55

Анонимен

преди 4 години

До ГоранДете,това е снимка ,а кораба си мени газенето постоянно...като се натовари и разтовари :-))

54

Анонимен

преди 4 години

до 55 *** те и да имаха спасителни жилетки как мислиш, ще оцелеят повече от минута в тази ледена вода при 9 метра вълни?

53

Валентин Тодоров

преди 4 години

Марк Аврелия е написал,че рано или късно всеки се среща с това което собствената му съдба му е подготвила още преди да се роди.Всеки станал моряк знае,че морето е опасно.И накакви правила написани и приети от чиновници и политици,които не са работили накаква истинска работа не могат да ти помогнат в истински опасна ситуация.Тези мъже са умрели вършейки работата си.Това трябва да се уважава.

52

До 54

преди 4 години

Така си и мислех, БРЕГОВИ "моряк" Като не си компетентен защо коментираш? Ти до като си метял кея пиян е друго! Знаеш ли каква е била ситуацията? Става въпрос за ХОРА загинали! Имат семейства, деца! Не ти го пожелавамТова с алкохола изобщо не е вярно, само легенди се носят.

51

Анонимен

преди 4 години

Щом са били без жилетки значи, че има тотално неспазване на правилата на трудовата безопастност.Собственика, ако не е гербав, ще си плати на Гешефтурата и ще мо се размине.Жалко за момчетата.Да почиват в мир.

50

Анонимен

преди 4 години

"Ти освен във ваната виждал ли си вода на други места?"Ха ха тоа пък ***! Работил съм като брегови моряк. В момента (лятото) плувам по един час без прекъсване. Понякога двуразово.Аз ти казвам, каква е реалността, а пък ти ако искаш не слизай от кораба, все ми е тая.От време оно, се фиркаше на корабите, още повече на празник.

49

До 51

преди 4 години

Ти освен във ваната виждал ли си вода на други места?

48

Горан

преди 4 години

Освен това, виждате колко е висок кораба, частта му над водата е толкова висока, че при падане от където и да е във водата си труп. Със или без жилетка, и т.н.

47

Анонимен

преди 4 години

Абе стига с тия вашите теории "затваряли капандури" "осигурявали товар" - тинтири минтири. На Нова година българина обича да ПИЕ, а като се напие до толкова, че да не помни, се прави на мъж. Ама срещу природата не се върви. Жалко, но това е ситуацията.

46

Горан

преди 4 години

Абе, момчетата са се намирали на неподходящото място в неподходящо време! Изобщо не е ясно има ли ли са време да надянат спасителни жилетки, и прочее... При такива внезапни нещастни обрати винаги е много лесно да се приказва! Покой на загиналите моряци!

45

Горския

преди 4 години

Съболезнования на близките на загиналите. Има ИЗВЪНРЕДНИ ситуации, които без човешка намеса не могат да се решат. Тогава Капитана с цел опазване живота на екипажа и кораба взима решение. Винаги при такива ситуации има висок риск, както във всяка друга професия. Няма как да се прецени на 100 % кога и какво ще се случи, ако ще и да си със скафандър на космонавт.Друг е въпроса, че коментираме без да знаем подробности. Ако бяха загинали всички, тогава какво?

44

Иван

преди 4 години

Ако са спасявали някакво оборудване това е непростимо ,жестоко. Капитана и старпома носят отговорност . Щормовото време изисква специална подготовка на кораба ,а днес може да се предвиди до дни в какви условия ще се окаже кораба . Дано не е от глупост или алкохол...

43

До 44

преди 4 години

До 44 и РеалистЗа такива плъхове да ми цъкат коментари Господ има решение, забавя, но не забравя

42

Пфффффф

преди 4 години

Да се надяваме че пpocто така си се родил природно пpocт, а не се подиграваш нарочно с нещастието на хората.Кого да забележат в морето след 12 часа без спасителна жилетка при 5-6 градуса температура на водата и 8 метра вълни???Дори и със жилетки при тази температура могат да издържат не повече от половин час преди да умрат от преохлаждане. След половин час спасителите вече не търсят оцелели, а трупове.Без жилетка е трудно да се каже, но при тези условия не повече от 10 минути, уви :(

41

Иванов

преди 4 години

Мизерия! Няма пари за едно въже или жилетка.

40

Анонимен

преди 4 години

- Бог да прости момчетата и да помага на близките им. И второто - благодаря ви, момчета, че рискувате живота си в тази ужасно трудна и зле заплатена професия, благодарение на вас световната икономика съществува за благото на всички нас.Благодаря ви ..тинтири минтири!Моряшката професия е една сравнително добре платена професия . И не са отишли там за да пазят мен и теб, а за пари и то под чужд флаг. Никой не ги е карал да се наливат до толкова, че да не могат да преценят елементарна ситуация.

39

pokurora

преди 4 години

Нали знаеше , ПУТИН е виновен!!!

38

Да се надяваме

преди 4 години

Много жалко, ако с тези млади хора се случи най-лошото.Все пак, да се надяваме, че е възможно да бъдат забелязани от някой друг плавателен съд преди да е станало фатално късно за тях.Всички останали да си вземат поука и да използват специалното облекло и оборудване.

37

Българин

преди 4 години

Тоя *** Борисов не се спря ей!Другия път пак гласувайте за него.

36

Анонимен

преди 4 години

Христо?