56

Анонимен

преди 4 години

МНОГО ОТ УМИРАЩИТЕ ТАМ СА САМОТНО ЖИВЕЕЩИ, НИКОГА НЕ СА БИЛЕ АДЕКВАТНО ОБГРИЖВАНИ, НЯКОИ СА БИЛЕ ПРИБРАНИ ОТ УЛИЦАТА, А ДРУГИ ЛЕКУВАНИ В БОЛНИЦИ И НЕ ПОТЪРСЕНИ ОТ СВОИТЕ БЛИЗКИ, ПОРАДИ ОСОБЕНОСТИТЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО, ПОВЕЧЕТО НАД 80/90Г- НЕКА ТОЯ СЛУЧАЙ ДА НИ НАПОМНИ, ЧЕ НЕ СМЕ БЕЗСМЪРТНИ И ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА БОЛНИТЕ СИ БЛИЗКИ- ПОТЪРСИ В ГУГЪЛ ЗА ДЕМЕНЦИЯТА.

55

Анонимен

преди 4 години

Ами то хубаво плюете персонала, но поне половината от проблемите изобщо не зависят от хората, работещи там.Тясно било, много хора в една стая, неотложна нужда от ремонт - е кое от изброените е работа на персонала и какво да направят по въпроса.Факт е че държавата ти прибира цял живот пари, а на стари години няма един читав дом, където да изкараш старините си.Защото е по-лесно да откраднеш парите и да плюеш работещите за минимална заплата работа, за която и без друго няма много кандидати.

54

ha

преди 4 години

Та това си е геноцид направо бе. В един дом, над 20 смъртни случая. Директорката е за затвора а не най нагло да обяснява по телевизията че нямало проблем. Ако 20 смъртни случая в дома не са проблем за нея, не знам тая на кое ще каже че има проблем.АМа така е. В американските филми, когато болния стигне до лечебно заведение и е спасен. А тук - едва тогава почва неизвестността.

53

Waffen SS

преди 4 години

По какво се различава една психиатрична болница в демократична,неолиберална и евроатлантическа България през 21 -ви век ,от такава в национал-социалистическа и хитлериска Германия през 30-те години на 20-ти век.Ами по нищо.Хич няма да се изненадам,ако има някаква,негласна инструкция за ликвидиране на болните.Все пак сме прегърнали неолибералните и пазарно ориентирани методи в лечението на болните

52

мнение

преди 4 години

старческите домове в българия са легални концлагери за стари хора там всичко е с цел по-бързо да умрат възрастните

51

Генчо Гунчев

преди 4 години

Не разбрах, защо сгреших, но съм сигурен, че прочетох "премиера"!? Поднася извинения!

50

Генчо Гунчев

преди 4 години

В подобен случай, кой трябва да се сезира? Изпълнителната или съдебната власт? Ако, прокурата е част от съдебната, защо не се сезира направо тя? Ако, е част от изпълнителната власт, кому к..... търси в съдебната?

49

Анонимен

преди 4 години

Няма тежестта на Манолова.

48

Жоро

преди 4 години

Ето това е омбудсман на място, върши си работата без никакъв пиар, предишната беше само пиар без да върши нищо.

47

ПроСоТо

преди 4 години

До ПроСоТонеп всеки ден,всеки месец!"лапсус",моля за извинение!

46

ПроСоТо

преди 4 години

До Имайте милостпарадокса на писанието е в това,драги,че ти СЕГА,когато си "със всичкия си" разсъждаваш така....Но ако не дай Боже те налегне тежката деменция,по съвсем друг начин ще погледнеш на въпроса..

45

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Гешев, *** купу две камери и ги сложи в стаята на болните и повече не се занимавай с тая п%$атк@@@.Вие, тоя Гешев мозъчен хирург ли искате да бъде? От къде ще намери свидетели при условие, че всички болни са с деменция? Ще им ремонтира мозъците или ще извлече информация от мозъците им.А, можеше тази госпожа просто да сложи едни камери. обаче и тя май е в дем%$@@енция.просто, тъпо, глупаво... ужас. ударихме дъното. а, дупките по-пътищата?тая да хваща лопата и да почва да пълни дупките

44

ПроСоТо

преди 4 години

ако некой от тия нещастници не е рода на Гешеф,омбудсдамата да чака реакция "на куково лято".Господина с изчезналата коса сега има много по-важни задачи-ЗАМИТАНЕ и ИЗМИТАНЕДа замете "некои работи" и да измете "некои фактори"..та така..

43

Анонимен

преди 4 години

отивам да отсека едно 300 метрово дърво с бръснарско ножче и после ще се ударя със същото дървото по-главата.Аз предлагам на лекарите да се оплачат на Гешев и да разследва омбудсман.До една седмица, омбудсман да е написала как ще анализираме, проследим, предотвратим и оправим трилионите мозъчни неврони в човешкия мозък. Може да иска помощ от Бойко, само след като са оправени дупките по пътищата.Казвам Ви, БЪЛГАРИЯ стигна дъното. Тук не става дума само държавата. Умните хора позволиха на глу

42

ВетЪра на ПОДмяната

преди 4 години

До 40 Която и да е, все са "хубавелки " ,тва е имал предвид човека ! И наистина проблемите не са от сега да го съобщават като шокиращо разкритие . Това е поредната бутафория на загриженост. Използват момента да са покажат и после по същият път

41

42

преди 4 години

До: номер 44Е, казах го примерно. В бившата Токуда излизат толкова пари но там са си законни.Иначе в София под 1000 лева не можеш да намериш. Личен опит! Но далеч не всички които взимат по 1000 лева са на нужното ниво.Вече чак на минимум 50 километра от София цените може да паднат до 800 лева и по-малко.

40

До: 42

преди 4 години

За 2000 лева ще си гледат работата защото с тези пари могат да си покрият базови нужди за цивилизован начин на живот (справка пирамидата на маслоу) да не говорим какъв ще е наплива т.е те заради самите себе си имат стимул според въпроса които ми задаваш надявам се отговора ми да те удовлетворява накратно огромна отговорност и често кофти работи за малко пари с много претенции някак трудно върви надявам се ме разбираш правилно но тогава и такса ще е по висока а относно това справка по долен комен

39

Анонимен

преди 4 години

До: sssssssТочно това коментирах в предишния коментар (под номер 42).Повечето домове не само че са частни, но и нямат никакви лицензи, разрешителни и прочие.Имаше подобни случаи ги разкриваха в "Господари на ефира" и други телевизионни репортажи.

38

Анонимен

преди 4 години

До: 22Защо извърташ нещата така че всичко да опира до пари?В София повечето домове за стари хора и хосписи са нелегални.Като хотели са - къщи за гости все едно, не се знае кой за какво отговаря.Много малко са тези, които действително са лицензирани и носят съответната отговорност за тези, които уточняваш колко са опасни за себе си и за обществото.Иначе щом нямат лиценз, може и 2000 лева да ти вземат и пак отговорност - нулева!

37

sssssss

преди 4 години

Трябва да се проверят и частните домове за стари хора. Навсякъде е трагедия, особено за лежащо болните. Тези домове са място за бързо убиване на болни хора..