33

Анонимен

преди 4 години

И преди години беше така... Лошото е, че сега, когато могат да имат всичката информация, която ги интересува, малко са хората, които се възползват от това.

32

Анонимен

преди 4 години

една четвърт едва ли четат

31

Анонимен

преди 4 години

Задължителна литература за7кл.Декамерон,за8, Дон Жуан!?!?!?Знам,че разни ще скокнат,че учениците в тази възраст са с хормонално обусловено мислене,но точно това ли трябва да са прочели в този момент на живота си?Или това са европейските директиви за по-бързо изчерпване на фертилният резерв в населението?

30

Анатема Айдуци!

преди 4 години

Мисля,че да стигнат до тука,заслугата е на Нереза (Сашо)и на КостУФ Ай дука.Вие как мислите?

29

Бай Иван

преди 4 години

Резултатите от 30-годишната демокрация, това искахте, това получихте ;) !!!

28

Какви книги

преди 4 години

Колко струва една книга и ...какъв е смисълът от нея,когато днес всичко е по интернет???? Книжарници... библиотеки,това е отминало.

27

не са това цифрите

преди 4 години

Книга на електронен носител пак е книга. Аз една хартиена нямам, всичко ми е на Kindle. 98% нищо, ама нищо освен хороскопи и резултатите от Евро футбол (в зависимост от пола) не четат. После стават едни мамини златни некадърници, които работодателите наемат поради липса на друго и в крайна сметка инвеститорите се насочват към други държави, където могат да наемат нещо съвестно, което може повече от това да копа картофи. Имаме отлив на инвестиции заради некадърни и халтави кадри

26

до Драго

преди 4 години

Драго, гордея се с теб. Буква хляб не дава.

25

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Има книги по 50 лева. Ако е луксозно изданието и е на хартия е напълно възможно.

24

Анонимен

преди 4 години

Аз почти нямам на хартия книги. На много библиотеките са електронни или аудио.

23

Един избягал

преди 4 години

И за кво да чета простии? К сте пустигна в живота с четене на книги? Ше стана учен за 200 лв на месец? Нали ги знам тези дето много четоха навремето сега ништо неса постигнали. А я отидох в УК и работа за 8 хиляди панда на месец като сабирам гъби.

22

Пижо

преди 4 години

Не мисля да критикувам младите, че не четат достатъчно книги. Все пак живеем в света на Интернет. Тези от нас, които се хвалим, че сме прочели хиляди книги, то е защото в студените зимни месеци или дъждовните пролетни дни, просто нямахме друго развлечение. Нито Интернет, нито кабелна. Сега, едва ли сме прочели повече от 2-3 книги за последните 10 години. Живеем на стара слава. Що се отнася до това, че нямат книги в къщите... за Бога! Има Kindle! Има е-библиотеки! Кой купува книги при Wi-Fi?

21

123

преди 4 години

2/4 от учениците са "швейцарски" граждани, какви книги, какви "пет" лева...

20

Анонимен

преди 4 години

Е то като ученик и аз не обичах да чета книги. През комунизма ни даваха всяка лятна ваканция един дълъг списък с книги за задължително четене . По цял ден да четеш през тия 3 месеца ваканция , пак не можеш да ги прочетеш , беше някакво безумие. По-късно след 6 клас попрочитах някоя и друга книга. Номер едно в личната ми класация си остава една книга на Емилиян Станев с трите повести Когато скрежът се топи , Чернишка и Повест за една гора. Сигурно три пъти съм я чел най- малко. Уникална.

19

Компот

преди 4 години

Доколкото си спомням и по мое време не четяха връстниците ми. Само по елитните гимназии четяха и то не всички.

18

Анонимен

преди 4 години

Че не четат, не четат, но пък редовно ше ги видите със забодени слушалки в ушите из транспорта. Слушат ли, не се знае или по-точно не знаят какво слушат, но времето изисква слушалки бе, Уили, ти за книжки говориш.

17

А на старо?

преди 4 години

До Анонимен 4Има и улични продавачи на книги в големите градове. Набавят си ги безплатно, когато младежи или илитерати като вас, изхвърлят библиотеките на починалите си баби и дядовци, за да отворят място за 50 инчовия телевизор. После книгите се продават за по 2 до 5 лв. Говорим за световна класика. Има и книги за по левче. А и са четени, изполвани, с подчертавания, ще минете за интелектуалец...:-)Вече учебниците и специализираната литература са по-скъпи и на старо. Продавачите разбират.

16

Анонимен

преди 4 години

Тоя с книгите по 50лв нали се сещате че книга не е купувал през живота си.........ХА-ХА

15

Наблюдател

преди 4 години

Заглавието да се чете: "Над 1/4 от учениците ни не могат да четат"

14

до Анонимен 4

преди 4 години

Какви 50 лв. за книга? Вие кога за последно сте стъпвали в книжарница?! Художествената литература е 15-20 лв. макс средно за книга, има и по-евтини. Отделно всички издателства пускат периодично намаления... Четенето не е въпрос на пари, има и библиотеки почти навсякъде все още. Който иска намира начин, който не иска намира причина!