10

Щирлиц

преди 4 години

Спомняте ли си онзи човечец,който умря пред Пирогов,заради това,че "лекарите нямали право да напускат работните си места"?Явно ни подготвят за живот в някаква съвсем нова джунгла,с други думи на оживелите честито..

9

Чукундур

преди 4 години

До 8 .Каква конкуренция бе триполов?

8

Анонимен

преди 4 години

До *** 7Утре обратните ще искат и вибратори на публични места.Нали Все за права говорят.......Плашиш се от конкуренцията, ама много!

7

Чукундур

преди 4 години

Утре обратните ще искат и вибратори на публични места.Нали Все за права говорят.

6

@5

преди 4 години

Всеки телефон може да мери пулс. Дефибрилаторите ако не са от най-долнопробните могат да мерят пулс и няма да пуснат ток, ако пациентът има нормален пулс. Няма състояние, което да имитира безопасно липсата на пулс, продължаваща повече от няколко секунди. Във всяка развита страна в метрото има дефибрилатори на всяка станция. Явно хората са преценили, че ползата е много по-голяма от вредата. Но в БГ винаги сме много умни. Особено ако става въпрос да си търсим оправдания да не помогнем.

5

Анонимен

преди 4 години

И как неспециалист ще различи една хистерична криза от сърдечен арест?Такива ЦИРКОВЕ ще има, такива циркове, че свят ще ви се завие!

4

Анонимен

преди 4 години

Всичките тези неща се учат на курсовете за първа помощ, на които всеки шофьор е задължен да отиде. Това са едни от най-важните 8 часа в живота ви, защото буквално могат да спасят живот. И нещата не са толкова сложни, там се обяснява колко точно да се натиска при сърдечен масаж, как да се постави главата, за да може да се диша свободно, как и колко да се прави изкуствено дишане. Това трябва да е задължителен курс в гимназията, но уви не е. А е изключително полезен.

3

Анонимен

преди 4 години

Епилептиците имат пулс! И дишат! Хората, които нямат пулс, нямат пулс. И са мъртви. Затова се следва последователността - викане, разтърсване, проверка дишане и пулс. Защото така няма опасност да сбъркаш. Ако човек няма пулс, това е краят за него. Има много малък интервал, в който може да се направи нещо, и всяка секунда се брои. Няма как да му навредиш повече, защото сърцето няма как да се рестартира от самосебе си. Ако диша, то няма нужда от сърдечен масаж или дефибрилатор.

2

Анонимен

преди 4 години

Освен това има и апликации за андроид, които засичат пулса почти толкова добре колкото пулсометър. Така че може да се провери точно за 30 секунди дали някой има пулс. А ако няма пулс, ако не направиш нищо, така или иначе човекът е умрял, няма как да му навредиш повече от това. При сърдечен арест, ако не се започне сърдечен масаж до минута-две, шансът човекът да оцелее намаляват с всяка изминала секунда. Спирането на сърцето е СМЪРТ. От това по-лошо няма как да стане.

1

Анонимен

преди 4 години

Какво обучение, ако видиш припаднал човек, викаш го, разтърсваш го, ако не отговаря проверяваш дали диша, и дали има пулс и ако няма кое да е, слагаш го да легне, дърпаш брадичката на горе, звъниш на 112 и започваш сърдечен масаш докато някой тръчи за дефибрилатора, след което лепиш и чакаш. Новите машинки са доста добре автоматизирани и даже ти говорят. Т.е. всеки може да ги ползва. Трудно можеш да сбъркаш това дали някой диша или не, но новите дефибрилатори засичат дали има пулс и сами.