8

equinox

преди 16 години

i vse pak ima o6te tolkova mnogo Veliki vaprosi..zatova na horata im e po lesno da si obiasniavat vsi4ko sas bog sled kato o6te nie nemojem da im gi dadem.

7

debnadaviebna

преди 16 години

думи на човек без въображение:дори и най-обикновеният, най-елементарният човек да се позагледа в природата, в небето, в звездите ще остане удивен от невероятната гениалност, с която е създадено всяко творениеза съвсем малко време мога да ти опиша точно как се е появила която и да е материя без божествена намеса, която би била "очевидна" само за суеверните ни предцивремето,в което хората бяха наивни и податливи на лъжи за омнипотентно същество отмина преди 500 годинипрост пример:според църквата земята и цялата вселена е на не повече от 7000 години, когато господ е казал нека бъде светлинапървоизточници на всичката светлина във вселената са звездитесамо нашата галактика е 100000 светлинни години в диаметър, галактиката Андромеда е на 2 МИЛИОНА светлинни години от тук, но сме способни да я наблюдаваме, защото светлината от нея е достигнала до тук, а за това са нужни доста повече от 6000 годинихора, не е известно по-могъщо съзнание от човешкото, не се поддавайте на суеверието

6

ЕСТИР

преди 16 години

Скъпа Ина, не е наложително да си Айнщайн за да разбереш, че има Бог, че има Създател - дори и най-обикновеният, най-елементарният човек да се позагледа в природата, в небето, в звездите ще остане удивен от невероятната гениалност, с която е създадено всяко творение. Безмислено е да се обсъжда и да се питаме днес дали има Бог или няма - фактът, че ние съществуваме като невероятни отворени биосистеми е достатъчен! Проблемът е другаде - след като ние сме Божи творения, доколко се интересуваме от волята на своя Създател, от Неговата непроменима същност, от Законите Му, които са валидни както за цялата Вселена, така и за нас, като част от нея. Защото както съществуват непоклатими закони в математиката, физиката, биологията и всички природни науки, така има и морални закони, изразяващи Божията воля за хармония и ред в човешкото общество, закони определящи и нашето отношение към Него, закони непроменими и вечно съществуващи. Най-трагичното е, че точно тези Божии повеления се загърбват и в безкрайната си гордост и самовлюбеност, човекът сам е решил да се провъзгласи за Бог - да създава себеподобни не по разрешения от Висшестоящия начин. Да се провъзгласиш за Бог, макар и от пиедестала на науката е не по-малък грях, от този, който някога е извършил Луцифер, а споменът за Вавилонската кула като открит бунт срещу Създателя, недвусмислено напомня на поколенията, че всичко е в Господните ръце, и всичко е под Неговата юрисдикция. И макар, че на глед историята на човечеството да представлява един безкраен низ от хаотични възходи и падения, това не е така. Когато Бог прецени, ще дръпне невидимите нишки на създанията си и няма да позволи някой да отнеме Неговите абсолютни правомощия в Световния унивърс. Така, че това е поредната кула, последния паметник на суетата, която ще бъде съборена!Четете Божието слово! Това е най-великата книга, най-голямата истина за нас, хората. Никакъв "Хари Потър " няма да надхвърли любовта, мъдростта, прозорливостта и надеждата на цялото измъчено човечество, фокусирано в образа на Божия син. Така, че търсете мъдростта, мира, любовта и надеждата в Библията!

5

Dedo Liben

преди 16 години

Имаше един много сладък виц... Бай Иван умрял, но след 3 дни възкръснал. Веднага го отвлекли от КГБ, скрили го в една килия и го попитали: Кажи сега ти си първия възкръснал от 2000 години на сам има ли Бог или не.... Бай Иван им казал - Има Бог!Скрили го те в Сибир, обаче агентите на Ватикана тайно го отвлекли и го скрили в килиите на Папата, дошли от Инквизицията и попитали Бай Иван,- Знаем какво си казал на Руснаците, но на нас ще ни кажеш още повече за Бог. Бай Иван отговорил: Да видях Бог и той е жена!!! Тогава папските хора се шашнали и скрили бай Иван в една килия. Американците подочули и те и за Бай Иван и намерели начин да го отвлекат от папата и го изпратили в в САЩ. И там му казали - абе знем како каза на Руснаците, знаем, какво каза на папата, сега на нас Цялата истина!Бай Иван казал: Абе цялата истина е, че има Бог, той е жена и е ***!.....Та така, да знаете,ИМА БОГ, ТОЙ е ЖЕНА и е ***!!!

4

нео

преди 16 години

Както винаги хората бързат да сътворят нещо, а после да се чудят какво е станало.На природата и са били нужни милиони години еволюция да сътвори живота в сегашната му форма, а сега човек иска за няколко години да направи това. Какви ще се последиците никой не знае.Мисля че и учените не знаят. Но заради пари на всичко са готови.Нека припомня, че първото приложение на атомната енергия е била бомба, която не 1 път , а 2 пъти беше пусната да се види какво ще стане.Да видим какво ще бъде 1 то приложение на тези технологии.

3

преди 16 години

кво толкова ги е страх да се клонират хора. кво от това

2

do Inna

преди 16 години

Онзи, в Когото вярваш не е ли такава сила ;)

1

Inna

преди 16 години

При набраните досега факти срещу дарвиновата теория за произхода на видовете и еволюцията им, не остава друго, освен да се мисли за "идеалистичната" теория за сътворението. Аз, за себе си, съм сигурна в това, че има Създател. Не, че се съизмервам с този велик учен - Айнщайн, но за него знам, че преди смъртта си е споделил, че е убеден в това, че има Бог. Ако разсъждаваме в тази посока, това което не е създадено от човек, не бива човек да променя! Мисля, че хората не знаят дали въобще могат да контролират този Франкенщайн, който ще създадат. ...Но се чудя, каква ли е тази сила, която може да възпре човеците да работят за клонирането на себеподобните си! Иначе бих ги възпряла.