30

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се направи така, че първите 10 дни болничен да не се плащат нито от работодател нито от НОИ и веднага болничните ще намалеят.

29

идея

преди 4 години

Ами НОИ да си направи софтуер, който да засича имената на хората в болнични с картотеки на Гранична полиция, по летища и граници, съпоставка на регистрите в хотелите с хората в болнични. По-долу имаше идея и да се видят докторите, които са издали най-много болнични покрай празнични дни. Ама най-лесното е държавата да не плаща първите три дни, пък ако може, и изобщо да не плаща болнични, а само да събира осигуровки.

28

Анонимен

преди 4 години

Вижте я пък тази!! Големия експерт по социална политика. Пак няква *** на някой без никакви знания!

27

Бездомни

преди 4 години

Не ми бройте болничните ,а ми бройте бездомните и самотните защото болните стават безработни.Алчни и долни администрации.Долни политици .Госпот и вас няма да забрави.

26

Знам

преди 4 години

Знам,че с отпуските в частните фирми и мъка и клизма и това принуждава служителите да си вземат болнични.

25

8

преди 4 години

Тази кака за нула време стана експерт по болничините , а не се сеща да провери какви заплати са взели работницити за декември ! Според нейната индивидуална логика преди и след празници не може да се боледува - забранено е !Калинка мая !

24

Факт

преди 4 години

Болничните се увеличават заради вдигането на пенсионната възраст, а не заради измислените от мафията фалшиви болнични. До 55-60 годишна възраст хората боледуват малко, но после не е така. Сега се пенсионираме на 62-65 години, а на тази възраст се боледува много повече.

23

Анонимен

преди 4 години

Ясно е, че фалшивите болнични сега са много малко и просто ни пързалят, за да ни прецакат. Аз не знам за хора взимали фалшиви болнични, докато обратното съм го виждал много пъти - болни ходят на работа. Фалшиви болнични се взимаха преди 10 години по настояване на работодателите, когато имаше криза и често нямаха работа и вместо да плащат, частниците пращаха работниците си да си взимат болнични.

22

До 19 и 20

преди 4 години

Ти завиждаш ли им? Пенсионерите в държавната администрация получават 250-300 лева пенсия и 700-800 лева заплата и на теб ти се вижда несправедливо, че искат още да работят ли?

21

анонимен

преди 4 години

Всички тук сте компетентни и давате акъл на министъра, но все отнякъде трябва да се започне! Ясно е, че фалшивите болнични са много и тежат на всички нас, даже и на тези, които с години не са вземали болнични! НОИ стана на решето и скоро няма да има и пари за пенсии!

20

До 19/20

преди 4 години

А теб какво те бъркат работещите пенсионери?! Свободни места в държавната администрация има много, но няма желаещи да работят там - изискванията са високи, работата е много, заплатата мизерна.

19

анонимен .

преди 4 години

Усмихнатата госпожа министърка кога ще преброи колко предизвестия е изпратила НОИ на държавни служители с пенсия и заплатаКато сеима предвид че още от месец октомври 2018 год във вестник ТРУД с големи буквиимаше изписано ОТ ЯНУАРИ 2019 ГОДИНА РЕЖАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА .и тази година пак започна със същите предупреждения.

18

гражданин

преди 4 години

КОКО НОИ брояла болничните а кога ще преброи колко от АПЗ за които народното събрание и и комисията по бюджет и финанси решиха всички държавни служители с пенсия и заплата да се освободят от 01-.01 т.г..От две години имаше в пресата съобщение че НОИ ипраща списък по места в ДА на хората наети с пенкия и заплата За жалост нищо не е мръднало.Итака ще продължи до следващите избори .

17

гого

преди 4 години

хрантутници били държ администрация и какво ,да ви слугуват без заплати ли или да ги няма . Ми то налу това е държавността, управата на държавата ,сигурността ,ако това го няма ще почнете като диваци в африка да се колите. Къде по света няма държавни служители....За низки заплати пък имада чакаш някой да ти бачка

16

Анонимен

преди 4 години

Фалшивите болнични са малко. Съвсем ясно е, че през зимата хората боледуват повече, особено при такава рязка смяна на температурата, каквато има сега в края на декември. Твърдят, че грипът още не се е развихрил, но едва ли болните от грип са малко, а не е само грипът.

15

:):)

преди 4 години

уважаеми частници, държавната администрация след 18 ти реално работа не върши и е нормално. Финансовата година приключва и всякаква дейност с харчове плащания умира. За това ги наритват и в итпуск по Коледа и НГ. Вие си гледайтв вашитв служителу които ви бягат с болнични по празниците.

14

Анонимен

преди 4 години

В частния сектор си пускат фалшив болничен от 23 декември до 3 януари, т.е. 12 дни и мрънкат, че в държавния сектор излизат в платен отпуск за 2-4 дни по Коледа и Нова година.

13

до коко

преди 4 години

това е кофти на българина че е завистлив и глрда все в чуждото канче като теб. Това че някой получава пенсия си е негово право, изкарал си я е. Ащом може да работи и е полезен в сферата в която е си е решение на този който го наема. И аз имам пенсионери и съм доволен от две неща, първо не се наложи да го уча да бачка на ново и второ позицията е с низка прояви интерес заплата но те са доволни. На тези пари една година никой млад не прояви интерес.

12

Ким Филби

преди 4 години

Не бройте болничните (това изобщо няма да реши проблема), а направете извадка на джипитата, които издават болнични - според броя на издадените такива и датата на издаване. Така е по-възможно да хванете както измекярите джипита, така и тарикатите, ползващи неправомерно болнични.

11

Коко

преди 4 години

В държавната администрация се прекалява с болничните.Отделно има над 10000 души в администрацията, които са се пенсионирали веднъж, но отново ги назначават на държавна служба и яздят на 2 коня - заплата и пенсия от държавата... Отделно получават бонуси и ползват болнични...