67

Анонимен

преди 4 години

Защо все се свързва социализма с мизерия.Това навик ли е на някой ,илисе набива една глупо,ст ,без да се знаятфактите.Мизерия,че ще се нахраниш допренасита в стола за 50 ст.Че карта започивка е 14 лв за море,пълен пансион.Уважение и човещина на всяка крачка.Докторът трепери до теб.Учителката сепритеснява за това което не ти дости-га да си по добър.Че, във вход от 12 ап.имаше ~20 деца.Всички си ходеха нагости ,като норма за живот.

66

Анонимен

преди 4 години

До анонимен 67--------------------------------Да ви бачкат безплатно,а.Свърши се тази. Като искате да се учите и лекувате-ще си плащате.

65

Анонимен

преди 4 години

От другата страна на границата гърците си живеят живота. А нашите -по-зле от техните животни.....

64

Анонимен

преди 4 години

До ПустинякАми и тия в това село живеят на широко като европейците, а пък се оплакват.

63

Пустиняк

преди 4 години

Гербаджийските зомбита да си пият редовно хапчетата! Чета простотиите им тук и не мога да разбера тези хора българи ли са или не! Процеси по обезлюдяване на селата има само в България. Дори в една съседна Сърбия не е така. Отидете и вижте! В Западна Европа поради отличната пътна инфраструктура много млади семейства живеят в селата и градчетата около големите градски центрове. Пътуват всеки ден по 20-30-50 км. за работа, но живеят децата им живеят в големи къщи, на просторно и на чист въздух.

62

Анонимен

преди 4 години

За животно с размери на коза 6 литра мляко на ден не са малко. Ако в министерството има останали българи, ще направят всичко възможно породата да се запази и развие.Както шафранът на юг и лавандулата на север идват на мястото на тютюна, споменатият вид може да възвърне жизнеността на голяма част от планинските малки селища, ако се популяризира и стопаните му са поддържани като производители на истинска еко продукция.

61

Анонимен

преди 4 години

do 67 Впрочем лееека поправка ако ми позволиш...не са Хора тия които изпадат в истврия, ако им прекъсне нета, а пубери или инфантилни индивиди. Не ги смесвай с хората, ако обичаш!

60

анонимен

преди 4 години

Мразя социализма , но признавам някой от добрите му страни и удачни решения ! Едно от тях беше задължителното разпределение за лекари , зъболекари и учители ! Сигурен съм , че ако попитаме тези , които навремето са подлежали на разпределение по провинцията , те ще кажат , че това са били най-хубавите им години !

59

ГОЛАТА ИСТИНА

преди 4 години

Да бяха останали някога в Гръцко... сега бабата щеше всяка седмица да ходи на маникюр и фризьор. А дядото да си пиива узото и се чуди какво да прави с пенсията от 500 или 800 Евро.Ама на... те ти сега България

58

Анонимен

преди 4 години

Много ме кефят хора които изпадат в истерия когато тока спре или интернеа спре за малко или някоя социална мрежа се срине за известно време дават ли си сметка колко са зависими и колко измислен и безцелен живот живеят.

57

Анонимен

преди 4 години

Няма по хубаво нещо от природата и спокойствието за която много хора от градовете ще мечтаят но няма да могат да изживеят мечтата си.

56

Waffen SS

преди 4 години

До Анонимен 65 Или не виждате,че селата измират,държава измира? Само от последните дни новините са показателни-унищожени гори,обезводнени язовири,събираме *** от Х държави УЖ за преработка,а де факто превръщаме държавата си в сметище"Приличаме на "Титаник",като на предната палуба оркестъра свири бравурни мелодии,а капитана вече си е приготвил спасителна лодка, подходящо съоръжена с припаси, а на населението/пътниците/ са раздадени малки спукани поясчета "

55

Анонимен

преди 4 години

Написано е за конкретно село,но с разлика може би в нюансите това е съдбата принципно на българското село. Или не виждате,че селата измират,държава измира? Само от последните дни новините са показателни-унищожени гори,обезводнени язовири,събираме *** от Х държави УЖ за преработка,а де факто превръщаме държавата си в сметище. А какво ще бъде след 20-50г? Ще останат 4-5 големи градове,а останалата обрулена държава ще безчинстват глутници роми!

54

Анонимен

преди 4 години

А кой да плати за тази аптека и път? Някой тук ще даде ли и лев за тази кауза? Или загрижената авторка.

53

ПЕНСИОНЕР

преди 4 години

Навярно прословутия Кльон не е само причина за обезлюдяване на крайграничните села .Есега нема Кльон а ограда.Причината е бюрокрацията и местните велможи които сами тормозеха и преувеличаваха правата си .

52

Анонимен

преди 4 години

до 63 Моя прадядо лежеше под крушата на 91 години и гледаше как прабаба ми на 85 години мъкнеше тор с чувалчета около 30 килограма на гръб за разсада в парника. И го питам един ден сядейки до него: дядо, виж баба се мъчи с тия чували, що не й кажеш да не се убива, щото другата седмица ще докараме едно ремарке с тор от купчината на двора. А той: Боянчооо, луд човек к'вото и да му говориш няма те послуша. Цял живот е свикнала да хамалува и така ще си отиде. Не можеш я разбра баба ти.

51

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

Нашата застава беше сравнително близо до едно такова село.И вече 45години от тогава,по някога нощно време се връщам в мислите си по тази места където преминаха две години от живота ми.Пак си спомням пътечката,където всеки корен,всеки камък ми беше познат,пак пресичам в долчинката бистрото планинско поточе,което при дъжд бучеше страховито и заливаше малкото мостче.Незабравими са минутите когато застана на "самотната" скала,а в ясно време звездите са ярко-сини и мигат тайнствено на една ръка разст

50

Анонимен

преди 4 години

Тоя дядка до бабата психично болен ли е, че да я остави горката женица да мъкне баля със слама на гръб, вместо да й забрани, даже ако има сама желание да мъкне? Колко мъка има по този свят, Боже!

49

Анонимен

преди 4 години

Труден, скромен и може би благочестив живот имат тези хора.

48

Анонимен

преди 4 години

праведни хора