147

Боби

преди 4 години

До АнонименИранците стрелят с бойни патрони по протестиращи: в диктатурите е така.Значи Франция заради протестите на жълтите жилетки е диктатура?Дори съм съгласен че САЩ е диктатура - там полицията стреля дори само да ги погледнеш на криво.

146

Боби

преди 4 години

До АнонименВърнаха ги ако не знаеш - естествено не върнаха оригинала но върнаха заверено нотариално копие.наши изследователи определиха къде физически се намират интересуващитве ни документи и платиха да се издаде копие.

145

Анонимен

преди 4 години

Боли ме фа ра за Пърл Харбър, Липски и руШките архиви.........кога ва тниците ще върнат нашите Български архиви?

144

До 152

преди 4 години

За атаката над Пърл Харбър, съобщенията от различни разузнавания още не са разсекретени от САЩ.Като % разсекретена документация - архиви СССР е една от държавите, която разсекретява документи, има цели исторически цикли от филми относно архивите.До ден днешен истинските подбудители за ВСВ, финансиране на Хитлер, превъоръжаване, допълнителни протоколи от сключилите Договори за НЕНАПАДЕНИЕ Полша, Англия, Франция не са разсекретени, за разлика от СССР.Полша РИВА за Липски- пресен случай сега.

143

Анонимен

преди 4 години

Иранците стрелят с бойни патрони по протестиращи: в диктатурите е така.

142

Анонимен

преди 4 години

До БобиБоби, ама ти освен от оръжие, икономика и самолетни катастрофи разбираш и от тайни архиви?

141

ЧебуСАЩке

преди 4 години

Последна вноска ЛЕНД ЛИЙЗ 22 милиона$ КАНАДА, и 83 миона$ САЩ са преведени 26 12 2006 г.Лъжа е тиражираното от теб НЕПЛАЩАНЕ от СССР.Лъжа е писаното от теб - че СССР не е плащал злато, първите месеци на доставките СССР плаща в злато.Лъжа е казаното от теб, че Труман не казал да помагат на победителя ГЕрмания или СССР.Лъжа е, че Порошкин е отличен ас заради САЩ КобраНю Йорк Таймс 24 06 1941 - голямо интервю с Труман "Ако Германия победи ще помагаме на Германия, ако Русия на Русия"

140

ЧебуСАЩка

преди 4 години

най-модерното оръжие, така и не стига до СССР бомбардировачи В-17, Б24 и 29. най- съвършените модификации на Шърман М4А3Е8 и Файрфлай.Голяма част от техника, оборудване и суровини са доставени едва 1943-45 г. 70% от доставките. Когато СССР произвежда 2000 самолета на месец, дали 140 самолета месечно са от голяма полза? Не разбира се.Когато СССР 1942 обръща хода на войната със едва между 2 и 7 % чуждо въоръжение.

139

Покришкин

преди 4 години

До края на 1941 воюва на МИГ 3 и ЯК1, Повтарям в края на 1941 извършва 190 бойни полета на МИГ3 и ЯК1 и е награден с орден Ленин за най-добър пилот на СССР, преди Аерокобра да се появи..От общо 288 бойни полета 200 разузнаване и щурмови без САЩ АЕРО КОБРА. Есента 1943 Кубан вече воюва на Аеро Кобра.Отличният пилот на каквато и машина да го сложиш е ОТЛИЧЕН.Факт е че най-модерното оръжие, така и не стига до СССР бомбардировачи В-17, Б24 и 29. най- съвършените модификации на Шърман М4А3Е8 и

138

Анонимен

преди 4 години

Октомври 1941 от Англия- Арахангелск пристигат Английските танкове "Матилда" - малка партида около 150 танка създаден за условия в пустинята, проблеми ходова част и ДВИГАТЕЛ - за танка не са доставени снаряди. Голяма помощ, няма смисъл да коментираме.ПОКРИШКИН - 26.06 1941 първата му ПОБЕДА. На 22 06 напада Германия, на 26 юни е първата победа на ПОКРИШКИН.На АЕРОКОБРА - цитирания от теб самолет САЩ, започва да воюва зимата на 1942-43.ДО КРАЯ на 1941 извършва 190 БОЙНИ ПОЛЕТА, войва на МИ

137

ЧебУСАЩке

преди 4 години

През цялата война 41-45 г. доставеното въоръжение и техника по ленд лийз е едва 15% от произведената в СССР. Колко са помогнали тези 15% - смятай.След Пърл Харбър 7 декември 1941 САЩ спират доставките по ленд лийз за няколко месеца - тъй като им трябвало за САЩ войници.Няколко месеца - най-важните за обръщане на хода на войната САЩ СПИРАТ ДОСТАВКИТЕ. Въпреки всичко СССР обръща хода на войната, не е тайна, че помощите намалявали при загубени битки и се увеличавали при спечелени.

136

До ЧеБуСАЩка

преди 4 години

ЧебуСАЩке - 2006 е последната вноска, която плаща Русия по ленд - лийза.Сталин плаща няколко вноски, и ги спера, заради Студената война - Чърчим Фулъм.1972 се плащат няколко вноски. 1990 Горбачов възобновява плащанията, поема и вноските на Казахстан, Беларус и Украйна. Първите месеци след получаването на помощите Сталин плаща в злато.Знаменитата битка при Сталинград - Курската дъга, която обръща хода на войната се води изключително с руските Т34, едва 7% е с чуждо въоръжение - САЩ гаубици.

135

Анонимен

преди 4 години

Ами така правят великите американски медии. Първо засипват с дезинформация световните информационни агенции,така,че обществото да бъде настроено на вълна омраза към легитимния парламент и правителство което същото това общество е избрало и после почват да бомбардират.Да , ама тоя път мисля,че ще бъде по-интересно.Ще трябва да ги обвинят поне в човекоядство-аятолясите,де.

134

Ангел

преди 4 години

Само тва могат .В реални бойни действия нищо не става от тях но да трепат цивилни са номер 1 .Толкоз са жалки ,че станаха за смях и на кокошките !!

133

Анонимен

преди 4 години

Русофилството е тежко психическо заболяване.

132

Анонимен

преди 4 години

Кога ва тниците ще върнат Българските архиви?

131

Жалко е

преди 4 години

Диктаторско управление=престъпно управление. Престъпно управление=нелигитимно управление.А Путин ще го прави и ядрено, за да може да шантажира норманите като Северна Корея и да е устойчиво.И това Русия го прави в момента в който се очаква от нея всеки път като се появи на международни срещи само да мълчи и стои с наведена глава заради това че повреди половината човешка цивилизация с комунизмът който наложи с насочени оръжия. Китай, Русия,диктатурите, ислямските страни-това са повредени общности

130

До Чебу

преди 4 години

Не е вярно, час от архивите на НКВД са разсекретени.разбира се, не всички, пак се изказа неподготвен.няма да ти дам линкове нарочно, да видя докога ще твърдиш неистини.

129

Боби

преди 4 години

До Чебурашка"А архивите на НКВД са засекретени до 2050 година. Линк нали знаеш, че не е позволено да се дава"НКВД е бил такъв конгломерат от отдели че наистина няма думи. Сигурно има черни страници които не искат да се знаят от никого.Реално казано същото е на всякъде - разсекретиха ли комплексните материали по убийствата на семейство Кенеди примерно?Но всички Военни и Промишлени Архиви са разсекретени

128

До ЧебуСАЩ ка

преди 4 години

Синът на Хес твърди, че по телефона баща му е казал: "ако ме пуснат на свобода ще ме убият".Втори случай ковчежника на НСДАП Франц Шварц райхслайтер обергрупенфюрер от СС - изгорил 90% от финансовите архиви пролетта на 1945 г. в "кафявата къща" в Мюнхен".Защо?Осъден в Нюнберг получава присъда 2 години - леко смешна и съмнителна.Излизайки от затвора 1947 умира - същата година.Случайност, или не, неудобен, защото е знаел източникът на капитал създал Хитлер, и то 1929 - световна криза.