7

Зелен ЕвроЖендрВеган

преди 4 години

тази рецепта не е удобрена от Брюксел и съответно трябва да бъде забранена!

6

Анонимен

преди 4 години

Масленките на баба за потентността на дедо

5

Анонимен

преди 4 години

Някога имаше такива сладкарници с масленки,баклава,тригуни,японки(софиянци ги наричат толумбички), охлюви(тестени) с орехи, еклери, пасти и различни други вкуснотии без химикали в големи тави ги зареждаха в сладкарниците.А какви рогчета,кифли,тутманици,витошки,банички,милинки и др. правеха,ехееей! Сега няма такова качество.

4

пурички-локумки

преди 4 години

Стара българска рецепта1ч. чаша разтопена свинска мас1 ч.чаша бяло вино3-4 пълни с.лъж.пудра захар1 ванилиябрашно за замесване на не твърдо тесто(малко повече от 4 ч.ч.)От изброените продукти замесете нормално-нелепнещо тесто.Разточете по-тънък лист и нарежете на квадрати.Във всеки квадрат поставете по дълго парченце локум и завийте на пуричка(или локум с малко счукани орехи).Подредете ги в намазнена тава и печете на 180 гр.до зачервяване.След кати изстинат се поръсват с пудра захар

3

Анонимен

преди 4 години

Благодаря, за толкова време една смислена и добре написана статия. Поздрави !Все така занапред!

2

Вариант

преди 4 години

Когато топчиците са готови и се сложат в тавата за печене, взема се напръстник, потапя се в прах какао и с него се прави кръгче върху масленката. Има и друг вариант - към една част от тестото се прибавя какао на прах, след това двете части тесто се разточват на дебели кори, поставят се една върху друга и се завиват на руло. Реже се рулото с дебелина 1 см и тогава плоските курабийки се изпичат. Става красиво.

1

Анонимен

преди 4 години

Масленките на баба няма да станат същите изпробвал съм ги. Нито брашното е същото нито продуктите са истински. На баба масленките се топеха в устата. Пробвайте рецептата и ще се уверите че ментето е пълно. Ако купите брашното от Македония и продуктите ще видите каква огромна разлика е. В това се уверих.