30

Анонимен

преди 4 години

Става, ако самото училище организира изнесени практики и часове в производствени предприятия. То всъщност такива няма, значи в Макдоналдс и в Билла, да свикват с работата след като завършат.

29

Димо

преди 4 години

МОН да свърши нещо полезно и този 12 клас,който е напълно безсмислен да се премахне.От това ще спечели само държавата и работодателите,защото една година ще има двойно попълнение на трудовия пазар.

28

Анонимен

преди 4 години

За да има нулев час, за втората смяна, трябва часовете на първата смяна да са по-малко за този ден в тази стая. На практика не става.

27

Анонимен

преди 4 години

Абе направо да спят в училище, ще е по-добре и няма да се шматкат по улиците.

26

Анонимен

преди 4 години

То е ясно как е най-добре да започват и да завършват часовете, но възможностите са ограничени, където има две смени в училището. Всички, които дават тук особено "умни" предложения, явно забравят този факт или просто казват закриите втората смяна, което е невъзможно засега.

25

Анонимен

преди 4 години

Шшшш ало МОН по-добре направо в 21:30ч че да могат студентчетата да се хванат на работа и да бачкат.Тази държава ме отчайва всеки ден и все повече ...

24

Анонимен

преди 4 години

До Факт - продължениеНа майките на най-малките деца чрез трудовото законодателство да се разреши да идват по-късно на работа, за да могат да изпратят детето. По-добре да получава малко по-ниска заплата в продължение на 3-4 години, но да е спокойна.И да се учи само сутрешна смяна.

23

Анонимен

преди 4 години

До фактТвоето предложение е най-добро, защото и прекалено ранното ставане не е желателно, особено през зимата. Детето става преди 6.00 ч. и след половин час излиза, за да стигне навреме. Навън тъмно, -10 градуса, а ако и кварталът не е много благонадежден, някой трябва да изпраща детето до спирката, а това не винаги е възможно. В някои семейства и двамата родители може да излизат пък още по-рано.Най-добре е да започват занятия в 8.00 ч. и на майките на най-малките да се разреши с трудово

22

Преди време

преди 4 години

последният час свършваше в 18.05 ч.Да ги държат до 19.15 ч. в училището е безумие, защото някои пътуват по цял час до дома си, когато идват на училище. Вечер транспортът е по-нарядко. Не е желателно сами момичета всяка вечер да се прибират чак в 21.00 ч. по независещи от тях причини, особено ако живеят в някой краен и неосветен квартал, далеч от спирките на градския транспорт. През зимата по някои улици в крайните квартали в 21.00 ч. вече няма жива душа.Най-добре в 18.05 да приключват часовете

21

Кк

преди 4 години

Много е просто.Премахване на делигирания бюджет.В Плевен имаме база за много повече деца,но само две три училищата са претъпкани .Децата са намерени в стаи за по-малко броили,направо водата по закачалките.Премахнете тоя бюджет,защото това разруши образованието ни.Сега ученика се води приход,а учителя разход.Премахнете тоя закон ,едносменно образование там където е възможно и нещата ще тръгнат.

20

Анонимен

преди 4 години

Време е да разрешат на гимназистите да ползват шкафчетата в училище.

19

Мечтииии

преди 4 години

Такива идеи се дават,когато има нужната база във всички училища в страната.До гуша ни дойде от такива,които нямат представа от материалната база в повечето училища в България,а раздават само акъл.

18

До16

преди 4 години

Ами да те повикаме да направиш програмата,понеже ,,си много умна"Имаш ли си на представа как се правят практики,ако се работи в училищен ресторант и по обекти?Стаите едва достигат за две смени,ти говориш за една.Стига с тези клишета!Зависи от базата,разбра ли чантаджийке?

17

"съвременно учи

преди 4 години

Училището беше,,Никола Вапцаров" в Плевен.Годините бяха 1961-1968.Имаше лекар,зъболекар.Имахме трудово обучение с готварство,плетене,шиене,дори имаше струг.Имахме и опитно поле .Имаше дисциплина.Никой учител не закъсняваше за час,имахме кабинет по химия,физика и биология.Още помня вечерите на физиката при Бота Димитрова.Класната ми беше Нора Георгиева.Много елегантна жена и невероятен преподавател по бъл.език и литература.Дано са живи и здрави.Поклон!

16

факт

преди 4 години

Решението е нормално, да се забрани втора смяна в училище. Сутрин от 8 часа до 13-14 по обяд и да се прибират по домовете си всички деца. Които имат практика да си работят от 13 до 17 часа, но в този ден да имат по-малко теория или да имат ден само за практика. В механото 1988-1989 имахме по 6-7 часа всеки ден, включително и събота до обяд... Практиката беше 8 часа, цял ден.

15

,,съвременно училище

преди 4 години

Вместо да разтоварят децата от излишни помагала,те измислят нови и нови.Толкова пособия изискват шкафове в училище,но такива няма.Внука ми е в първи клас.Чантата му е штолкова тежка,че аз едва я нося.В стаите размера на 2стола е по голям от масата и едното дете е изкривено при писане.Няма шкафове за съхранение на помагала.Екипите по физ.възп.ги слагат в кашони в класната стая.Аз съм учила в провинцията.Имаше шкафове за 2ученика,ходихме с топлинки в училище.

14

Анонимен

преди 4 години

Тая е брилянтната зам-министърка, която искаше да интегрира синусите и косинусите с анализите по литература... много прООООстааа и безмозъчна женица... Сигур е леля на некой гърбав функционер и затова е в министерството...

13

Анонимен

преди 4 години

За да има втора смяна едно училище и за да почва в 12.30, първата смяна в колко трябва да почне и да свърши? Някои от това министерство не могат ни да мислят, ни да смятат

12

Мечтииии

преди 4 години

Абсурд е това да стане в професионалните гимназии,където има и практики!Материалната база не позволява такъв режим.Пак някоя ***,която не е влизала б училище измисля поредна глупост.

11

Радослав

преди 4 години

Главанаци от МОН, натиснете другите главанаци да сменят лампите в градовете, че повечето ни градове са като от Средновековието, все едно сме със свещи, а не лампи по улиците! Осветете улиците и пешеходните пътеки! Сложете мантинели където не трябва да се пресича, ако трябва огради високи 2 метра сложете!Накарайте КАТ да изпълзят от храстите и да си вършат работата, махнете от пътищата всички които карат без книжки, пияни, дрогирани и тн.!И ако тогава не станат нещата вече правете подобни промени