36

Totenkopf

преди 4 години

Мега си зле.

35

Анонимен

преди 4 години

Колкото и да ме пишете минуси, американците са били на другата страна на планината, по по-лесния маршрут, и между двете групи не е имало връзка. Рускините по време на изкачването не са знаели какво правят американците и дали не се качват. Не са можели да допуснат точно САЩ да покори собствения им връх преди тях в разгара на Студената война. Това би било изключителен позор с последствия. Те са се състезавали с врага в чисто военния смисъл на думата.

34

Анонимен

преди 4 години

А боярышник взе ли?

33

Анонимен

преди 4 години

Доста елементарничка пропагандичка.Но то друго и не може да се очаква.

32

Анонимен

преди 4 години

Високо самочувствие подплатено с глупост.---Ами това беше държавната политика на СССР. Вярно, сталинизмът, когато хиляди се пращаха на сигурна смърт да строят и добиват полезни изкопаеми в крайния Север през зимата, беше минал, но този случай е от Студената война. Спортът беше голямо нещо в тая битка. Ако не са им казали изришно, че трябва да показват на всяка цена пред американците арогантна и напълно безкомпромисна смелост, те сами са си знаели.

31

Totenkopf

преди 4 години

Високо самочувствие подплатено с глупост. Резултата е налице. *** запиши се на курс по английски превода ти е неадекватен и жалък.

30

Az

преди 4 години

Шатева, ШатАева, Шатева, ШатАева ??? *** Христова, какво става ???

29

Анонимен

преди 4 години

Откраднато от CNN с изключително нескопосан превод. "Авторката" трябва да се срамува от себе си.

28

Луд

преди 4 години

До нерде Ямбол ...Е много ли се разсея? Все ти е останала сила да надраскаш някоя глупост.

27

Анонимен

преди 4 години

"Магистър на спорта"? Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже! Невежество!

26

.

преди 4 години

Тия планински глупости са безумие.

25

читател потресен

преди 4 години

Много лош превод, от който малко се разбира. Но магистър на спорта кърти миФки, джурналистчета неграмотни! Майстор на спорта се казва, да ви светна. Ужасявам се от списвачите ви.

24

Анонимен

преди 4 години

"Мъжете си мислят, че ние няма да стигнем до върхаЕ, прави са били.

23

Анонимен

преди 4 години

Магистър на спорта! Недейте така с Гугъл транслейт, бе младежи! Консултирайте си с някой преводите, като не знаете. Не може така!

22

Анонимен

преди 4 години

Една смърт вообще не е красива. Пък може и да бъркам. Съгласен съм, че саможертвата на първата жертва е повод за уважение. Обаче, най-важното, защо са тръгнали надценявайки силите си и каква е ползата, освен да си докажат, че могат, да си начешат егото. Какво прави майстота на бойните изкуства, като усети заплаха отвън? Отговор: не излиза!

21

ми да

преди 4 години

На първи поглед- 7 статии за рашките. Путин ли го списва днес бг?

20

Еееее

преди 4 години

Каква е тази антируска мощна пропаганда. Няма и ден без 100 статии против Русия. През дедовия ми е за Рашките, ама ми писна. Все едно чета Правда. Б а си сайта.

19

Умерен алпинист

преди 4 години

Така става като тръгне единия пол да доказва колко по-велик е от другия.А сега очаквам група мъже да докаже, че може да роди повече деца от група жени...

18

Анонимен

преди 4 години

Историята е тъжна и красива.Но все пак да се катери човек в планината по време на много силна снежна буря с една радиостанция и убеждението че жените са силни е доста глупаво.Жените са хора като всички останали.Ходенето в преспи сняг по време на буря изтощава много бързо.Аз продължавам да подозирам че тая Елвира е била дрогирана.Като водач на групата би трябвало да се грижи са останалите да гледа да не умре някой да не се нарани да си изкарат хубаво и да се приберат вкъщи.Не да ги утрепе.

17

Анонимен

преди 4 години

Едва ли в СССР са можели сами да решават какво да правят, особено след като са присъсвали представителки на вражеския САЩ. Тогава само за разговор с чужденец викаха в милицията. Може би всички са щели да постъпят по-разумно ако не са се чувствали длъжни да се покажат по-смели от американците по партийна линия и не са си мислили какво ще каже началството ако се приберат. Историята е покъртителна наистина.