99

До 110

преди 4 години

Не са го убили в Иран , а в Багдат ( къде е ?) И какво прави генерала там , можеш да прочетеш , преди да пишеш !

98

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Демокрацията е единствения гарант за избягване на горещи войни."САЩ не спират да се бият в гърдите колко са демократични, и Великобритания също, и не са спрели да водят завоевателни войни по света. А последната атака срещу Иран, убийството на втория човек в държавата, Тръмп я нареди дори без думата на Конгреса.Демокрацията - в Древна Гърция! Другото са лъжи и прах в очите на народа. (Дори и там впрочем е имала кусури и е била критикувана от умни хора като Сократ)

97

Анонимен

преди 4 години

Не че нещо, ама винаги съм се чудил защо на Тръмп физиономията му е оранжева на цвят, а ръцете - бели? Фон дьо тен ли е, изкуствен тен ли е... Не му стига за ръчичките ли... Тръмп е алчен ***, който хвърли света в огън, заради шанса да плячкоса още една държава

96

Анонимен

преди 4 години

Арее панелните диванни анализатори започнаха да разтягат локуми на кой оная рабута му е по-голяма. Точно като във вртори клас на тати пищова по голем от твоя и моя ще смачка твоя.

95

Така е ..

преди 4 години

Китайците са много по разумни от руснаците.

94

Jimmy

преди 4 години

американците като харчат повече от ссср за армия и война какво ги чака>?:)))

93

Пропаганда=комплекс

преди 4 години

Петелът е 190 см. Само на мене ли ми прави впечатление че китаецът е неговият ръст. От къде китайците намериха китаец да се мери с американският гардероб? Съветска работа. То и Чайката на парадите беше от категорията на Кадилакът, ама ладата по пътищата не може да му стъпи на малкият. Комунистите не могат да се мерят със запада. Само покупателната способност на населението на Франция сигурно е по-голяма от на целият Китай.

92

Анонимен

преди 4 години

Щом Тръмп е сменил вратовръзката със син цвят... нещата отиват на добре.

91

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 100За да твърдиш, че Китай би тръгнал срещу Запада, трябва да намериш причина, а такава няма. Китай няма да тръгне скоро срещу никого, просто защото няма причина. Но ако някога тръгне срещу някого, това няма да е Запада, защото там няма нищо, което Китай да иска. Единствената причина за конфликт Китай-Запада ще е, Запада да пречи на локалните китайски интереси, като в момента с Хонгконг или примерно претенции към японска територия.

90

Така е ..

преди 4 години

Китай ще се развива толкова , колкото им позволят САЩ.

89

Анонимен

преди 4 години

До ннДа, те имат нещо м/у капитализъм и планова икономика. Последната създава инфраструктура за първата. Към момента мега успешен. В България огромен проблем е липсващата инфраструктура. Плановата икономика обаче има недостатък - зависи от партийния вожд. Докато вожда е читав - всичко е топ. Смени ли се вожда с някой хахав - всичко отива в прахта. Исторически доказано е, че едноличното управление никога не е било дългосрочен вариант и никога няма да бъде.

88

Анонимен

преди 4 години

"Китай е еднодневка", "Китай е с раздути изкуствени нива на Бвп", "Китай- с Индия са пред война", "Отървете се от юана докато е време", "Ако Китай тръгне срещу някого, няма да е срещу Запада, срещу Русия ще е!" - с тия бръщолевения само си показвате детската психика, а този сайт е за пълнолетни. Пък аз нямам намерение да споря с деца от детската градина с биберони в устата

87

нн

преди 4 години

Коментирата тема е много "хлъзгава", конкретните заключения също. Китай практикува най-новия обществено - политически строй в човешката история. Резултатите, зашеметяващи. Последствията в световен мащаб ще дойдат от само себе си, в момента са трудно, много трудно за предсказване, но промяната е неизбежна.

86

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 96Да, докато реурсите на Китай са му достатъчни, от война няма никаква нужда, напротив. Но стигне ли се до гореща война, ще е заради ресурси! А ресурсите, пак повтарям, са в Русия!

85

Анонимен

преди 4 години

Демокрацията е единствения гарант за избягване на горещи войни. Войните не се водят между народи, водят се между управници. Ако власта е в народите, до война няма как да се стигне. За съжаление голямата маса на изток дори не разбират какво значи демокрация.

84

Анонимен

преди 4 години

Суровините - нефт, газ, редки и други матали - са на дъното на Южнокитайско море и в световния океан - и там може да има различни интереси. Иначе Китай си има огромна територия, която все още не е усвоил напълно и Китай няма никакъв интерес от войни, напротив. китай става велик с икономическа експанзия.

83

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 94Горещите войни са глупости от гледна точка на разумния човек, защото съвременните технологии са прекалено унищожителни. Помисли върху две неща:1. Авторитарно управление - всичко зависи от един, ако е луд - колко му е?2. Преодоляването на ядрената заплаха е въпрос на технологии. С лазерна техника примерно кинетичните снаряди, колкото и да са бързи, могат да бъдат обезвредени.Ако се изпълнят 1 и 2 няма пречка за локална гореща война.

82

Анонимен

преди 4 години

Навремето латиносите влизаха свободно в щатите от Мексико и сега са повече от белите в САЩ, та чак се наложи Тръмп да вдига стена по мексиканската граница. Така че това стана без да гръмне една пушка. Всякакви фантазии за войни от сорта на Хитлер в днешния свят са пълни глупости.

81

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДа, точно така! Китай се нуждае от суровини, много правилно забеляза! А суровините са в Русия, не в Запада. Защо да плаща за тях, ако може да ги заграби?!

80

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 90Не подценявай Китай, определено са сила. Просто Китай няма какво да иска от Запада освен парите му, а те се обезценяват при гореща война. Това, което може да иска Китай са ресурси, земя. В този смисъл, ако Китай тръгне на война, ще е наземна срещу съседи. Условието да тръгне на война е, да може дапреодолее ядрената заплаха. Вероятно в близките 10-20 г ще може.