48

Maybe

преди 4 години

Ако си успял и имаш финансов консултант ще разбереш какво и те съветват хората. Ще ти дам безплатен съвет даден ми от платен фин.консултант, а той е цените на имотите се балонизираха и имот вече не е добра инвестиция. От повече от 1 година ценовата графика на имотите е една права линия достигнала върховите си стойности. Предстой корекция надолу, никои незнае в какви размери. Ако искаш коректна оценка от пазара на имоти не чакай такава от пристрастен човек Д.Ганев.

47

истина

преди 4 години

пазарът на имоти е пазар на успелите 10 -15 % от хората. Затова над 80 % от хората говорят за спад, балон, армагедон, криза, наводнение, земетресение - те не могат да се докоснат до пазара и ако наистина това се случи те психологически ще се почувстват по-добре, че и успелите ще страдат. Нали сме българи, за нас е важно и на другите да им е зле

46

наблюдател

преди 4 години

в мoмeнтa рeaлнитe лихви пo дeпoзититe ca oтрицaтeлни. Хoрaтa нe cмятaт, чe губят пo oкoлo 3 % oт инфлaциятa, нo кoгaтo и нoминaлнитe лихви cтaнaт oтрицaтeлни вcички щe извaдят пaритe oт бaнкитe и бързo бързo щe ги влoжaт в имoти. A знaeм кaквo cтaвa c цeнитe тoгaвa. A инaчe дeмoгрaфиятa e яcнa, тoвa e мaлкa чacт oт фaктoритe oбaчe и тo в дългocрoчeн пeриoд

45

СССР2

преди 4 години

Българинът масово има една мечта. Да има апартаменти, за да ги дава под наем на други нещастни душици. Против е високите цени на жилищата, защото така по-трудно би бил близко до мечтата си, но пък желае да живее от наеми и затова те стават все по-високи. Съответно и цените на жилищата също раастат. Но това той не го разбира! Даже иска жилищен фонд на депутатски цени, мечае как ще хване някоя далавера, за да купи нещо набързо. Междувременно обаче масово става бачкатор тюлен с 20 год. ипотека.

44

до до 33

преди 4 години

До до 33Именно затова искам редова къща от 100 квадрата, за какво са ми повече? 50 квадрата на първия етаж (хол и кухня) и 50 на втория (две спални и баня и тоалетна) ми стигат, а не искам отделна къща. Тези 100 квадрата не включват гаража и мазето.Но да си има отделни етажи и стълбище, не искам апартамент, бил той и голям, че да имам тропащи съседи отгоре или аз да се съобразявам да не тропам на тези отдолу.Но в БГ селянията надделява и дори редовите къщи са с огромни ненужни квадрати.

43

до 41

преди 4 години

В Полша една редова къща струва по-евтино от апартамент с по-малко квадрати в същия квартал. И не ги строят само в затворени и скъпо струващи комплекси като при нас. В блок е хубаво, ако си в мезонет например или първи, надпартерен етаж с по-големи тераси. Иначе е като тясна кутийка.

42

до 44

преди 4 години

смени държавата като те е страх от земетресения!

41

Анонимен

преди 4 години

важно е качествено да се строи противоземетръсно пък цената няма значение все ще се изплаща с десетилетия но България е силно земетръсна зона

40

Анонимен

преди 4 години

Не толкова цена е проблем, а балона! Зад тази цена не стои нищо! По света 5% годишна печалба е добра, 10 е отлична за бизнеса. Нека нашите строители си сложат 20%, все пак са българи, и това да е цената. Ако наистина е вложил 1000Е за квадрат, ще платя 1200Е без да гъкна! Но печалба в пъти има само от наркотици, проституция, хазарт... Затова това не е инвестиция, а чиста спекула.

39

Анонимен

преди 4 години

Панелка в Дружба 1100 евро метъра.Балона е толкова голям, че най-вероятно ще срине икономиката като думне.

38

до 40

преди 4 години

Предградията са си предградия - полусело/полуград.В градските центрове не е така. При всяка възможност бутат де що може и строят съвременни многоетажни жилища. А и там т.нар. къщи не са баш такива, а едновходни сгради на по няколко етажа с по-3-5 апартамента/етаж. За "панелките" нищо не съм казал.

37

до 39

преди 4 години

И в големите градове предградията са масово от редови къщи (terraced houses). Само най-изпадналите живеят в ЕПК блокове и тип панелки - това са жилища за социално слаби. То и у нас с времето стават на "гета в небето"

36

до 38

преди 4 години

A как е в Холандия и по целия свят в големите градове, а?Всичко сгъчкано, защото всеки се стреми там да се набута.Къща на село - no problem.

35

до 34

преди 4 години

панелките и старите блокчета като започнат да сдават багажа е редно да се заменят с по-човешки жилища - редови къщи. Цяла Холандия живее в такива, а ние имаме много повече земя. Къща си е по-добре за деца и домашни любимци.

34

Анонимен

преди 4 години

ИМОТИТЕ СА НАДЦЕНЕНИ С 30-40 %. БАЛОНЪТ СКОРО ЩЕ СЕ СПУКА И ПАЗАРЪТ ЩЕ СЕ СРИНЕ !!! ТНА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО ТЕЗИ КОИТО СА СЕ НАГЪРБИЛИ С 20-30 Г. КРЕДИТИ !!!!

33

ИДВА КРИЗА

преди 4 години

ИДВА КРИЗА !!!! ИНФЛАЦИЯ, ПОКАЧВАНЕ НА ЛИХВИТЕ И БЕЗРАБОТИЦА !!! ПАЗАРЪТ ЩЕ СЕ СРИНЕ !!!!

32

БАЛОНЪТ ЩЕ СЕ СПУКА

преди 4 години

БАЛОНЪТ СКОРО ЩЕ СЕ СПУКА !!! ПАЗАРЪТ ЩЕ СЕ СРИНЕ !!! ТЕЖКО НА КОЙТО СЕ Е ЗАРОБИЛ С КРЕДИТИ ЗА 30-40 Г. !!!!

31

до 33

преди 4 години

На човек му трябва доста по-малко от това, което той си представя.Но ако настояваш, ти предлагам парцел в село Горно Нанадолнище, за да си построиш палат.Е, с/у Коня и НС в Сф няма как да бутнем застроеното, за да си вдигнеш къщата.

30

Анонимен

преди 4 години

Да, голям кеф да живееш в кутийки-апартаменти. Трябва да строят повече къщи, поне редови!

29

Веско

преди 4 години

До бай СтавриГлупчо! Нали това е целта. Цялата администрация в София, висшето образование, болниците, даже и остатъците от изкуство. Нормално цените да растат и едни хора правят пари.