30

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДнес Коледа празнуват католиците, а ние сме Православни.Всички православни, без българите, празнуват Коледа на 7 януари.Не само българите. Гърците и румънците също празнуват днес. Но Рождество Христово е на 7 Януари. Хубаво е да се придържаме към стария стил , но без да бъдем подражатели на руската "благочестива" църкварщина.

29

гост

преди 4 години

Най хубавия празник!

28

Три папи

преди 4 години

Тиквата още ли не ни е покръстил на католици.Нали винаги се търти на Големите началници.

27

Анонимен

преди 4 години

Преди 30 години коледа и бъдни вечер не бяха официални празници, и въпреки това народа празнувалше Бъдни вечер а Коледа беше на 7 януари. Въпреки че официално не се празнуваше беше много по празнично щото така си го правехме ние обикновените хора.

26

House M.D.

преди 4 години

Колега #24, науката доказа, че моето родословие започва оттам, където свършва Вашето. Съгласен ли сте с науката?

25

Г.Т.

преди 4 години

Ако сметките са ми верни, този Спасител се разжда за 2019-ти път!А на който е помогнал е помогнал, или както се казва ако сам не си помогнеш и Оня няма да го направи!Весели празници!

24

Анонимен

преди 4 години

Днес Коледа празнуват католиците, а ние сме Православни.Всички православни, без българите, празнуват Коледа на 7 януари.

23

popa ot razgrad

преди 4 години

религията е лицемерие...не може да си лекар или инженер, да се занимаваш с наука и в същото време да вярваш че човек е създаден от глина...

22

House M.D.

преди 4 години

Колега #17, написах "арети", но автоматичното коригиране само промени думата. Ще ми е от полза, ако знаете как да го изключа, че редовно сменя думите без да ме пита.

21

Анонимен

преди 4 години

Бъдни вечер да ама благодарение на меча на Византия иначе нищо християнзко нямаше да има сега у нас , тва нормално ли е?

20

Анонимен

преди 4 години

Вярващите на тази Планета са като хипнотизирани Зомбита които затрашават Планетата Земя

19

Анонимен

преди 4 години

Само на мен ли не ми е предколедно?

18

Анонимен

преди 4 години

Българите не са християнзи а християнзирани , за това всички християнски празници реално не са български а насила наложени

17

Анонимен

преди 4 години

Покръстването през 866 г. не е просто Покръстване както в 21 век познават повечето които са ходили на Църква а насила Християнизирани и забележете и си запишете който отказвал и се съпротивявал бива наказван със Смърт , вие пак си казвайте от срам и позор Покръстването така ще си умрете и 13-то Поколение без да знаете и научите някога

16

Αρ

преди 4 години

до (house m. d.) Арети ..... е гръцко женско име - оэначаващо добродетел!!! Весела Коледа!!!

15

Хан Тервел

преди 4 години

Хубави думи на дядо Серафим и хубава песен!Иначе както тук някой отбеляза днес е езическата Коледа(на Колад Кришна) и католическото Рождество.За православните Рождество Христово е на 7 Януари.(също е прието да се казва ясли,не "обор" така и в песента щеше да звучи по-добре, но и така хубава)

14

House M.D.

преди 4 години

Колега Арести, когато госпожа Богородица намине към вас, ще ми вземете ли автограф от нея?

13

Арети

преди 4 години

Самата вечеря на Бъдни вечер е по скоро ритуал от колкото хранене!!! Прави се боговица (освен постните ястия) и първото парче е эа Богородица, второто эа къщата а останалите эа семейството!!! Също така трапеэата не се пребира а се оставя преэ цялата нощ!!! Това отново се свърэва с вярата, че небето се отваря и блиэките покойници ще дойдат на вечеря!!! Дано рождеството на Христос ни промени към по добро, да станем по добри, човечни и отговорни един към друг!!!

12

House M.D.

преди 4 години

На 25-ти декември българите почитат рождението на цар Болг, първородният на цар Колад, по чието име са се назовали. Другарят Исус Христос се е родил през Шпетхербст и няма нищо общо с Коледа.

11

факт

преди 4 години

Долните коментари са доста интересни, но неприемливи и неподходящи за тази статия. Христос е бил занаятчия дърводелец и по тогавашните стандарти е бил заможен. Произхождал е от царски род и от свещенически род. Получил е дарове от злато, смирна и тамян. Вярваме във вечния живот, спасението на душата и изкуплението на греховете ни. Весели празници на всички хора.