41

Засушаването има

преди 4 години

"петнист" и непостоянен характер, изразяващ се в повече или по-малко продължителното отсъствие на валежи в различни райони/водосбори или части от тях. Може да продължи с месеци, но никога досега не е било "0" за цял сезон или година. Поне у нас. За периода на 90-те данните сочат намаление с до 50% от нормата за станциите Ловеч, Садово, Варна, Сандански, Кърджали и др. Особено сухи за различни части от БГ са били годините: 1968, 69, 84-86, 92-94, 2000, 2003, 2012, но не са били с нулев (0) валеж

40

Анонимен

преди 4 години

Като си толкова наясно, архивите са ти на разположение. Беше голяма суша, дебита на реките спадна до 1/3 сигурно /на око/.Чак Пеперуда за дъжд правиха.

39

До 40

преди 4 години

Драги ми отворко,в началото на 80-те бях в пещерния и в туристическия клуб на Еделвайс - София. Но няма да си го мерим кой, къде и кога е ходил. Това, че докато си бил по баирите и не си видял облаче, нищо не значи. Защото не е било 365х24.FYI: В края на 94-та, като млад хидроинженер бях част от колектива изработил и реализирал спешно подаването на близо 20 млн м3 вода от деривация Грънчар към яз.Искър. В края на зимата от 95-та ГУСВ подадоха още толкова през западния клон на спряната ВК Рила

38

Анонимен

преди 4 години

Абе аматьор спамерски... Бях роден доста преди това време, и в този период катерех планините в западна България. Когато си на 1700 надморска, и виждаш Осоговската, Рила, Пирин, Стара Планина и къде що има наблизо в Сърбия, без НИТО едно облаче на хоризонта... И така доста време. Янчулев мисля беше кмет в тоя период. Бягай на училище и кажи на мама да ти приготви сандвич.

37

Анонимен

преди 4 години

До 36"През ранните 90 на миналия век имаше период..." е твърде мъгливо казано

36

Анонимен

преди 4 години

Давай, провери.

35

До 34

преди 4 години

И кога точно през 90-те бяха тия почти 2 години?Не е проблем от архивите да се извади статистика по месеци и количества, но предполагам, че такива записани и общественодостъпни факти едва ли ще са ти прозвучат правдоподобно спрямо личните спомени. Още повече са си наши, а и винаги са от "по-, по-, най-", макар често да не си спомняме точно какво сме правили само преди няколко часа или дни, за седмици и месеци назад да не говорим.

34

Анонимен

преди 4 години

"С безводието на Перник"Аман с това безводие. През ранните 90 на миналия век имаше период, в който 2 години почти не беше валяло. НЯМАШЕ ТРЕВА И ХРАСТИ. Само дърветата бяха останали. Според екоталибаните Земята трябваше да е станала на Венера до сега.

33

.!.

преди 4 години

Бре като чета тука работата ми е ясна! Свързаха климатичните промени с комунизма с пришълците от марс и даже и идея си нямат за ко иде реч! Епа според мен е добре, че се получава така! Когато нещата се сговнят населението ще намалее и или ще изчезне или ше разбере кон бон яде ли! И в двата случая нещата някак ис ше се наредят! Е след мноооого колене и кървища и други, *** така както чета тука след като не се разбират нещата какво може да се очаква от едно прасе по коледа!?

32

АБВ

преди 4 години

Тоя Генади, просто иска да споменават името му....Утре, ако завали дъжд в Австралия и вали повече от една седмица, пак ще се заскимти, че е от "глобалното затопляне". Земята променя климата си и жалкото човечество Нищо не може да направи - просто щото е жалко в безсилието си ! Тръмп за да откаже споразумението за ограничаване, знае нещо .

31

епископ Вожоа

преди 4 години

Навремето имаше един филм "Иван Кондарев"... за някакъв комунист.Ти да не си негов потомък аретлик? Стига с тези "климатични промени" и "глобал уорминг" дивотии,ала Грета Тунберг. Отворете книгите с предсказанията на православните св.Отци. Единогласно всичките твърдят,че в последните времена..поради отстъпление на човека/човечеството/ от Бога и божествените постановления ,природата като...ДИВ ЗВЯР ще наказва самозабравилото се човечество.Ето ви го резултата.

30

Анонимен

преди 4 години

Климатът се променя, а по времето на динозаврите, пак ли човешката дейност е виновна? Пишман учени искат да направят нещо свързано с парите ни. Но не да развиват безопасни технологии, нови източници на енергия или безопасно преработване на отпадъците. Пари иска, нашите.

29

Фалшива Пропаганда

преди 4 години

който не е разбрал още пожарите в Австралия са следствие на "борбата с климатичните промени" - забранено им е да горят дърва и така изсъхналите дървета които пламнаха са останали неизсечени, т.е. е обратното на това което ви казват и поредното доказателство за безумието!

28

Анонимен

преди 4 години

В атмосферата има различни газове, които могат да причинят парников ефект и най-голям е делът на водната пара. Далеч повече от въглеродния двуокис. А въглеродният двуокис в атмосферата е в незначително количество и не може да предизвика ефекта, който му приписват. Освен това не е някаква отрова за атмосферата, както го описват, а стои в основата на живота. Без въглеродния двуокис в атмосферата животът е немислим, важен е за фотосинтезата.

27

Анонимен

преди 4 години

Сега поне се прави нещо за справяне с пожарите. Преди години когато не е имало такава техника за гасене на пожари, огънят е горял докато не падне дъжд да го загаси и планетата пак е оцеляла. Стига вече с вашите глупости.

26

Евгени Георгиев

преди 4 години

183 души са арестувани по обвинения в умишлени палежи на пожари в последните няколко месеца в Австралия! А колко ли са се измъкнали?Използвайте тази информация следващия път, когато някой ви обяснява как за пожарите са виновни СО2 емисиите от Маришкия басейн или вашата кола или пържолата в чинията ви...А знаете ли, че документалните записи за пожари в щата Виктория започват от 1851 г., когато е изгоряла 1/4 от територията на щата, заедно с милиони глави ***? Познайте по това време какво се е случвало със заловените подпалвачи?Жокер: Местните хора са използвали оцелелите дърве

25

Анонимен

преди 4 години

Според учени, противници на схващането на идеята, че глобалното затопляне е продукт на човешката дейност наистина има връзка между въглеродния двуокис и температурите, но тя не е такава, каквато ни я представят - не повишаването нивото на въглеродния двуокис предизвиква затопляне, а затоплянето, поради други причини предизвиква повишаване на въглеродния двуокис. Показаха графики, на които се вижда, че повишаването на температурите, предхожда по време отделянето на по-големи количества СО2.

24

До До 18

преди 4 години

Голям оптимист си. Един ден като нищо може да се изненадаме, че внезапно валидността на разбиранията ни е изтекла. И ако Австралия е нещо все още твърде имагинерно, това не й пречи да регистрира все повече горещи вълни и екстремно време. Засега там, скоро и на други места. С безводието на Перник ще се балтавим поне година, че и повече ако природата не се смили, а то е нищо в сравнение с това, което може да ни зарадва целокупно и за дълго. Най-малкото защото продължаваме да съсипваме изграденото

23

Анонимен

преди 4 години

Гледах интересен филм на ББС - учени твърдяха, че парниковия ефект няма нищо общо с настоящото затопляне. При парниковия ефект затоплянето е от проникнало до земята и отразено обратно излъчване от космоса, което означава, че затоплянето би трябвало да се отрази най-много на определени височини в атмосферата, а реалността не е такава. Освен това твърдят, че затоплянето въобще не е продукт на човешката дейност, която е причина за едва няколко процента от емисиите на въглероден двуокис.

22

Анонимен

преди 4 години

Най ме радва, че под подобни "новини" на еко екстремисти, дори във форума на яхуу ги правят на кайма. Щом дори традиционно заблудените американци вече не кълват като цаца на кюспе, има надежда.