8

Изкуколеда

преди 4 години

Традициите в бг е да се ходи с черно яке с качулка, празен чувал, шперц, кози крак и отвертка.

7

Не ги бъркайте,

преди 4 години

Тези фестивали не са точно по коледа а през зимата. В България пък имаме Кукерската традиция. Обличаме се с маски правим се на страшилища и обикаляме по улиците за да гоним злото!

6

Анонимен

преди 4 години

До пияница мистикРусофрениче, чел съм за Кашчей и за Баба Яга. Но с тях никой не е плашил децата по Коледа. Ти като си чел, дай да видим с какви наказания се наказват руските деца по Коледа? Айде, чакам. Значи, Западните Нечисти Сили са Най-чистите Нечисти Сили? А руските начисти сили са най-неистите сили в Галактиката!!!Евалла, Машалла!!!

5

до 4

преди 4 години

И да се разходим до Темза защо? Канал у вас нямате ли си? То смърди та не се трае. И не говорим арабски, че да ходим в Лондон.

4

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Западът още от времето на Светата инквизиция винаги е бил едно зло и демонично място.Не вярвате ли ?Идете и се разходете край Темза например вечер и ще усетите за какво ви говоря ...Така че сатанинските образи в тяхната култура и традиции дори около светлите празници на Рождество Христово не ме изненадват.Вижте им само да анинския Хелоуин, с който така успешно зарибяват децата ни ...Западът винаги е бил олицетворение на мрака.Обратно Изтокът е светлината, изгрева на слънцето и доброто.

3

Анонимен

преди 4 години

Едно време тия празници около коледа и нова година бяха голяма работа! Бъдни вечер, истинска елха от гората, постна трапеза, свещи..... имаше атмосфера.За новата година хората се събираха по селата, целите родове. Колехме прасета, правихме суджуци, прясна скара, домашна ракия, баници, селски специалитети......всичко. И много хора имаше. Баби и дядовци, деца, внуци всички на трапезата. Имаше традиции. Пееха се песни, подаряваха се ястия, подаръци, имаше коледари, сурвакари и др такива работи.

2

х

преди 4 години

до 1всичко е измислено за да завъртят търговийката през декември, голяма истерия, опашки, нерви, блъсканица, задължение да се чувстваш празнично, фалш, всеки ден за мен е един и същ, особено пък на 31ви декември е голямата набутвация

1

Анонимен

преди 4 години

Само на мен ли не ми е предколедно?