31

Анонимен

преди 4 години

Работният ден в Бг трябва да е 6-7 часа дневно, а не 8-9-10 часа, както е сега.

30

Анонимен

преди 4 години

Трябва всеки човек да може да избира колко дни в седмицата и колко часа да работи, в зависимост от личните си възможности, квалификация и потребности. Не може всички да бъдат поставяни под един знаменател -.8 часа и 5 дневна раб. седмица. Има хора с лошо здравословно състояние или нужда от повече свободно време и облекчен режим, за да се занимава със спорт или образование. А днешните работодатели вземат и последната минута свободно време на служителите си, това е експлоатация!

29

Анонимен

преди 4 години

Има два начина кадърно ръководство т. е. Работодател които да може да оптимизира производството да вдигне печалбата и да вдигне заплатите и оптимално работно време.Вторият начин е работодателя да си остане некадърен, но от някъде трябва да се печели и начина е работниците да му подаряват благотворително труд, много работници в България се навиват на благотворителни инициатива да помогне на работодателя, че са го закъсали от собствената си глупост. Не може да каже че българския работник не е б

28

Анонимен

преди 4 години

Навсякъде може да се работи 4 дни по 8 часа. Проблемът е, че мафиотите-бизнесмени искат работника да им работи 7 дни седмично по 12-18 часа, а да плаща сякаш работи 8 часа 1 ден седмично. Когато си наема работниците, дебеловратия би трябвало да предвиди, че има отпуски, болнични и евентуално други отсъствия и да наеме достатъчен брой работници, а не да кара работниците да работят повече, когато някой работник отсъства.

27

Анонимен

преди 4 години

Производителността се увеличава и влиза в джоба на работоподарителя за ново порше. Така стимулира потреблението на поршета, стимулира икономиката на Германия и германските работници, които са високопроизводителни и получават пари от българският работоподарител, спестени от бг работници.

26

Анонимен

преди 4 години

Сега на дебеловратия работодател му е по-евтино, образно казано, да наеме 20 човека с лопати да изкопаят за 2-3 дни един канал, вместо да наеме или купи багер, с който канала да бъде изкопан за два часа, после дебеловратите реват, че ни била ниска производителността на труда, а всеки знае, че тази производителност зависи почти изцяло от работодателя.

25

Анонимен

преди 4 години

За да се пресече тази мафиотска практика с извънредния труд, трябва този труд да е примерно 8-10 пъти по-скъп от труда в стандартното работно време, а не със сегашните мижави проценти.

24

Анонимен

преди 4 години

Според статистиките в България се работи средно по 41 часа седмично. Дебеловратите работодатели излизат с мафиотския номер - работниците искали да работят извънредно, защото парите не им стигали, т.е. дебеловратия знае, че ще плати 800 лева, но дава минималната заплата, за да накара работника да работи извънредно, уж за да спечли повече. Ако имаше синдикати, дебеловратия щеше да плаща поне 2000 лева при 5 работни дни по 8 часа.

23

???

преди 4 години

Кой вариант избирате за 2020 година?Работите 6 дни седмично по 12 часа, плащат ви минималната заплата от 610 лева.Работите 6 дни седмично по 8 часа, плащат ви 610 лева.Работите 5 дни седмично по 9 часа, плащат ви 610 лева.Работите 5 дни седмично по 8 часа, плащат ви 610 леваРаботите 4 дни седмично по 8 часа, плащат ви 610 лева.

22

Домусчиев

преди 4 години

Ама не прекалявайте с фантазийте

21

Анонимен

преди 4 години

ако се работи по 4-5 часа на ден, това означава, че реалната работна седмица у нас е 25 часа. Което автоматично означава, че ако хората увеличат с 20% дневната си производителност, ще постигат същата седмична производителност. Или ако увеличат с 30% дневната си производителност, ще подобрят значително седмичната си. Убеден съм на 100%, че това е постижимо и икономиката наистина ще се буустне. Хоум офис също много помага, но дядовците "експерти" трудно ги разбират тези неща.

20

Братан

преди 4 години

Нокиа е частна компания. Не виждам по какъв начин са я съсипали. Компанията се продаде на майкрасофт, която се е доказала, че ликвидира всичко. Собствениците са богати и така, не виждам какво общо има държавата тук.

19

Братан

преди 4 години

Финландците като са толкова умни защо съсипаха Нокиа? Да въвеждат социализъма направо и да си съсипят хубавата държава. Заради такива безумия сигурно има толкова самоубийци във Финландия.

18

expert

преди 4 години

Не само че трябва да се намали работното време, АМи ТРЯБВА КОРЕННО ДА СЕ ПРОМЕНИ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА ВЪВ АДМИНИСТРАЦИИТЕ ! ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗЛАГАТ И ОТЧИТАТ ЗАДАЧИТЕ НА ВСЕКИ ЕДИН НАЕТ ЧОВЕК И ТОВА ДА Е БАЗАТА ЗА ЗАПЛАЩАНЕ, А НЕ ДА ПЪЛНИМ ОГРОМНИ ОФИСИ ПОД НАЕМ - ОПЪН ОФИСИ И ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ РАБОТНИ!!! ТОВА Е ЗАГУБА ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ И ОСЪКАТЯВАНЕ НА ЧИТАВИТЕ ЕКСПЕРТИ, КОИТО МОГАТ МНОГО ПО-ЕФЕКТИВНО ДА ОРГАНИЗИРАТ ДОХОДИТЕ СИ РЕСПЕКТИВНО ЗАДАЧИТЕ

17

Дънов

преди 4 години

Като избягат знаещите и можещите от България ще дойде време за уволнение на половината държавни чиновници и намаляване на пенсиите с 50%

16

знаем ги

преди 4 години

До Sichtpunktнемците така работят, че си оставят ръцете навсякъдезатова нямат кадритова новото им поколение е некадърни джеендъридобре, че имат стари пенсионери инженери, та още държат фронтаОтдавна не купувам НИЩО НЕМСКО!

15

Анонимен

преди 4 години

Не дейте така бе хора!Не си слагайте грях на душата! Нали онзи /криб/ продукт на дефектно латексово изделие на ДИП "Зебра" Курило ще се гътне! 4дневна работна седмица, при това по 6часа на ден, ами че те нашите пишман бизнесмени искат да ни клатят по 9 часа дневно! И никогиш няма да излезем от омагьосания кръг "той ме лъже, че ми плаща а аз го лъжа, че работя"

14

Пешо

преди 4 години

Не може държавата да ми казва колко да работя. Ще работя колкото искам и мога. И ако ми пречат да работя ще ида в държава където плащат добре и има много работа. Във Финландия бачкат малко и получават много, а при нас се скъсваме от бачкане за жълти стотинки.

13

Sichtpunkt

преди 4 години

Българинът ако може въобще да не работи. Дай му йедене пийене - там е ненадминат.Германците работят по 8-дена в седмицата, нашите айляци, в кафенетата нищят еднафски теми. Коя и дошло, кой кого пребил, кой по голям дрифт направил...

12

Радослав

преди 4 години

Ясно, заготвят ни за 4 дневна работна седмица за родата на държавна хранилка, тъкмо ще имат извинение да назначат останалата част от родата която още не е на издръжка от данъкоплатците! Да не си мислите, че в частния сектор това е възможно? А кои ще изработва данъци, че да се плаща на държавни хрантутници, "цоциално слаби" мързели и тем подобни индивиди с нулев принос за обществото, но костващи ни милиарди? Целия шум е за да ви заготвят за така мечтаното мързелуване на държавната работа!