50

Анонимен

преди 4 години

А да се разберем..това се случва от 30 г. И не само в София,то повече от държавните служители и чиновници се разболяват))министърката сега разбрала!

49

Факт

преди 4 години

До АнонименСофия,Пловдив и Варна НЕ са половин България,а към 40% от нея.Обаче заплатите са най-високи и се изплащат по реда си.На другите места масово хората се водят на минимална и съответно болничните са мижави.Освен това масова практика е ако вземеш болничен(или платен отпуск) да ти отрежат яко заплатата,дори да са само 1-2 дни!

48

Анонимен

преди 4 години

вие за балъци ли ни имате трите града са половин българия естествено че там ще има наи много болнични за разлика от село долно уиново където има 100 жители и нито един болничен

47

яве3яев

преди 4 години

"растат" какво означава ?

46

До 48

преди 4 години

Хайде пак погледни календара и си помисли колко дни отпуск си пускат хората около Коледа и Нова година. Бъди реалист!

45

Анонимен

преди 4 години

Олигарсите много тарикатски насочиха фокуса към болничните вместо към частните клиники, които от години точат НЗОК.Ще изкарат ли разчети по колко милиона се отпускат ежегодно за частните клиники?

44

Реалист

преди 4 години

Поглеждайки календара на изминалия месец декември и виждаме почивни 21.22 - 23 работен, 24 почивен, 25 и той, 26 също, 27 работен, 28 почивен, 29 почивен. Сами си направете извода дали няма да си вземете болничен. Ще си вземете, защото можеше да 23 и 27 да се отработят на 7 и 14.

43

Анонимен

преди 4 години

Болничен до 5 дни ми го покрива работодателят на 100% (масова практика в международните технологични компании). Взимал съм най-много по 2-3 дни сумарно 4-5 пъти през последните 8 години, но има хора, които много злоупотребяват с това. Е, затова аз съм с петцифрена заплата на ръководна позиция, а те са с половината и не могат да израстат кариерно- т.нар. скатавки. Има ги във всяка компания. Отдалеч ще ги познаете.

42

:)

преди 4 години

Живея в София. Не съм взимал болничен от 2012 година. Много удря в заплатата - направо си взимам отпуска вместо това.

41

Анонимен

преди 4 години

Взивете им микроязовирите(недържавни) и малките ВЕЦове,които източват водата!

40

икономист

преди 4 години

В малки населени места определини фирми постоянно имат служители в болнични, а държавата спи!!!От друга страна, аз едно време лекувах настинката за 3 дни, сега лежа 7-10 дни, пия лекарства за 100 лева. Много се замърси въздуха, водите и храната.

39

Анонимен

преди 4 години

Хора,след 2000 година са изградили около 200 малки ВЕЦ-а по малките реки и са съсипали водата и реките,плюс източването на язовирите и откраднатите тръби от Харизанов от яз.Пчелина и съсипването от него на напоителни системи в цяла България.Взривете им ВЕЦ-овете,друг начин няма,разрушете ги,не чакайте на друг,друг няма да свърши работа,навързани са като свински черва!Рушете им вецовете и не ги допускайте да строят,България остана без вода,заради алчността им!

38

пролетарий

преди 4 години

Бачкал съм в държавна фирма. Тогава, като сутрин още съм пиян или просто ме мързи да стана се обаждах на личния лекар и го лъжех, че имам разстройство, за да ми регистрира болничен, който после да мина да си взема. Той се правеше, че ми вярва и така почивните ми дни ставаха поне дубъл. Сега съм в частна фирма на заработка. Болничен си взимам само ако яко съм забъркал гипса т.е. наистина съм сериозно болен.

37

Факт

преди 4 години

Тая лелка забравя да каже че 1/5 от болничните са на търтей чиновници и държавни служители..

36

До 20

преди 4 години

Точно обратното е. Където заплатите са големи изобще не излизат в болнични, а си пускат платен отпуск, когато са болни. Как сибпредставяш при 5-10 лева заплата, да излезе в болнични, които се плащат върху максималната осигурителна сума от 3000 лева. Разбира се заплати до 5000 лева не са големи заплати, че и до по-голяма сума също.

35

Анонимен

преди 4 години

Тази я пробутаха и сега ще видите как изведнъж ще "изскочат много разходи",а дали хората са добре,това не е важно,отделно и децата ,които ще отнемат законно или произволно и незаконно.

34

Анонимен

преди 4 години

Тая е като видя си представям инквизитор в средните векове или учител от клип на Пинк Флойд за Стената!

33

Анонимен

преди 4 години

Най-много болнични взимат най-възрастните и понеже пенсионната възраст се увеличава, броя на болничните бързо ще расте. Броя на болничните в частния сектор е пет пъти по-голям от броя на болничните в държавния сектор.

32

Скептик

преди 4 години

Тази откъде я изкопаха.

31

Анонимен

преди 4 години

До сТо ако само калпавото здравеопазване беше виновно, болничните нямаше да имат увеличение между празници и при държавни служители. Тя статистиката е за това, за да можеш изводи да си правиш от нея.