8

Анонимен

преди 4 години

За храните - най-добре да се хапне шоколад. Нали спомагал за отделянето на хормона на щастието? Май серотонин се казваше този хормон.За дрехите - това го препоръчват и бабите ни - ако си тъжен/тъжна или нямаш настроение, облечи пуловер или блуза в светъл или ярък цвят, който ти отива.Ако в стаята има повече светлина, а стените са боядисани в светли тонове, на настроението на човек е по-ведро.

7

До :D

преди 4 години

Прочети какво точно са написали - тревожност, безпокойство, чувство за безнадеждност и тъга, депресия. Какво ти напомня това?Няколко дена си в приятна компания или пък си стоиш у дома, на спокойствие. Но в първия работен ден след празниците отиваш в службата и какво виждаш? Киселите физиономии на най-злобните колежки. Следват подпитвания "Ти как прекара?" и завистливите физиономии, когато кажеш къде си бил или ехиден присмех, ако чуят, че си прекарал празника вкъщи.И край на доброто настроение

6

Най-много ми хареса

преди 4 години

препоръката да се отиде на почивка :)Бил си в чужбина от 21 декември до 5 януари и на 6 януари стягаш пак куфарите, за да идеш за няколко дена на Боровец или на Пампорово! Защо не?

5

:D

преди 4 години

Хахахсхахсхага , следпразнична депресия и как да се предпазим хахсхсххахаха, медийния вакуум чупи рекорди !

4

Анонимен

преди 4 години

Аз знам сам един, но е по-ефикасен от вашите 8. Но го преподавам само на нежния пол, без крокодили и алегатори.

3

Анонимен

преди 4 години

Това да пребориш следпразничната депресия, като отидеш на почивка, е много идейно. А ако вследствие почивката развиеш нова депресия, какво ще правиш? Пак на почивка! И така до следващите празници, на които пак ще хванеш следпразнична депресия. Така, от депресия на депресия, само почивки ти се събират.

2

Анонимен

преди 4 години

По МКБ 10 има диагноза рецидивиращо депресивно разстройство лека, средна и тежка форма на протичане.Има и психиатри, които са компетентни да лекуват това състояние. В цивилизованите страни хората не се плашат от тях.

1

Shark

преди 4 години

Ива и 9 ти начин. И той е да не се четат статии как да се избавил от предпразничните депресия защото просто такова нещо няма.