139

Анонимен

преди 4 години

500 хил за санирането на 1 блок . Разбира се зависи от блока , но сигурно поне половината от парите ще бъдат откраднати .

138

Анонимен

преди 4 години

До 142 Филма не е само 1 има доста .Първо изолация после аспирация след това конденз мухъл влагоабсорбатори болести

137

Анонимен

преди 4 години

Дърта баба в нови ***. Йок файда.

136

Анонимен

преди 4 години

Каквото и да говорите, стиропорът и дограмата спестяват 30-40% от енергията за отопление. Само това да е, пак си струва. А освен това топлоизолацията консервира и самият блок, и прословутите заварки вече не са подложени на същия атмосферен тормоз - влага и температурни амплитуди.

135

Petar Kostov

преди 4 години

Санирането е нужно, проблемът в България е липсата на закони, които биха допринесли за един баланс липсващ в момента. Фирми фантоми, безумни цени и прочее не биха съществували в една законово уредена държава. Искренно се надявам, че всички панелни блокове ще бъдат санирани, както е и във всички развити държави като примерно е в Полша,Словакия и Чехия!

134

Goko

преди 4 години

За тия пари да построят малко нови блокчета за млади семейства.

133

Анонимен

преди 4 години

Има специален филм на немски разследващи журналисти за санирането в Германия. 100% мафиотска измама, без абсолютно никаква икономическа логика в нея, освен за извършващите я.Икономията, която уж се реализира не покрива разходите дори за десетилетие.В България е същото.

132

Анонимен

преди 4 години

Трудно е да се обобщи, че всички санирани блокове са калпаво направени. Има и добре поставена изолация, но аз мисля, че не беше добра идея да зидат с тези блокчета терасите. Много рядко са обхванати с пояс, масово върху тях директно е сложена дограма, а оригинално има едни дебели пети в края на всеки подов панел и там се заварява парапета. Не съм чул някъде да е сменяна ВиК, Ел или друга инсталация, да са отворени заварките? За отоплението е ОК, но не е саниране, а топлоизолиране по скоро.

131

Ама защо

преди 4 години

с моите данъци да правят ''безплатно'' псевдо саниране на изгнили панелки? Ако е така да ми дадат част от парите за новия тухлен апартамент, който си купих с моите заработени с труд пари?!

130

Анонимен

преди 4 години

Калпаво зацапани блокове и 50 % от парата обратно в ГЕП

129

Анонимен

преди 4 години

Един панел има живот около 80 години, в момента повечето са на по 40-50 години, така че проблем със здравината на панелите очаквайте около 2060 година.Имаше анализ на енергийни експерти които казаха, че ако се санират 10 хиляди блока, това ще замести мощности от над 1.2 мегавата , което се равнява на 60% от електричеството от бъдещата АЕЦ Белене която ще ни струва 10 милиарда евро

128

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 135Не е истинско саниране. Само им придават външен вид и поставят стиропор и дограми. Въобще нищо не правят по възстановяване на здравината на конструкцията и презаваряване на металните връзки между панелите, което трябва да е главното при санирането. Другото е строителна козметика.

127

Анонимен

преди 4 години

С два млрд. до момента са санирани 2000 блока. Т. е. по милион на блок. С толкова пари може да се построи нов блок.

126

Анонимен

преди 4 години

Само погледнете снимката и е сравнете с една олюпена панелка където са санирали на парче съседите как изглежда с кръпки.Никакво сравнение, няма

125

Анонимен

преди 4 години

До ространсгазмашимпексПълни глупости говориш.Качествено саниране на апрамент с дограма с троен стъклопакет излиза 15 хиляди. А преди няколко години събираха по 1500 лева от апартамент за ремонта на покрива само.Миналата година правих ремонт на баня и с майстор и материали ми излезе 4 хиляди лева.

124

Реалист

преди 4 години

До АнонименКъде е тази далавера нов климатик за стара печка?Или само си говорим, какво каза една жена на пазара.

123

Добра новина

преди 4 години

Вземат се мерки.

122

до 125

преди 4 години

В интерес на истината преди години майка ми купи и тя не знае защо два двустайни апартамента да й носели доход, въпреки че имоти имаме много. И двата са в панелни блокове, но много добре поддържани в добри квартали. Единият го продадох тази година, за да си ремонтирам къщата на Симеоново- 120 000 евро, а тя го беше купила на времето за има няма 15000 долара. Другият го продавам в момента- не ми трябва панелка, никога не сме живели там... Блоковете са санирани цялостно, ама не по евро проект.

121

ространсгазмашимпекс

преди 4 години

Наблизо облепиха цял външен вход 9 етажа със стиропорите и дограмите за 35 бона. За един милион лева дограми и стиропор по пазарни цени трябва да имаме блок от 18 етажа и 15 входа. Къде са тези блокове, колко пари потъват покрай поръчките за саниране?!?!?

120

До братовчеда

преди 4 години

Братовчед ти си е платил всичко, дори неговите деца са платили. Безплатен обяд има само в капана за мишки.