19

Митко 19см

преди 4 години

Само като видя насреща ми да се задава шкембелия с диагоналка, правя резък завой да го избегна. Ще вземе да ме разбере, че и аз съм българин и ще ме заговори да го светна на някоя далавера. Не мерси.Що само българите ходите така бе? Не ви ли прави вшечатление, че сами се дисквалифицирате?

18

Анонимен

преди 4 години

Черва, пикочни мехури и стомаси от Нова Зеландия - тези неща се изхвърлятна запад а у нас правят колбаси. Учудвам се че няма в списъка кости копита и рога, щото и тези неща се варят, смилат и се добавят към българските деликатеси.

17

Анонимен

преди 4 години

11,То и тук за лични покупки отдавна важи такова доказване. Проблемът е, че много внос минава с такива фактури и като цяло контрол или законово основание за наказания почти е нямало.

16

Анонимен

преди 4 години

Всъщност идеята беше крайно време да се реализира. Някак си внос на обувки с цена 1лв на чифт и подобни не е трябвало никога да се допускат. Т.е. на пазара няма как човек да намери обувки, даже най-големите ментета, под примерно 10-15лв и се укриват данъци.

15

Анонимен

преди 4 години

Поредната глупост на управляващите ***.

14

Анонимен

преди 4 години

Хахахаха! Просто ще обмитявам в друга европейска държава ! И така нашите тарикати митничарчета ще останат с пръст в уста!!!!---Ами, както Ви казах, това там много отдавна го правим. Не само ще си платите митото и данъка и там, като е много вероятно също да Ви поискаме истинската фактура, но ще платите и допълнителни транспортни разходи с от Азия до Западна Европа и оттам с ТИР обратно до България. Тарикатлък страшен.

13

сминдух енд чесън

преди 4 години

Новите модни тенденции нашенецът усвоява в магазините за дрехи на килограм,а преброяването през март ще покаже нещо дето на управниците не им се вярва.Липсва не само водата в язовирите.

12

Продължение

преди 4 години

Тезей, което също е представено за нещо много страшно, всъщност е един архив със статистики за финансови измами от неплащане на мита и акцизи до корупция със субсидии на ЕС в селското стопанство. Ако там има някаква база данни за средни изкупни цени на определени артикули, която ще се напасва с тази от фалшивата китайска фактура, това би засегнало само мострите, които обикновено са безплатни и за които получателят не разполага с поръчка или фактура, но не и вноса на реалната поръчана стока.

11

Продължение

преди 4 години

Не става дума за никаква справедлива цена, а просто за доказване на истинската изкупна цена с истинската фактура. Това сме го правили ВИНАГИ, не е нищо ново и никога не водило до поскъпване на каквито и да е стоки. Съвсем не струва повече време и пари, просто за да се напише митническа декларация, е нужна фактура и толкова. Не ми е ясно въз основа на какво досега са ги писали в България, за да трябва да се въвеждат поправки в закони.

10

Анонимен

преди 4 години

Работя от години в областта на митниците в Германия и това ми прилича на някаква журналистическа недоразбрана каша. Значи, почти всяка фактура, която ние получаваме с пратките от гореспоменатите държави, е фалшива. Примерно, за един смартфон с изкупна цена 200 долара на фактурата пише, че струва 10 долара бройката. Тогава от получателя се иска въпросното доказателство, което тук е представено като нещо много страшно, а всъщност е просто поръчката от мейла, мейла от PayPal за плащането и т.н.

9

Анонимен

преди 4 години

Хахахаха! Просто ще обмитявам в друга европейска държава ! И така нашите тарикати митничарчета ще останат с пръст в уста!!!! Щото няма да има кой да натискат, и няма такса спокойствие!

8

СМЯХ

преди 4 години

Държавната Администрация вече изпитва остра Нужда от Пари .Вече оставихме в СОЦА Митничарите .Корупцията и Кражбите са в България са в Беблейски Размери .

7

Анонимен

преди 4 години

справедливите цени за тези стоки. -кой определя това понятие и как?

6

китаец

преди 4 години

Сега след като свикнахте на евтини китайски стоки, ше дyxaте супата силно. Щото голем го извадихте - ше ми се правите на капиталисти. Айде Да го Д.

5

Анонимен

преди 4 години

Не зареди това, а защото хората вече взимат по-големи заплати от българите. Прави са си хората.

4

Анонимен

преди 4 години

Тиквени алчни Боколуци!Рискови за хазната били!Дае ба тиквите ви да ***!

3

Анонимен

преди 4 години

Сега да видим как ще забраните Али Експрес.

2

Анонимен

преди 4 години

Айдееее и Китайските стоки ше станат недостъпни на които се надяваме ние с Големите Шлангажиско Патритарски пенсии. С 250 лЪва пенсии ше пазаруваме на Шлангажията Магнолиите и Топките за Джобен Тенис.

1

Анонимен

преди 4 години

Дай, дай, дай... Икономиката расте... :)))