150

Българин

преди 4 години

Да живее Балканската федерация! Столицата ни ще е Константинопол.

149

Анонимен

преди 4 години

Винаги сърбите съм ги имал за братски народ. докато живота не ме срещна лично с тях. Дори работих на един за около три месеца,нямах пари за хляб през това време ,и накрая не ми даде и стотинка. В Западна Европа като те видят че си бял и не си тамошен,първо те питат ,,сърбин ли си?'.Никой не им вярва.Крадът,лъжат,мамят,сплетничат зад гърба.Абе утайката на Европа.А за това че са хора без достойнство,на тях изобщо не им пука.Те такава дума в речника си нямат.А най-хубавото е че знаят всичко това.

148

U. S. A.

преди 4 години

Дано никога да няма такава държава иначе Японците ще им правят паметника понеже те имат само опита. Бих на писъл моите инициали но за да знаете как ще стане съм ги поставил

147

Щирлиц

преди 4 години

А сега ще ги подкрепяме да влязат в ЕС/ЕС?Мъдро.

146

Анонимен

преди 4 години

При кое ли правителство, учебниците по история ще съдържат скрити досега факти, от историята на българите?

145

миткалото

преди 4 години

Баща ми е бил 4 год.по това време в Скопие и Струмица.Местното население се е отнасяло културно,присъствали са на кръщанета, свадби и др.Както казваше баща ми ние сме за малко тук но те са си вечно - с една дума който се е отнасял зле с местното население са го убивали.Какво да говорим след това ,когато са напуснали територията им.Всеки и във всяка къща е имало оръжие -както те са казвали от тук всички минават.Къщите не са ги мажели - отвън защото да не умре съпругата им и други.

144

До ном. 147

преди 4 години

Това е точно така. ! Прави се всичко възможно от страна на Москва , България да се настрой срещу Македония и Сърбия защото само България може да ги спре за ЕС. Не се подавайте на руската пропаганда.

143

Крум

преди 4 години

Мислете, преди да кажете на сърбите "братя" - никога не са били добронамерени съседи. Винаги са били с безумни амбиции и претенции без покритие. Така че, внимателно когато ходите да ядете плескавица и да подскачате на сръбски ритми!

142

не се поддавайте

преди 4 години

на анти-македонската пропаганда която руските *** започнаха да разпространяват. Русия се опитва всячески да предотврати влизането на Македонич и Албания в ЕС и НАТО за да запази Балканите като плацдарм на имперската си политка.Влизането на Македония в НАТО и ЕС ще бъде добре за цяла Европа, като ще позволи най-послед да сложим край на дразгите между нашите братя и сестри в Македония.Русия насъсква гаменните в Скопие да пишат антибългарски материали за да създават конфликт, бъдете мъдри!

141

Димитър Антов

преди 4 години

До Поредна манипулацияВсезнайко, моля те отгивори колко концлагера за "македонци" е имало, колко избити без съд и присъда са избити от Българи!Колко са интернирани, колко са прекрстени, колко вестника на "македонски език" а спряни,,,,,,И напр. кой обявяна война на Германия през 1944г преди вашите спонсори!?Ако имате Вяра поне се смирете!

140

Димитър Антов

преди 4 години

До LoykoБе друже да си чувал за едни въстания-напр. Тиквеш/Кавадарци?Да си чувал случайно защо Кукуш е бил опожарен!?Да си чувал защо гражданите на Охрид са платили откуп на германците,,,,,,!?И мвото още такива факти,,,,,

139

Анонимен

преди 4 години

Само една книга ти препоръчвам, на АНРИ ПОЗИВОЙНАТА СЕ ЗАВРЪЩА!Да, по-рано от ВСВ, започнало е от 1912-13г. избиването"В сърцето на Балканския полуостров, от Охридското езеро, което достига до албанската граница, до Драма на Егейско море, от Солун до Шар планина на обор от Скопие, има една страна с 64 000 км.повърхнина, т.е.два пъти по-голяма от Белгия, обитавана от 2 500 000 души, говорещи един език, с еднаква култура, почти всички с еднаква религия. От този народ 70 % са чисти българи."

138

Борил-Радослав

преди 4 години

Връщате ни заграбени те територии сръпски кучета.... Щото ние ще се върнем скоро да си ги вземем! Доброволно или не си е ваша работа!

137

Иван

преди 4 години

...резултат. Трябва да приемем че те вече (от няколко поколения)се чувстват небългари и да гледаме на тях като на различни , но много близки до нас. Помаците са бивши българи християни, които в миналото са си сменили религията. Как е станало, дали насила или заради материални облаги, не е толкова важно в момента. Важното е, че те сега се чувстват мюсюлмани и е безсмислено и контрапродуктивно да ги обиждаме и да им се натяква какви са били преди.

136

Иван

преди 4 години

Болшинството от населението в С. Македония е с небългарско самосъзнание. Това е положението на нещата в този момент. Как се е стигнало до това, кой е виновен, в момента има значение само за историците. Ако някога са прилагани репресии за да им се смени самосъзнанието, в момента не може да се прилага същия инструментариум, за да им се върне. С безкрайно повтаряне , че са българи, че са били българи, че Македония е България, с непрекъснати обиди и обвинения към тях , се постига обратно на желания

135

до 48

преди 4 години

До 48 Само където ТИТО е ХЪРВАТИН а не сърбин.

134

Loyko

преди 4 години

Колкото Хитлер е отишъл да освобождава Съветския съюз,толкова и България е отишла да освобождава Македония. Никой не обича окупаторите...

133

Анонимен

преди 4 години

Относно "фашистичкиот окуптор", между 1929 - 31 г в Кралство Югославия има военна диктатура на Александър I Караджордевич. След което той великодушно подарява на държавата конституция, в която никакви македонци. През 1941 г Кралство Югославия се присъединява към Тристранния пакт на Хитлер.

132

Бунгар

преди 4 години

Стуга сте си измисляли...Никой никога не е насилвал някой да се пише македонец или македонка.Поредната българска историческа измишлйотина. Всеки сам се е самоопределял. Това,че на нас не ни харесва бежанците от Егейска Македония и Пиринска Македония да са се самоопреляли като македонци няма никакво значение.Истината....това не харесват българите..и особено когато е право в очите.

131

Един

преди 4 години

До Поредна манипулация..... Избити са защото са се самоопределили като българи, за разлика от червените, безродни, кашкавалени антифашисти, които са ги насилвали да се пишат македонци.