31

Кънчо Мисирков

преди 4 години

Македония никога не е била България...и няма да бъде. Крайно време е да заживеем като съседи и да има взаимно уважение и зачитане между двете държави. Както историците,така и политиците да престанат да си измислят псевдо аргументи за вражда между двата народа. Времето на малките,както и на големите империи отмина.Нека всеки народ сам се самоопределя и развива.

30

Анонимен

преди 4 години

До Со КютекНе е нужно да са сръбскоруски агенти!Достатъчно е да са ***!

29

Хайку Брат

преди 4 години

Щом Русията винаги е била против нашата родина, когато сме силни заедно с другата България в Тяхната федерация, правете си сметката, колко ги е страх сега да не възкръсне държавата България и не само тя в тяхната федерация. Преименуването на Волжка България Татарстан, Чувашкия и Башкорт, Мордва, Уляновска, Сататовска, Пензенска и други области е същия копи-пейст метод прилаган в България, Македония, Босна и другаде от тях. На Балканите сме винаги разделени на поне 5 лагера за да ни използват.

28

Некъф

преди 4 години

Най неблагодарни са макетата

27

Со Кютек

преди 4 години

Тези смятат добронамереността ни за слабост и смятат,че ще влезнат в ЕС с лъжите и антибългаризма си.Пуснем ли ги веднъж вътре, след това не можем да ги пипнем. България няма нужда от съсед в ЕС,държава конструирана на основата на антибългаризма и кражбата на историята.Гърците държаха "северомакедонците" 20 год. навън,докато не си пренаписаха учебниците.Няма причина и ние да не ги държим, защото кражбата на история е подобна. Или ние нямаме достойнство??Или ни управляват сръбско-руски агенти???

26

Анонимен

преди 4 години

Хич не ми трябват тези в ЕС с антибългарската си политика и история.Не наричат сърбите окупатори за периода 1918-44 г. при положение,че са избили хиляди македонци,чувстващи се българи.Сърбите изгонват учители,интелигенция,попове и забраняват да се пише и говори на македонския бълг.диалект.Българите обаче били окупатори през 1941-44г.,защото били убили 3 сръбски комуниста и агенти.С връщането на власт 1945 сръбските еничари избиват още няколко хиляди българи.Сърбите обаче били приятели,ние не!?

25

Анонимен

преди 4 години

До Хан Крум.......Всичко зависи от нас.От нашата сила,смелост,хитрост,интелигентност,глупост, дивотия и простотия.......Така, де, съгласен, точно затова съм песимист.

24

Хан Крум

преди 4 години

До анонимен 38 Донякъде съм съгласен с вашият песимизъм. Считам, че надценявате сръбското и гръцкото влияние.Най важен е албанският фактор- 1/3 от населението населява 1/3 от територията.Тоест рано или късно Албания ще вземе минимум 1/3 от Македония. От остатъкът дано " трохите" да са повечко.Не е все едно дали "трохите" са 5,7,10,15 или 20,25% .Всичко зависи от нас.От нашата сила,смелост,хитрост,интелигентност,глупост, дивотия и простотия.

23

Анонимен

преди 4 години

Задачата на тази комисия може да бъде само една единствена: Да констатира, че до 1945 г. сегашна България и сегашна Северна Македония са били едно цяло, наречено БЪЛГАРИЯ, с една история и един език, наречени БЪЛГАРСКИ. Няма какво да разглеждат един по един разни личности! СЕГА има две български държави: България и С. Македония, в които се говори на български. Това е, край!

22

Анонимен

преди 4 години

С Македония няма да се разберем, тя отдавна е загубена за българската кауза - как, кой, защо, вече няма значение. И това няма да се промени, тъй като сърбите имат оргомно влияние, гръцкото ще се засилва също, тъй като ще изсипват там много, много повече пари от нас, а и повече от век получават подкрепата на руската имперска политика. Вероятно те ще си поделят зоните на влияние в МК, а за нас ще останат някакви трохи по границата. Е, в уравнението има и албанска неизвестна/САЩ, но БГ губи всякак.

21

Анонимен

преди 4 години

Разбира се, че няма да имат толкова проблеми с гърците, позициите им съвпадат. Македонизмът обслужва основно сръбски, гръцки и руски интереси, конкретно на гърците, с техните "славофони" тезата на македонистите им идва дюшеш - че българи в Северна Гърция, Егейско и т.н. никога не е имало, няма, няма и да има. Те и руснаците ни наричат българи след освобождението, през средновековието ни наричат старославяни, но не и българи, иначе се прецакват извратените им доктрини.За сърбите не ми се коментир

20

Бунгар

преди 4 години

Нека покажат на живо всички дискусии и мнения на едната и другата страна.Има ги записите и нека тогава да дискотираме. За сега слушаме само едната страна и обвиняваме другата.Изглежда като манипулация....политическа.Хубаво е да се чуе каква е истината и от двете страни.Тогава ще можем да имаме по реално мнение за историческата истина.Нека всеки сам да прецени всички аргументи и факти.

19

Анонимен

преди 4 години

Буба Мара не е македонска дума.Бума Мара,Буба Шваба са сръбски думи,както и много други,внесени в северо македонското наречие,в опит да се отдалечат от българския език и да го приближат до сърбо-хърватския.

18

Анонимен

преди 4 години

Ясно е ,че северно македонската страна саботира комисията по всякакъв начин и не искат да я има,но искат българската страна да бъде обвинена за нейното неработене.Прилича на футболен мач,в който единият отбор бави играта по всевъзможни причини и когато разберат ,че няма време,ще станат нетърпеливи и изнервени,защото тогава другия отбор може да не бърза толкова.

17

Василев

преди 4 години

Знаете ли каква е македонската дума за калинка???Буба Мара!!!В Българската експертна общност, които отговарят за водните ресурси и осигуряват вода за населението, има много Буби Мари, а в язовирите няма вода!!!Агент Доналд Рийзе!ЦРУ!!!

16

Анонимен

преди 4 години

Само сърбите нямат проблеми и нищо не им е откраднато... Що ли е така?

15

Анонимен

преди 4 години

Надеждата ми е във Винету.Само той може да оправи нещата.

14

защо

преди 4 години

Колкото до македонския език. Добре. Искам да чуя в медиите мненията и на двете страни - защо македонците смятат, че техният език е различен от българския и защо българите смятат, че това не е така? Аргументи. Само ДА и НЕ не ми върши работа. Аргументи.

13

Анонимен

преди 4 години

Защо е всичко това.Защо се рови постоянно и се претопляедна и съща манджа.

12

зависи

преди 4 години

Нашата подкрепа за влизане на Македония в ЕС зависи от работата на тази комисия. Няма да допуснем неизяснени въпроси. След като има спорни въпроси по македонските учебници, публикувайте спортине текстове, да прецени обществото у нас. Учените ни да го обяснят на нас. Ако става дума за искторически факти и личности.