първи? Заразил се е жител пна Ухан, който си купил от пазара прилеп, сготвил и изял прилепа. Вирусът се предава и по змии. А както знаете, китайците са всеядни. Лошото е, че вирусът постъпва към хората през живетните, но се предава и от човек на човек по въздушно-капков път. Тоест, човек може да се заразди и в автобуса. Докато не бъдат излекувани всички болни от новата болест, трябва изолация. Все още няма лекарство!

13

кой

преди 4 години

Китайското правителство и Бил Гейтс са дали милиони пари за разработка на ваксина и парите са за Института по вирусология в Ухан. Поне нека в най-скоро време да има лечение на болиестта. Бил Гейтс е превел пари и в Африка, за превенция в случай, че вирусът бъде пренесен в бедна държава, която не може да вземе нужните мерки. Но защо се чака само от Китай да открие лекарството против новия вирус? Кой ще бъде пръв в излекуването на хората?

12

факт

преди 4 години

Всички смятат епицентъра на заразата Ухан за малък провинциален град. Но "малкият" град има 12 милиона жители. Повече от България! В този град се намира Институт по вирусология, където се правят експерименти. Дали коронавирусът "случайно" е излязъл от пределите на лабораторията, дали по друг начин, но е факт, че спокойно може да се нарече биологично оръжие. И все още няма ваксина и лечение.

11

Анонимен

преди 4 години

Евала.

10

???

преди 4 години

Вярно ли е, че за последните 3-4 месеца в САЩ от някакъв щам на грип са заболяли 17 милиона човека, от които почти 7000 за починали по официални съобщения на техните здравни власти?

9

Неграмотност

преди 4 години

Цифри или числа? Цифрите са 10 на брой в десетичната бройна система. Какво означава "Ако цифрите са верни"?

8

Валентин Тодоров

преди 4 години

Ако цифрите са верни,те показват,че взетите мерки,макар и закъснели с няколко дни заради бюрократични причини действат и ситуацията започва давлиза под контрол.Ако сравним с други вирусни епидемии през последните 100 г този път няма лавинообразно нарастване на заразените и заболелите и имаме хиляди,а не милиони от тях за същия период от време.Явно прогнозите за катастрофална епидемия като тази от 1918-20 г убила над 120 милиона човека по целия свят няма да се сбъднат.

7

Леле до 6

преди 4 години

Не й давай идеи, па, ти!.. малко й трябва хаха

6

Анонимен

преди 4 години

Меркел как още не ги е поканила в Европа да им помагаме и да ги лекуваме.

5

Анонимен

преди 4 години

Aliexpres ще спре ли доставките?

4

Анонимен

преди 4 години

Съвсем нормално е да не искат да допускат китайци като има този вирус.

3

Дзъ

преди 4 години

Звучи доста плашещо. Ако изолацията на Китай продължи месеци - ще има сериозни последствия на международните борси/пазари и ще се отрази негативно на всички.

2

123

преди 4 години

Станаха много силна икономика.С този вирус им е,,ха мамата.За пари всичко е позволено,пък и едни наши далечни братя имат интереси по целия свят.

1

ШибиРиби

преди 4 години

Сега е момента Ангелакова да направи решаващ пробив в туризма като покани неколко миленона Уханци на родното Черноморие