305

Факт

преди 4 години

Горките лекари на България ! Та , я се огледайте - през 30 м. има частни лекарски кабинети, частни зъболекарски кабинети, частни аптеки, частни лаборатории... - толкова са "зле" горките доктори, че имат пари за частни кабинети,лаборатории,аптеки.... Не достигали лекари ? Ами, защо болниците в страната са 5 пъти повече отколкото в другите страни? Що за манипулации правите тук ? За една пломба ви дерат 150 -200 лв !!!!!!!!!!!!!!!!! Това ми е пенсията за 1 м.

304

Ани

преди 4 години

Нека да отиват! Да се научат как се работи. Ние напуснахме 1990 г. Помните ли? Тогава лекарите ни учеха кое е добро и кое лошо. Те бяха тези които потопиха 10 ноември в социализъм!

303

ясно

преди 4 години

Като прочетох че лекарите искат да заминат за Скандинавските страни ми станаха ясни две неща: поради това че тук ги рекламират като социалистически рай, очевидно въпросните лица са много алчни големите илюзии пораждат големи разочарования. следователно ще се върнат като мокри котета.

302

пейо

преди 4 години

Да заминават! И без тяхна помощ ще измрем.

301

Щерю

преди 4 години

Мвого странен исторически факт е, че светът е оцелявал и без доктори, и здравни работници, като е изнамирал начини успешно да се самолекува...

300

парите

преди 4 години

Докатко здравната каса е монополист в плащането на лечението, така ще е. Тя трябва да е само за желаещите, не за всички и задължителна. Въведете целеви банкови осигурителни смчетки за лечение, който има такава сметка, да не е длъжен към здравната каса. Колкото си е внесъл, за толкова пари и да е лекуван. Като не пстигат парите, да взема кредит. А като ви е страх, доктори няма да има. Ще бягат.

299

много ясно

преди 4 години

Ако аз съм млад лекар и кроя планове за бъдещето, ще остана ли? Няма. Ако държавата ме задължи да изгубя първите 5 години от стажа си в България, изобщо няма да следвам медицина. Ще уча нещо друго и пак ще замина. Тука, ако си доктор, държавата гледа на теб като на престъпник, търгаш и прочее. Понеже и изнася докторите да са виновни за лошата организация на заплащането на лечението.

298

до 295 Иван

преди 4 години

Разбира се, че няма кой да даде 2000 лв. заплата на лекарите. Ако в държавният сектор заплатите също станат "европейски" в частния ще пропищят - та нали за това плащат още смешни заплати от по 300-400 лв. (в провинцията, да не се разпищят пак някои, защото София не е България). Когато преди 10 години все още работех в България получавах такава заплата и още живеех с родителите си. Според шефа ми и това ми беше много (частник). Сега работя в чужбина и изобщо не мисля да се връщам.

297

Баце

преди 4 години

Кво ви дреме за здравеопазването, сега съм зает да ви вкарам в еврозоната!

296

До 328

преди 4 години

Я посмали малко...това да не ти е комунизъм...като е учил в Бг си е плащал за това...02458

295

Анонимен

преди 4 години

Няма образование, здравеопазване но има магистрали...

294

ЕКСПЕРТ ОПТИМИСТ

преди 4 години

Безплатния обяд свърши със свършването на социализма. Кой ял-ял. Сега е време за плащане. Жестоко е - но е истина. Страшно е за тези дето са вземали без да плащат. Обикновения човек не се плаши - все едно да плашиш *** с банани.

293

Анонимен

преди 4 години

Видимите резултати! Пак за баце да гласувате!

292

Шаман

преди 4 години

Лекувам по домовете, за млади жени - с промоция

291

ЕРИК

преди 4 години

До Чудно Той плана Ран- ът е досаден... Сигурно затова , виетнамските зенитчици са извадили окото на Ричард Ран,докато им набивал в главите неолибералните и демократични ценности с помощта на бомби и ***.Та защото е досаден ,та взели и го свалили.Сигурно и досега си спомня с въжделение виетнамският затвор,ама го нямало Силвестър Сталоун да го измъкне

290

Анонимен

преди 4 години

още 1999 беше пълно с частни кабинети, и живееха като царе, не им берете кахъра на докторята, тия с частното са добре.

289

Анонимен

преди 4 години

мисля, че е преувеличено. убедена съм, че ако ти трябва лекар в България има достатъчно, естествено за високо качество трябва да платиш. има си лекари в България, и доста от тях са с висок стандарт. дори бих казала, че хитрите отсега нататък ще остават, понеже поради многото заминаващи останалите ще са като царе.

288

Ветеринар

преди 4 години

Аз съм ветеринар и нямам проблеми. Не се оплаквам. Е , не съм като Д-р Джеф от Скалистите планини с 100 000 пациенти на година и 30 човека персонал .

287

Чудно

преди 4 години

До ЕРИК 325 А стигах с тоя план Ран- Ът. Не виждаш ли че ставаш досаден ?Я кожи нещо за прана Путин ? Той е на мода.

286

Анонимен

преди 4 години

А тези, които умат тук, а после искат да заминат що не земат да учат медицина в Германия или Швеция и да си стоят там. Тук само цоцкат от системата и после дим да ги няма. Трябва да стане като преди години: щом си учил тук, поне 5 години оставаш и толкоз.