61

Столичан

преди 4 години

Под зле прикритата "загриженост" на общината се вижда единствено една жажда на кръга от фирми за заграбване на едни пари и то чрез некадърни архитекти и скъпи проекти (като грозните пейки на графа за 8 бона всяка) .

60

заблуден

преди 4 години

До До 45"В библиотеката са ти продавали книги?"Ти някога в библиотека влизал ли си?

59

СССР2

преди 4 години

Всяка столица и стар град уважащ историята си и пазят такива кътчета като пазар за стари книги, особено един стар площат като Славейков, утвърден и известен като традиционното място, където може да намериш редки книги. Уви, съдейки по коментарите, българинът цени най-много моловете. Не е ли с луксозен и привлекателно кичозен стил като за мутри, значи не си заслужава да влезеш и да разгледаш. А още повече, че книгите ни се обличат, ни се ядат. За какво ли му е на някой да чете, камо ли пък старо.

58

кака

преди 4 години

Не,никакви кашони повече. Този площад трябва да си възвърне предишния вид-по-озеленен,с повече пейки ,фонтанът да работи и да е място за разходка и почивка.А за книжните сергии-друго място,покрито и устроено за целта, но не на пл.Славейков! Няма да стане като в Испания или където и да е другаде, нима не виждате колко "чиста" е София,колко са мърляви и гражданите,които дори угарките си не изхвърлят в кошчетата...

57

Анонимен

преди 4 години

Нищо против сергиите , но да е както е в Испания, отварят неделния битак в осем сутринта и след 5 часа няма една хартиика но улицата. зеленчуковия пазар зад кметството се монтира вторник и петък със същото работно време , после всички си обират крушите и площада е чист и за хората.

56

Анонимен

преди 4 години

Все ми се струва, че трябва да спрем с "кашонната" търговия. Мина времето на натрупванията и кредитите са по-достъпни, така, че никой няма оправдание да маже и грози.

55

оо

преди 4 години

Няма нужда от тия смърдели с кашоните там! Нека си киснат в градинката на Рила, където са си сега. Площадът е тесен, нека си остане за хората - за минаване, за разходка!

54

Един от Северозапада

преди 4 години

Не разбрахте ли, че не е важно да има или да няма книги, важното е, да се усвоят едни пари и да се имитира дейност, от "строителите на нова България"......

53

Кони

преди 4 години

Тия тонове железа са безумна грозотия. Там е сенчесто от сградите така или иначе,няма нужда от никакви *** навеси.

52

Красимир

преди 4 години

Не е кой знае какво като визия и замисъл. Няма смисъл да се прави. Само ще се дадат/окрадат милиони.

51

Анонимен

преди 4 години

Да бяхте сложили и три-четири пейки за хората да сядат,нещо удобно и практично!

50

Анонимен

преди 4 години

Трайчо Трайков,един от участвалите в унищожението на България дава наставления,ужас!Оставете книжния пазар на хората,бе тюфлеци!

49

Анонимен

преди 4 години

В никакъв случай да не връщат тия *** там! Наоколо има няколко книжарници, чисти и подредени. Тия с кашоните от мазетата нямат място в центъра на София, не сме в 90-те години! Ако някой иска да продава антикварни книги, може НО само антикварни и веднъж в седмицата за 4-5 часа.

48

Анонимен

преди 4 години

Преди 25г, Още когато нета бе в прощъпалник, ходех до Славейков не само за книги, а и за CD-та, които продаваха "под масата" за 15-20 лв парчето - кеф ти Windows, кеф ти Нортон, Офис пакет, Programming Tools, Utilities, Hacker's tools (преди думата "ха*к_ер" да стане м//ръсна) и т.н.

47

До 45

преди 4 години

В библиотеката са ти продавали книги?

46

Анонимен

преди 4 години

Селяния трябва да има яко, нали трябва да си показваме ниското ниво на всичко.Давай сергийки яко - цветничко, шарено, ***, кебапчета може също и така сме аб0ригениВлезте в тубата и вижте чужденци посещаващи Сф какво казват, отврат, даже Румънците ни изпревариха, Азарбейджан, Малта, и др уж бедни а то се оказва че наистина сме дупката на блатото.

45

Анонимен

преди 4 години

Онзи ден отидох с приятел до библиотеката, една книга е 20лв, повтарям 20лв. Заплатите са 500-800-1000. При такива скъпотии няма как да има интетес. За пример ще ви дам пример - заплати $4000 и книгите са по $10-$13 а има и много промо цяла поредица за $25.Пак на бай *** на скъпото

44

до 43

преди 4 години

С каруцата и после с влак... 1883 - Белово София Ниш Белград и после е лесно. Много се е ценяло българското вино и още при турците български търговци са продавали. Но това е друга история.

43

беберон

преди 4 години

До до 30, 31И как от България до Виена са се доставяли пресни зеленчуци, когато по онова време не е имало автомобилен транспорт?

42

до 30, 31

преди 4 години

Във Виена точно на Нашмаркт всяка неделя си има класически битак. Сутрин след края на пазара го правят. А иначе има тематизирани битаци само за определен ден в някое огромно хале - само за стари плочи, книги, дискове, комютърни игри и т.н. Вечерно време на Нашмаркт е свинщина, но още същият ден се почиства до блясък. А знаете ли, че едни от първите търговци там още по Времето на Алеко са ... българи. На Виенчани толкова им се харесват българските зеленчуци, че предпочитали от тях да купуват.