18

Ахил

преди 4 години

Единственото вярно в статията е че е загинала млада жена.Бог да я прости.Но не е от токов удар,а е от бойлера който направо е гръмнал като бомба. Проверявайте източниците си,преди да пишете.

17

--

преди 4 години

Нелепа смърт и Бог да я прости жената.Темата обаче е пълна с бисери, изключвали си бойлера докато се къпят, нямало ли бушони...?Токът, необходим за да изключи бушона е в хиляди пъти над необходимото, за да те убие, каква е връзката - не е ясно. Ако наистина става въпрос за смърт от токов удар, означава неправилно свързване на бойлера - липса на заземяване/зануляване, което може и преди инцидента да са го усещали, но "то така си е работело".

16

Анонимен

преди 4 години

Корпусът на бойлера, задължително трябва да се занули, при възможност и да се заземи.

15

1

преди 4 години

До 1Написах нещо, но другаде прочетох, че бойлера е гръмнал и това навежда на мисълта, че е имало проблем в термозащитата.

14

1

преди 4 години

Има едно елементарно правило, а то е че преди да влезеш в банята, трябва да изключиш захранването на бойлера! Никога не знаеш кога ще пробие нагревателя, или ще сработи ли дефектно токовата защита! За това просто изключвайте захранването на бойлера и не се предоверявайте на защитите!

13

51 год

преди 4 години

Аз също съм се занимавал с всякакви дейности по "токовете" и също мисля че ДТЗ не е панацея. Достатъчно е да отворите няколко, да знаете принципа и съмненията ще се загнездят в главата ви. Ако е къща, аз бих изкопал един хубав ров и сложил заземителна шина към таблото направо. За жалост не се прави лесно и не е евтино. Масово по къщите има дълго трасе м/у стълб и къщата и ако се скъса нулевият проводник, става по-опасно да имаш занулени уреди, отколкото незанулени. Има куп други рискове...

12

Дъртото електро

преди 4 години

Тук нещо не е както е описано. Офазили сме бойлера ама той с ПВЦ-та ли е бил вързан към водопровода ?! Пък женицата се е къпала стъпала върху заземление ли?! Аз поне, нищо не си изясних от дописката.

11

Анонимен

преди 4 години

За ДТЗ трябва перфектно заземяване, а това никак не е лесно да се направи.

10

Анонимен

преди 4 години

Жалко за жената, толкова нелепа смърт, дано намери покой!Хора, монтирайте си ДТЗ / дефектнотокова защита/ на уредите в банята и кухнята, това е една истинска гаранция срещу подобни инциденти, която не е особено скъпа, но спасява животи!

9

Не е от токов удар

преди 4 години

женицата е предала Богу Дух от пишман електротехник-***!Да напомня на парцамуняците, които си мислят, че бойлера се изключва по врме на ползване, какво е казал поета:"а вий, вий сте ***..о!ти!" ;) На мой приятел дъщерята почина в банята на годеника си от бойлер на дърва - лошото проветряване води до високи нива на въглероден окис, които погубиха едно прекрасно дете! Божия воля или *** стечение на дереджетата, колко пъти домакините са се къпали там, ама ей на ...

8

Анонимен

преди 4 години

Бог да я прости! Милото момиче! Да почива в мир!

7

Анонимен

преди 4 години

9, много си неграмотен, няма значение откъде си.

6

Анонимен

преди 4 години

Провинциалиста сЪ къпИ на изключен бойлер и прескача трамвайните релси за да нИ *** удари токЪ.

5

Я па я..!

преди 4 години

До Анонимен 1 На неграмотнико ще му тежи на съвестта , но жената я няма.На Бог и съвест не разчитай.

4

Анонимен

преди 4 години

И аз се учудих като наскоро една жена ми каза, че не си изключва бойлера, докато се къпе, аз това не си го обяснявам.

3

Питам

преди 4 години

От токовия удар бойлера е избухнал и половината къща е срутена.Журналята да уточнят от какво е починала жената.Преди малко беше от избухналия бойлер.

2

Анонимен

преди 4 години

Преди три години при подмяна на електромерите в едно село до Котел, техниците дали от бързане, дали от некадърност,така и не се разбра, бяха разменили проводниците при трипропводна инсталация,на селска къща без никакви съвременни токозащити. Съответно нищо не се случва, освен че всеки един уред е офазен. Чист късмет че не ни изби тока. Поне реагираха бързо като им подадохме сигнал и дойдоха необичайно бързо, за около двадесет минути .

1

Анонимен

преди 4 години

Този бойлер нее ли имал защити. Нее ли бил заземен. И най важното колко ампера е бил предпазителя че нее изгорял при това късо. Кой *** го е инсталирал. Бог да прости жената. Ще му тежи на съвеста на неграмотника който го е инсталирал.