77

Анонимен

преди 4 години

Защо да е дискриминация? А после като насилват и колят щото са ходили само до първи клас това какво е?

76

...

преди 4 години

До До Анонимен #78(Продължение)По време на изпита един от комисията в нашата зала излязъл на двора, описал ме на външен вид, и попитал за баща ми. Татко се изстъпил пред другите родители и казал, че това е той. Човекът казал, Тя ще успее. А татко ме беше пратил предния ден пастирче, за да се откажа.

75

До Анонимен #78

преди 4 години

Никъде не коментирам какви са заслугите на активни борци и на партийни функционери. Ако не схващаш защо го изкоментирах това нещо - ще ти помогна. Коментарът ми се отнася до ранните 1960 години. Какви бяха доходите тогава - 60-70 лева на месец за каквато и да е работа освен заплатите на другари със заслуги. Аз водих борба с баща ми да отида на приемния изпит, и той на края разбра, че нама да се откажа и дойде с мен. По време на изпита един от комисията в нашата зала излязъ

74

Анонимен

преди 4 години

"Сдружение Азбукари" е организация,която промива мозъците на децата ви,бягайте далеч от тях и не се занимавайте с тях!

73

Анонимен

преди 4 години

До ...Прави разлика между партийци и активни борци(антифашисти),партийците 70-80% бяха мамини детенца връзкарчета,а антифашистите получаваха средства,заради борбата им срещу фашизма през ВСВ и за заслуги,рискували живота си,а не просто ей така.

72

Анонимен

преди 4 години

Никой няма доверие на вредните НПО-та,никой,те носят само вреда,но не и полза,освен това, точат пари от бюджета на страната,за да прокарват вреда за населението и страната,забранете ги,както ги забраниха и в други държави и специално тази организация "Сдружение Азбукари"!

71

Анонимен

преди 4 години

По принцип такива стипендии се даваха на деца с успех над 4,50(или по-точно 4,45),те се даваха на деца,които учат,но родителите им нямат достатъчно доходи.И тази стипендия е , за да се стимулират учещите деца на бедни родители,а не деца с нисък успех 3,50.А "Сдружение Азбукари" е много вредна организация и трябва да се забрани,нейните цели са внасяне на раздори сред населението,отродяване и други,платени ***!

70

Анонимен

преди 4 години

"Сдружение Азбукари" са едни от най-противните и вредни организации,вредни за България и развиващи антибългарска и античовешка дейност,пробуртвана елегантно,зад тях стоят чужди организации,нищо,че са пльоснали българския химн и български хора,като маскировка.Тази организация трябва да се забрани!А що се отнася до дискриминацията,не само че това е дискриминация,но и спирането на детските добавки на родители с малко по-високи заплати е също дискриминация,детски трябва да има за всички деца

69

така си е

преди 4 години

те българчетата вече са малцинство, благодарение на 'вечна дружба със СъСъСъРъ' и масовото комунистическо крадене през 80-те години, кому-соци-мутрите принудиха бълагрското население да напусне в търсене на работа по света.Да се затваря държавата и руските блядолики да я вземата като Задунайски Цинганистан.

68

Анонимен

преди 4 години

Браво на съда!

67

Метериал

преди 4 години

Лош материал.За да се стигне до тази ситуация, множество български *** са били оголени.

66

Предлагам

преди 4 години

да се дава стипендия, по висока от минималната работна заплата, на всяко дете, посещаващо училище, чиито родители са със средно и висше образование и плащат данъци. Всички учебни пособия за тези деца да се осигуряват безплатно, да им се дава безплатна закуска и обяд в училище и да им се осигурява училищен транспорт.Целта на тази мярка да бъде стимулирането на семействата на градивните гражданис подрастващи деца да не напускат България.Надбавки за всяко дете, но да се приспадат от данъците!

65

До До 57

преди 4 години

Знаеш ли как патих, като завърших СУ с успех (5.50) десетилетие след теб и ме разпределиха в институт на БАН?Заварих "плеяда" от предишното поколение, назначени на научни длъжности без да са защитили дисертации, до един партийни активисти още преди да постъпят в БАН. Злобееха срещу колегите с дисертации от своето и от пенсиониращото се поколение, а такива като мен възприемаха като смъртни врагове. Не ни допускаха до редовни аспирантури, тормозеха ни заради такива на самостоятелна подготовка.

64

Анонимен

преди 4 години

Ами вие им го плащете бе, от вашите пари им дават тези стипендии, вместо да има и за вашите деца. Трябва да си много *** да не го разбираш това.

63

yes

преди 4 години

ми това цицане е вечно, просто ще намерят друга форма, кога и как ще разберем не се знае, с такова правителство винаги ще е така, кокал не се пуска и стриктно се следи дали няма някой конкурент да се появи та да започнат навреме оплюването, срещу най способните се плюе най грозно а срещу мижитурки като станишев се трае И дори се нарича "наш (герберски) приятел, по това се разбира кой може да смени нагаждаческия продажен антинароден модел.

62

true

преди 4 години

другарю, този ромски фонд се финансира по искане на европа и с надупването на борисов като така с нашите парички си осигуряват гласове за изборите и герб са вечни победители и несменяеми, пък вий ревете че данъци И ток И вода И транспорт се вдигат И в домовете е студ И прочие, И Вожда много добре знае че това е форма за купуване на гласове а за никакво образование не е, а 3.50 също е договорено подарено със специални инструкции към директори И оттам учители..

61

Анонимен

преди 4 години

Кога ще спрат да ги разглеждат като някакви много специални? Имат ръце, имат глави - да започнат да се оправят с живота, както всички обикновени българи! Ние да не сме расли при кралица Елизабет? Да не би нещо на нас да ние дадено даром? Само това, че има специално отношение към тях е вече дискриминация спрямо другите групи.

60

Дея

преди 4 години

Браво!

59

ikar

преди 4 години

До ОтличникПресметната сума е равна на 13.36 месечни вноски, т.е. стипендия плюс премия в размер на стипендия и една трета.

58

Анонимен

преди 4 години

Да, спомням си как се отнасяха към тези, отказали да се кооперират. Имахме един съсед, наричаха го кулак. Не си спомням подробности дали му бяха взели земята въпреки, че беше известен като кулак. Бях доста малка и не съм разпитвала татко, който беше компетентният в къщи по всички въпроси. Само си спомням, че не го мразех, но кой им даваше прозвището, не знам и днес. След като пораснах и узрях, осъзнах, че това са били хора с гръбнак, които толкова много уважавам сега. Моите поздравления за успех