133

Анонимен

преди 4 години

Аман от IT-та, които обясняват колко голямо търсене и за какви заплати има!Има хора с всякакви образования.Те нямат право на живот сигурно?

132

до 127

преди 4 години

Това, че 5-10% от всички работещи са неквалифицирани (склададжии, сервитьори и магазинери), не означава, че МАСОВО в София това е профилът на кариериста. Нормално е човек, като е в среда на неквалифициран персонал, около него да има само такива хора. Добре е да излезеш от средата си, ако тя не е дотам добра, за да видиш и другите как живеят. Да помислиш какво можеш да подобриш, как да тръгнеш в по-правилен път, да се огледаш в лъскавите офиси и новите коли, да се поинтересуваш от това онова.

131

Анонимен

преди 4 години

Дали е нормално да създам роб, който да оставя после да се мъчи като животно в един разпадащ се свят?

130

до 126

преди 4 години

200 000 на заплата над 9 000 лева?! Това Горанов ли го каза? Пълни глупости! Погледни реалните данни на НАП - над 108 хил на година са 17763 човека за 2018. И това са годишни "доходи" - минават дивиденти, бонуси и т.н. никой не говори за заплата....Има фирми изкуствено подържат офиси и персонал с България заради 10-те процента данък. Това е лъскава и лъжлива икономика, няма реално съдържание.

129

до 130

преди 4 години

Имаше наскоро Career Fest в НДК. На щанда ни дойдоха 20 човека, които проявиха сериозен интерес и оставиха CV. 8 от тях вече сме ги наели. Всичките са студенти 2ри курс, на половин работен ден са, взимат около 1500лв. (за половин работен ден). 600лв. плащаме от бюрото по труда по програма младежка заетост, а останалите ги даваме ние. Като съвет- погледни в LinkedIn, офертите за работа са десетки хиляди за София. Мен ме заливат с какви ли не предложения постоянно.

128

Някаква

преди 4 години

Колкото и да напиняте, нЕма да има кой да ви гледа болните, впиянчени ***, да ви плаща пенсийките и да ви яде бурканите с туршия, България върви по пътя, който си е създала САМА. Много е гадно и тъжно да признаем, че сами сме виновни за липсата на общество, за това плюем всичко останало. *** закономерно се топи и изчезва, няма връщане (за щастие)Колкото и да обвинявате ***, капитализъм, няма да промените картинката :) Математиката не прощава, няма да има КОЙ да ви лекува :)

127

до 130

преди 4 години

Кажи какво можеш, за да ти кажа какво да търсиш. Ако знаеш език на добро ниво, малко Unix, малко базово бази от данни, 2500лв. чисто като минимум са ти гаранция, ако си напишеш грамотно CV и се представиш добре. Лошото е, че масовката не знае как да си напише CV (праща някакви чудеса по 4-5 страници), не знае как да се държи в бизнес среда, не знае как да се облича, няма изказ, няма поведение. Като цяло- кадри няма много, както и по-долу са казали.

126

СССР2

преди 4 години

Какъв е смисълът да се пълни една държава с деца, на които не може да им се подсигури бъдеще? А тези 200 000 българи със заплати над 10 - 15 к може би нямат време да гледат деца или пък може би интелектът им, за да могат да ги изкарват тези пари, им подсказва, че няма смисъл от деца, за които така или иначе бъдещето, в което ще се налага да живеят по принцип няма да е розово. Децата са за бедните, които не обикновено не си дават сметка за много неща. Затова и най-бедните са с най-много дЯца.

125

Анонимен

преди 4 години

Съвсем в духа на евро-джендърските ценности и еманципацията, забелязалили сте, че масово във Фейсбук дори думата "секс" се приема за ***, вулгарна и масово се цензурира?! Пишат я "С*кс".Срам ги е да я напишат, или да я кажат, вие питате за деца и раздаемост.

124

Анонимен

преди 4 години

До до 118Кой си ти, да определяш кой има право да има деца бе, шушумиго? Я кажи конкретно ТИ, с какво си толкова необходим на човечеството.

123

българин

преди 4 години

До: номер 128Дай пак да се уточним: Като приспаднеш данъците на тия 610 лева колко реално ще получиш? Това смяташ ли го? Или си мислиш, че тези на минимална заплата получават цялата сума до стотинка а държавата ще се остави да я прецакат тъй ли?Аре улево, комунистически номера!

122

до 127

преди 4 години

Е ти изреди хора с основно образование. Касиерка в Билла взима 1200лв.. Това са хора със спряло развитие в 3ти клас. Това не е масовата картинка на работещ в София, поради простата причина, че средната заплата в София е доста различна от 800лв (в пъти по-висока).. Отвори си сайта на НСИ и виж- има данни за всеки месец и разбивки по сектори. Това, че сте една тумба безделници от краен квартал и всичките работите по супермаркети и бензиностанции, не означава, че сте повече от 15% такива в града.

121

българин

преди 4 години

До: номер 122Нещо не ти се връзва математиката. Това за София ли са тези цифри?Защото България не е София.Не знам всъщност как е извън София, но след като в София взимат и по 1000 лева значи извън София, особено в малките градчета (за села не говорим) е логично и по-малко да взимат.Говорим за чисти пари, след удръжките или общо с удръжките бруто?Защото и това има значение.Намери ми работа за средно образование с 1500 лева заплата (обаче чисти?)!Веднага се хващам!

120

Проф

преди 4 години

Жените са равни на мъжете, свободни и независими, градят кариера в годините, в които са най-плодовити, женят се на по 35, когато им стане ясно, че принцовете не търсят феминистки и отдавна са женени и с по 2-3 деца.

119

до 124

преди 4 години

Кой, какво масово бачка в провинцията за 500лв. ми кажи, при минимална заплата 610 бруто. Слушам позиция. По документи бачкат за толкова, а останалите- под масата ги взимат. Крадат ежедневно от държавата, а реват как депутатите крадяли. 2-3000лв. месечно са нищо, това са смешни пари в София, които ги взимат в кол центровете хората на по 28 с екзотичен език (скандинавските са доста търени и даже имам приятел, който изкарва 7000 месечно с шведски и руски със средно образование).

118

Анонимен

преди 4 години

В София масово се взимат 800 нето, говоря за складови работници, служители в хранителни вериги и т.н.Това че вие взимате 5000 не означава че останалите са като вас.Нали все пак трябва да има някакъв стандарт на живот.

117

до 125

преди 4 години

Именно, защото няма кадри, има едни 200 000 души със заплати над 9000лв. (данни на НАП)- топ кадрите на страната. В София нови и нови фирми отварят и буквално крадат за пари кадрите на съществуващите. Например- човек на средно ниво при нас взима около 5000лв. заплата. Идва нова компания и му предлага 7500. Ние му качваме на около 6 и едвам го задържаме. Ежедневието на образованите и търсените е това. Заплати от рода на 10-12-15000лв. не са мит и не ги взимат малко хора, но не ги взимат и много.

116

Анонимен

преди 4 години

То няма кадри в България, вие за кариери и за мениджъри човешки ресурси се надлъгвате. Разберете няма кадри, от къде да ви дойдат парите. Скоро приятел искаше да прави офис в България, предупредих го че хем са алчни, хем нищо не знаят. Ами младежи, поколението от преди 10 -15 години, което наистина беше наравно със западните си колеги избяга. С 10% данък се привличат бизнеси да си прекарат парите. Като спре и това ще стане интересно.

115

Анонимен

преди 4 години

В провинцията хората масово бачкат за 500-600 лева и пак се справят с раждането и отглеждането на деца.Познавам и такива, които печелят по 2000-3000 лева и пак не се решават на деца, нямали пари. Купиха си нови коли, пръскат по барове и екскурзии и обясняват, че са бедни.На кое да вярвам - на което чувам, или на което виждам?

114

до 118

преди 4 години

Човек с висше образование със заплата под 1000лв. няма. Най-ниски са учителските заплати- провери си колко взима младши учител. Сумарно 2ма могат да взимат 2+к лв. месечно, което е предостатъчно да се гледа дете. В София тези цифри са много по-високи, разбира се, говорим за провинцията в момента. Да не говорим, че вече по складовете хора с основно образование взимат по 1500лв. в София. Та и за тях има шанс да имат деца. Отделен въпрос е, че подобни не трябва да се множат. Не са нужни никому.