27

Турция им развали

преди 4 години

Игрите и хоп, решиха мирна конференция. Ами защо спахте досега? И как тези които я разсипахте Либия изведнъж решихте да правите конференция след като Турция реши да помага на либийците срещу бандите които вие поддържате?

26

майтап,бе Уили!

преди 4 години

Не разбирам какво са избягнали световните лидери,след като няма подписан никакъв документ!Може би е постигнато известно успокояване на обстановката и нестабилно/несигурно/неустойчиво спиране на огъня!?А за мен присъствието на представители на САЩ,Англия и Франция е като червена кърпа за бика-тези,които разрушиха държавата ,сега ще дават акъл какво да се прави!?Интересно е все пак-толкова ли са безсъвестни и толкова ли нямат чувство за срам?Нямат и доблест да признаят вина-ще им струва скъпо..

25

Истината

преди 4 години

Вероятно се осигуряват варианти за допълнителен източник на петрол, за предстоящ голям военен конфликт.

24

Анонимен

преди 4 години

Турция развали игрите на франция в либия! Сега само крещи като безгласна буква

23

Анонимен

преди 4 години

Турция е агресор в Сирия и Либия и трябва да бъде наказана от от САЩ и Русия!!

22

Зозо

преди 4 години

До Анонимен .....не признават за президенти демократично избрани от народа водачи като Мадуро......Верно ли бря, лелелееее... демократично избран като Путин и Ким :))))))))))))))))))))))))

21

Гост+

преди 4 години

"Световните лидери избегнаха кървава война" - да бе да, нищо не са избегнали, всичко предстои............

20

Зозо

преди 4 години

Разковничето се криело в петрола, а добро утро :)))))) Аз пък мислех, че в пясъка се крие :)))))))))))

19

Един

преди 4 години

Лицемерчета! Първо съсипахте Либия, като решихте че нямат нужда от петрола си, а имат нужда от демокрацията ви. След това ги оставихте 10 години да се гъpчaт в гражданска война, без да си мръднете пръста. Щото нали ако се беше закрепила държавата, можеше да обърне внимание, че й точите петрола за жълти стотинки. В момента в който има някакъв шанс за стабилизиране, се събирате и решавате - "Не, мерси, доволни сме от сегашното положение!". ***...

18

До 23

преди 4 години

А България що беше опустошена 1944? Това че рашките ви са слабаци и кой ги хване ги пляска, не означава че те не правеха същото когато можеха. А и да ви светна - на никой не му пука за петрола в либия. Кадафи се направи на интересен за петродоларите. Иначе САЩ произвеждат сами предостатъчно петрол.

17

Селото

преди 4 години

Естествено е ,че петрола и енергийните ресурси са причина за войните в последните 20 години.Но кой ги запали? Естествено янките и никой друг.Обвиняват ръководствата на набелязаните държави в измислени теории и след това опустошават страната.Либия беше опъстошена от лакеите на янките - европейците.

16

Аааааа

преди 4 години

Където участва Русия все за войни се говори. Не се навоюваха, все калашници и катюши са им в главите.

15

Анонимен

преди 4 години

Не в пясъка и камилската тор е ..Егати малоумната статия

14

Валентин Тодоров

преди 4 години

"Световните лидери" и изобщо политиците са като жените (не напразно те стават все повече в политиката).Начина им за решаване на проблем е замяната му с друг или няколко други,стига новите проблеми да не искат незабавно решаване.За Либия са възможни само две решения - разделяне на две отделни зържави,Триполитания и Киренайка или оставяне войната да реши.Всичко друго е създаване на нови,по-тежки проблеми за бъдещето

13

Анонимен

преди 4 години

журналето и професора по либийстика да потърсят значението на думата "разковниче" (че аз се озплеснах малко) и да се попитат може ли то да бъде заровено някъде. а билки в пустинята нема почти никви. фъргайти устафки джурналета.

12

Анонимен

преди 4 години

а верно ли бе. айнщайм. Разковниче.... бря къде я научи таз дума бе. аз си мислех че пясъка делят там или в най добрия случай камили, шото всяка камила е по добра от най добрата жена (стара арапоберберска поговорка). па то ко било. петрол искали мискинините. *** то тоя петрол не е халал бе. заравяйте дупките арапески и всичките войни че спрат.

11

Анонимен

преди 4 години

Мили Боже, световните лидери били избегнали кървава война.............значи това, което се вършеше досега там и убийството на Кадафи не е било "кървава война"...ТАКА ЛИ???? А какво беше тогава....."забавления" на краварите и техните помагачи от еуропката???? Че и ние тука, барабар Петко с мъжете!!!! Вие добре ли сте с главите си? А пък и журналистите, дето скалъпват такива заглавии и статии.....не ви ли е малко срам?!

10

Катастрофа

преди 4 години

Путин и Ердоган ли нападнаха Либия и убиха Кадафи който пазеше тези който го убиха от бежанците от Африка и всички знаем какво стана с Европа.

9

Това е

преди 4 години

Каква демокрация какви пет лева,такова животно няма вече,всичко е измама и лъжа.

8

Анонимен

преди 4 години

Дефакто страните които подскачат за човеки права"демокрация" не признават за президенти демократично избрани от народа водачи като Мадуро, Сарадж!"ДЕМОКРАЦИЯ" скрита в петролните находища