25

Olaf

преди 4 години

Докато в училищата 99,99% са гамени,***,***,нищижества,наркомани няма да имате учители. Не може едно нищожество,***,***,гамен да псува,бие,отгиваея на учителите.И ако за знанията си полупава 2. Идва другито голямо нищожество. С дефект в генетичния материал. Да удря учутели.няма да имате.

24

Учителят любим

преди 4 години

Дорде баба Янка Такева още се меша да унищожава т.нар. образувание, не чакайте нещо добро да се случи. Заплатите са смешни, млади учители няма каквото и да си дрънка тази кукувичка. А директорите си държат на работа пенсионери - те са кротки и покорни, иначе им казват чао до тук. Пълен цирк е в училище. И пак казвам на всички - заплати ниски, а директорите си мислят, че са изпратени на земята от господа да спасят училищата. Никакъв контрол от МОН, назначенията - само политически. Това е.

23

Анонимен

преди 4 години

Ниски заплати и отвратително отношение към учителите. Е, кой млад човек ще иска да става учител? Добре, че все още работят по-възрастните учители, че без тях сме за никъде.

22

"прясно завърши

преди 4 години

Хммм. Страхотен изказ. Високообразовани джурналя. Учителка ви е била неграмотна селска баба. И бързо да ударите гумата.

21

Анонимен

преди 4 години

Чакаме резултата от младите кадри на матурите.

20

Ханс

преди 4 години

До това води необоснованото увеличаване на заплатите в една феодална структура. В момента новозавършил педагогическо образование по - лесно ще се уреди в МВР или ДАНС, отколкото в училище...

19

15,

преди 4 години

"Янка агитира абитуриентите да учат за учители, че да не закрият ВУЗ-овете."Те учат, абитуриентите, учат, но отличниците не остават да си губят времето тук, а на останалото, дето и за гимназист не става, тук им се дават дипломи на кило от университетите. Именно за да не ги закриват.По-добре да закрият 3/4 от тях, че нищо не става ни от преподавателите им, ни от кадрите им.

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Университетите от години приемат всички кандидат студенти. Няма неприети. Няма незавършили, освен ако сами не се откажат да учат.Просто им подаряват дипломи наред.Единствено условие, за да назначат учител, е да е партиен член.Калинка до Калинка.

17

Анонимен

преди 4 години

Неграмотни връзкари назначени с връзки да имитират дейност и да полуват незаслужени заплати, а децата неграмотни излизат накрая.

16

Анонимен

преди 4 години

До Аз съм 14Ако си учител по душа и призвание, ще работиш като учител и при сегашните заплати.Човек, който се пазари за пари, не носи учителството в душата си.

15

Анонимен

преди 4 години

Тоест университетите са виновни ,че *** с тройки и подготвят такива кадри за пари естествено.Май рибата се вмирисва от главата.Когато влизах висше през 90 те се борихме със зъби и нокти и даже 5 не беше сигурна оценка за влизане.Днес влизат по снимка.

14

Анонимен

преди 4 години

Янке, а нещо да кажеш за демографския срив? Откъде ще дойдат ученици за прехвалените ти учители и претрупаните с мебели и технологии класни стаи?В провинцията едва набират ученици за един клас, маломерни, слети класове, а Янка агитира абитуриентите да учат за учители, че да не закрият ВУЗ-овете.На кого ще преподават младите ти учители след 2-3 години?

13

Аз съм

преди 4 години

Аз много искам да съм учител, но за съжаление заплатите са много ниски. Ако имаше как да взимам 1.700 - 2000лв. нето, ще стана по собствено желание, а не защото за нищо друго не ставам и ще ми е приятно да работя с учеиците и няма да си изкарвам личните комплекси върху тях, защото ще съм избрала да стана учител, а не защото неволята ме е завела натам. Ако се инвестираше в образование, така както в луксозните коли на политицеите, щеше да е друга ситуацията.

12

Анонимен

преди 4 години

Вкараха в училище най- неграмотните учители, назначени по партийна принадлежност.Я.Такева ще не излиза по медиите да се "хвали" за "добрите" резултати от годишните изпити и за "отличното" представяне на Пиза?Бройките казва, а за качеството мълчи.

11

Анонимен

преди 4 години

Съжалявам, но за мен точно младостта в тази професия е най-често негатив - и опит нямат, и подходящо поведение, а последните 20 години педагогически специалности завършиха масово тройкаджии от средните училища. Не съм учител, родител съм.

10

8

преди 4 години

Тази Каскетова по колко памперса сменя на ден ? А 80 % процента от тези учители изобщо не стават за такива - бивши тройкаджии не могат да произведат нищо повече от нови подобни на тях тройкаджийки ! Но те не са виновни - кой мъж и отличник ще блъска за 750 лв !? А и при този сбъркан закон нищо не може да се направи , освен частни уроци ! Там е спасението , ако искате децата ви да знаят нещо !

9

Анонимен

преди 4 години

20% са пред пенсия, 80% са след пенсия.

8

334

преди 4 години

В момента на много места високи позиции като експерти в РУ или директори и зам.-директори се заемат от пенсионери. Така е във всички дсържавни сфери. Високоплатените длъжности се заемат от пенсионери, верни на Партията, вместо да отстъпват местата си на по-млади, по-подготвени и по-независими като поведение хора. А тази Янка Такева е балон под налягане, конформистка, без никакъв практически опит като учител. Но продължава да е шеф на учителския синдикат. Отдавна е вмирисана.

7

Анонимен

преди 4 години

Така ще карат до новите промени и един ден ще се закриват училища както заводите през 90те.И университетите също.Поколенивто на Грета ще поеме един ден властта и ще изметем всички.

6

Анонимен

преди 4 години

Защо има директори на училища които са но по 15- 20 години такива? Незаменими ли са? Къде са конкурсите за директори? Директор максимум 3 по четери години. Вечният директор се превръща в диктатор.