89

Анонимен

преди 4 години

При 4% население от световното, САЩ консумира 20% от световния брутен общ. продукт. ----А как стои въпроса при Просия, да ти кажа ли? При 2% от световното население, консумира 15% от благата. Тоест, първо руското бидло трябва да се остави на хляб к вода и тогава да гледате американците.

88

Анонимен

преди 4 години

7 млрд долара кеш!Е така се изкарват пари, а не като наште рисилизци - да вземем заем от руснаците, па да им целуваме ..., па евентуално след 15 години да печелим некви стотинки. Дано поне 2 млрд дадат за оръжия, да тепат опълченци.

87

Анонимен

преди 4 години

Гладът е силно оръжие.........ва тите ще минават на приклади вместо хляб.

86

Анонимен

преди 4 години

Няма северен няма южен Има плащане на милиярди компенсаций ...А и е повече от сигурно и че след 2025 русия ще пренася газ през Украйна Конкретно пък тука газпром е вързан с договори до края на 2029...

85

Анонимен

преди 4 години

Така ли са им казали на ватния нарот а това че ще Плаща 2,9 милиярда долара компенсация на Украйна в суха пара Нещо не им се дойзказва на тасс ...

84

Анонимен

преди 4 години

Украинскте фашисти да си гледат работата,не искаме нищо общо с тях!садисти

83

А сега сериозно

преди 4 години

Украинците да се благодарят на Тръмп, че спря СП2. Че ако Украйна чакаше на Меркел , Макрон и ЕС, северен поток 2 щеше вече да функционира вече и украйнците щяха вместо договор, да гризнат дървото.

82

бай ганю

преди 4 години

сякаш не стана ясно каква е окончателната сума ?7млрд?3млрд?

81

дедо Ташунко

преди 4 години

Русия и Украйна трябва да се разберат по всички спорни въпроси. ЕО и Русия също така, въпреки троянските коне на САЩ в ЕО - Полша, България и други дребосъци в икономическо и политическо отношение. Светът се променя и преклонението пред американските ценности отстъпва на ненавист към държавата полицай, която живее на гърба на цял свят. При 4% население от световното, САЩ консумира 20% от световния брутен общ. продукт. Всички велики империи до сега са загинали, това очаква и САЩ.

80

присмал се щърбавият

преди 4 години

разликата м/у арабските и руските продавачи на гас е че руснаците всичко влагат в економиката,образованието,отбраната,здравеопазването и пенсионното дело.най голямия цирк беше когато цената на нефта и газа бе свалена от 100 на 50$ за мерна единица.и ко стана?руснаците изкупиха ефтиния арабски петрол.наляха го в поизпразнените кладенци и сега го продават по 7-80$.и кой финансира руската военна индустрия? А? ко каза?ааа тези които свалиха и тези които им го продадоха ведно с тези които го купиха

79

размисли

преди 4 години

САЩ накрая ще обяват война на Европа, ако не започне да купува " демократичен , независим , американски газ" - специална промоция +300 процента нагоре цената . Както биха казали на десетките милиони избити индианци - нищо лично , просто бизнес . Как СА си купи благоволенито на САЩ след убийството на Кашоги ? Амии подписаха се едни договори за 300 млрд .долара и воала . Нищо лично Кашоги , права на човека и т.н - просто бизнес по американски / " демократичен"

78

11

преди 4 години

До Анонимен 84 като мушне на Европа 400 млрд куб .метра газ годишно , за нула време ще се изплатят тръбите

77

хммм

преди 4 години

Я да видим кой кой е в СП2 Gazprom - 51%, Wintershall - 15.5% ,PEG Infrastruktur AG ,a subsidiary of Uniper - 15.5%, N.V. Nederlandse Gasunie - 9%, Engie - 9% . С две думи ,чуждите фирми го финансират с 5млрд . Ще се откажат ли от тях /кой подарява 5млрд /. И какво ще се окаже - Тръмп всъщност отново действа като руски агент / не че не е :)))) /. ЕС финансира Газпром с 5млрд и ги подарява на Русия . А с леко закъснение тръбата пак ще си е готова

76

миии

преди 4 години

До Анонимен 83 не е баш тъй Вярно капацитетът му е по-малък от този на швейцарците , ама остават 160 км . Онези май слагах по 5 км на ден - месец за завършване . руснаците и 2км да слагат на ден - до 3/4 месеца ще е готов

75

Анонимен

преди 4 години

По-паметливите направиха ли сметка,че спирането на "Южен поток", забавянето на "Турски" и санкциите около "Северен 2", много удобно проработиха за споразумението между Газпром и Украйна? Някой помни ли, че Алексей Милер беше заявил - договора с Нафтогаз приключва,друг НЯМА ДА ИМА?Русия беше принудена да самофинансира скъпо и удължено газово трасе през Черно море до Турция, едва ли не да чака благоволение от България за свързване със Сърбия,а накрая клекна и за подновяване на договора с Украйна!

74

Анонимен

преди 4 години

До май ней такаМай руснаците сами няма да си положат тръбите щото няма с какво. Тоя кораб дето го спрягат Академик незнам кой си за полагането на тръбите ще им свърши същата работа като Адмирал Кузнецов в Сирия. Ще отиде ще се изложи и до там ще приключи окончателно СП2.

73

УС партнършип

преди 4 години

"Турски поток" може да ни заобиколи, както загубихме "Южен поток" и "Набуко".

72

Анонимен

преди 4 години

Българи на просия в Германия: Намерят ли у някого скрити пари, го пребиват!От просия изкарваt по 30-50 евро на ден, някои повече!

71

май ней така

преди 4 години

До Анонимендай да преговорим малко Русия си гарантира 225 млрд.куб метра газ за Европа за 5 години .СП1 е отделно . Украйна се отказа от финансовите претенции към Русия , които в нечие съзнание / примерно Порошенко / стигаха до 20 млрд долара , ама реално май са за около 7 . Украйна също така ще купува газ директно от Русия . Ако швейцарците се откажат , руснаците сами ще си положат тръбите . Вярно - ще се забави пускането му , ама какво да се прави .

70

Анонимен

преди 4 години

Водата поскъпва от нова година.