11

Анонимен

преди 4 години

На английски се нарича ECMO - прави се на пациенти очакващи трансплант на сърце и/или бял дроб. Не знам как точно се прави, но изглежда като катетри вкарани в различни артерии из тялото, които обогатяват кръвта с кислород и я връщат в тялото. Едно трансплантирано момиче имаше към 5 или 6 такива из цялото тяло. Спасява животи, очевидно, но се се съмнявам много болници в БГ да имат такава апаратура и да знаят как да я ползват. Най-малкото досега не сме чули да я ползват при пневмония.

10

Гостенин

преди 4 години

Ти да видиш?!Не било оксиженация, ами оксигенация - този термин е възприет и нас. Шантава работа. Та всъщност за колко човека имат апаратура докторите на дрогара Си? За 100, за 1000, за милион? Ще спасяваме явно само Политбюро и ЦК. Нашият светъл пример е вдъхновение за дрогара Си (имам предвид Чернобил).

9

ЩО Е ТОВА

преди 4 години

ОБЯСНЕТЕ КАКВО Е ТОВА: екстракорпорална мембранна оксигенация.КАК СЕ ПРАВИ И ИМА ЛИ ПОЧВА У НАСКОЙ СА БОЛНИЦИТЕ ПРИТЕЖАВАЩИ АПАРАТУРА ЗА екстракорпорална мембранна оксигенация. ОСВЕН ПРАВИТЕЛСТВЕНА И ВОЕННО МЕДИЦИНСКА

8

Анонимен

преди 4 години

Когато повторят успеха, тогава да тръбят. Ами ако е съвпадение, в смисъл човека е бил в тежко състояние, преминал е пика на заболяването и просто се е оправил?

7

некой

преди 4 години

Абе - да не започнат като с прасетата - "превантивно да изтребват"?

6

Гостенин

преди 4 години

***, дете младо: оксиженация може и да е медицински термин (ама много не ми се вярва!)Откъде преписваш? Ако беше от ТАСС - щеше да знаеш, че *** четата английския наред. Йохни Валкер например.Настроение: весело, так чак смешно.

5

Гостенин

преди 4 години

Всъщност какво знаем ние за докторите на дрогара Си? Имаме впичатления само от разни дупкачи(иглотерапия).Но само как работата у Китай, а? Даже лазбраха коя змия изяла прилепа! Само не са разбрали точно кога - нямало камера във джунглата. Ако имаше: Ехеее, даже щяха да я изгорят преди да е изяла прилепа.Вие как си ги смятате теа работи, а?Значи ще празнуват Новата година,а? Няма един прилеп да им развали годината на .....(сведущите да попълнят), нали?

4

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се диша чист кислород значи

3

Гостенин

преди 4 години

Изостават!путин вече разработи ваксина. Първо на него са я пробвали.пп Какво ли не прави желанието да покажеш, че няма опасност за Икономиката?! А последната вече глътна вода и започна голямото потъване.Живела Раша - опората на прогресивния електорат! ;-)

2

Бау

преди 4 години

Ако е истина - Браво!

1

фейкомет

преди 4 години

Новините летят, всеки 5 минути пълен обрат на днесбг, ту всички ще умрем, сега пък направили ваксина, до 5 мин чакаме новина че всички са излекувани напълно.