34

Анонимен

преди 4 години

Такса превод от Германия към Бъргария няма, плаща се такса за обслужване на сметката на всеки 3 месеца и правиш неограничен бр. преводи, такса входящ превод няма. Ипотечни кредити от под 1 до 2 % лихва.

33

Теди

преди 4 години

До номер 37. Защо лъжеш така? Не всички тук са неграмотни в това отношение. Тия ги разправяй в селската кръчма.

32

мавър

преди 4 години

Ами то ще ударят хората ипотечни кредити!Моята фирма отдавна е на електронни платформи с 0 лв. такса превод изходящ или входящ!Плащам за обслужване 5 лв. и това е всичко?! Защо да имам сметка в Българска банка, като ползвайки електрнни банки мога да имам сметка, в която и да е европейска банка и държава! Пластиките също ги издават вече без пари и само ако теглиш на ATM евентуално някои ти удържат! Предвид, че всичко вече е безкасово и безконтактно и с еФактура и еПодпис ?!?! Няма логика!

31

Ники

преди 4 години

за тези които използват револют отдавна са поевтинели. Добре дошли в 21 век ( макар и със закъснение )

30

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 30Не работиш за банка, работиш за престъпници, защото банките са техни и от там идва и белята с таксите и огромните печалби за банките. Системата SEPA на ЕС е БЕЗПЛАТНА за целия ЕС! Мутрите и беззаконието ти взимат парите, не ЕС.

29

Анонимен

преди 4 години

SEPA се ползва тук от години и е абсолютно безплатна! Но БГ банките начисляват огромни такси. За наша радост колкото по-безкешово може да се живее, толкова повече европейски банки ще навлизат на нашия пазар, а някои са много ниски такси.

28

Анонимен

преди 4 години

С такса за превод и горене на италиански пластмаси, много сме се развили, няма що...То затова вече се научиха да пазаруват в чужди сайтове, щото тука таксички толкова оскъпяват, че е по евтино от чужбина да пазаруваш. Там за превод не ти взимат и цент

27

Анонимен

преди 4 години

Превод в България 3 левчета...и искате бизнес да се развива. Бизнеса ни е на нас, внос от запад, който те внасят от изток и тука оскъпяваме 3 пъти. И искате бизнес да има....тука фирмата печаливша или не, плащаш като поп...а на запад, първо развиваш бизнес, като излезеш на печалба регистрираш и плащаш данъци върху печалбата. Нашата държава няма сключени договори с Китай и изтока, а западняците имат и препродават на нас смотаняците, които заради подобни такси няма как да се борим с тях

26

Анонимен

преди 4 години

преводите и тегленето от атм през платформи като revolut transferwise и тн са безплатни или на много ниски цени от години. ако наистина бг банките мислят да вдигнат поголовно таксите не знам къде ще им излезе сметката

25

Анонимен

преди 4 години

Работя в банка и да ви информирам от март 2020/г теглене от банкомат става от 0,30 лв на 2,50 лв . Членството в евросъюза ще ни докара до просешка тояга. Кой прави валутни преводи всеки ден????? За сметка на теглене на каса мин 4 лв. , най-масовите операции са увеличени многократно за сметка на операции, които не са предпочитани. Трябва ли за всичко да слушаме скапаните европейски чиновници.

24

Анонимен

преди 4 години

Трябва да избивате лошите бизнес идеи на Цеко и Пеевски та скубането ще продължи докато тотално се усерете!!!Бой само за това просто и *** балканско племе!!!

23

Анонимен

преди 4 години

Ганьоооо-***, поевтиняване ама през крив макарон ...Играта на котка и мишка продължава.Европа сваля таксите на едно а Бг вдига таксите на друго.Така накрая нетният ефект е ПО-СКЪПО.НО нали сте прости както Шефа от Банкя та .....сичкУ И точнУ.Бамбуците балкански.

22

Анонимен

преди 4 години

До 22Банков експерт... в България?Виц на деня! Браво!...врял и кипял 15 години в банковата сфера...и все още суров (неуврял).Да ти имам егото! Ама трябва да си ампутирам ляво/дясно мозъчно полукълбо и не искам!

21

Анонимен

преди 4 години

"Когато банките печелят, печелят само те. Когато губят, ние им плащаме сметките"

20

Анонимен

преди 4 години

В България отказват бизнес кредит, като заложиш цялото оборудване и искаш 40% от стойността, вие за това ми говорите ...

19

Анонимен

преди 4 години

Или просто може, да си издадеш две дебитни карти, в банка която има споразумение с Булбанк, да дадеш едната на този, на когото искаш да пращаш, а те, вместо да им пращаш, просто ше теглят и ше дават по 8 лева на транзакция до 500 кинта (поне при мене беле така) :)

18

Анонимен

преди 4 години

До 22Тогава, вместо да си показвал колко ти е голям, дай си екоертнито мнение и бъди полезен, поне веднъж в живот си!!!

17

банков експерт

преди 4 години

Като врял и кипял 15 години в банковата сфера, мога смело да кажа, че половината от коментиращите тук си нямат представа от банково дело и свързаните с него практики, закони, наредби и т.н. Ама нали трябва да сме на всяка манджа мерудия и експерти по всичко.

16

Анонимен

преди 4 години

Това само от България навън, ами обратно ще има ли намаление? Аз пращам от моята банка в Англия без такса до България но в българската сметка ми взимат такси?

15

nekoj

преди 4 години

От Март (когато е дадено 'указанието') са минали 9 месеца (едно бебе дето се казва) - ама банките са се услушвали и си прибирали "10 пъти по високите" такси!!!Е нема ли поне един 'дупетат' да излезе в Народното Събрание да попита - защо така бе? И няма ли санкции? А и сега не виждам да има срок - пак ли ще се ушумуляват докато номера минава