17

Анонимен

преди 4 години

за АДМИНИСТРАЦИЯТА ЗАЩО НЯМА решетки ????

16

vlady

преди 4 години

При преминаване с над 70 km/h през стрелка с конструктивна скорост 50 се получават големи напрежения, но е възможно стрелката да издържи преминаването на няколко вагони и локомотив преди да се стигне до нейната повреда и дерайлиране на влака. При по-леки вагони с нисък център на тежестта и неразместващ се товар е възможно дори няколко състава да минат безаварийно с превишена скорост преди да стане инцидент, но случаят не е такъв.

15

vlady

преди 4 години

До АнонименЛокомотивите 04 бяха съсипани с калпаво масло още преди 1989г. и много бяха бракувани още тогава. Машинистите са виновни за превишаването на скоростта - междугарията при Хитрино са с разрешена максимална скорост 60 km/h, стрелките - 40 и при преминаване с над 70 и цистерни с висок център на тежестта и плискаща се вътре течност дерайлирането е неизбежно.

14

Анонимен

преди 4 години

Това, че съда на мутрите ги е осъдил е ясно. Въпросът е виновни ли са?

13

Бдж

преди 4 години

Никой не каза и доказа какви са били сигналите на предвходния и входния светофор! Ако са светели за отклонение и е доказано това машинистите са си виновни колкото и да е лошо за тях.

12

Анонимен

преди 4 години

25 години съм работил като машинист. Карах дизелов локомотив 04-та серия които мутрите нарязаха. Машиниста никога неможе да бъде виновен. Първо машиниста не композира вагоните. Машиниста не отговаря за състоянието на вагоните. Машиниста не отговаря за таргите на вагоните и за железният път. Ако всички цистерни са били в ред никога нямаше да излезнат от релсите. Как може да мине локомотива и останалите вагони а точно тази цистерна да се обърне. Това означава че нее била технически изправна. .

11

Жо

преди 4 години

До Частен влакГлобата 100 лв от КАТ е за превишение на скоростта, когато от това не са произлезли тежки последици.Ако има убити и ранени е друго.

10

Частен влак

преди 4 години

За 40км/ч превишена скорост в населено място - 100лв глоба и 2 контролни точки. Съдебният състав да се консултира с КАТ, ако не вярва.

9

vlady

преди 4 години

Проблемите с трасетата не оправдават превишаването на скоростта - затова са сложени намаления. Примерно стрелки с конструктивна скорост 50 km/h се минават с 40 от съображения за безопасност при по-продължителна експлоатация и ограничението трябва да се спазва особено с по-нестабилни вагони цистерни и опасен товар.

8

vlady

преди 4 години

До АнонименНе са невинни - при максимална разрешена скорост 60 в междугарията и 40 през стрелките са минали с над 70 с цистерни с висок център на тежестта и плискаща се опасна течност.

7

Анонимен

преди 4 години

До 4Така! Ако надзорателитв са хора, ще го пуснат да си ходят!

6

ha

преди 4 години

Значи, да обобщим:Двамата убиват 7 човека. Ранените са 14. Половината село разрушено до основи и... на единия 15, на другия 10 години. Евалла на съдебния състав. Излагация няма повече накъде.

5

Анонимен

преди 4 години

За не съобразена скорост с много опасен товар 15 години са прилично наказание! Но трябваше и някой мутрафон да го опандизят

4

Анонимен

преди 4 години

Тези хора със сигурност са НЕВИННИ!Едни мутри им съсипаха живота.

3

ГРОБАР

преди 4 години

Те са най-малко виновни. Мутренска държава и корумпирано правосъдие! :(((

2

Drake

преди 4 години

Днес, напишете първа ли инстанция, втора ли, касационна ли? Звучите като....."Милка май била бременна и детето е от Гошо"

1

аа

преди 4 години

Правосъдната система още веднъж прати невинните в затвора за сметка на мутрите окупирали всеки аспект на българската държава. Всеки който е малко запознат със железопътно строителство знае, че всички трасета в момента са под всякаква критика, и че такива катастрофи ще се случват все по-често в бъдеще.