80

ДЕ

преди 4 години

Не им трябват квалифицирани кадри , трябват им работници за фабриките ...

79

hahah

преди 4 години

Е как бре , нали внесе 2мил доктори и инженери ?

78

Анонимен

преди 4 години

Да увеличат заплатите!

77

Сиренкова

преди 4 години

Хич не ми пука за Германия .

76

Анонимен

преди 4 години

Тези които ги покани никога не са работели и няма да работят. За това ви ще работите и ще ги храните.

75

Munchen_DE

преди 4 години

Просто усещам как се кани да повтори историята от 2015. Потготвя ни за нова "покана" и това вече наистина ще е краят на политическата и карирера!

74

Каквото-такова

преди 4 години

Немците са базсърдечна нация. Още млади-млади гонят доброзорно децата от семейството. На стари години обаче децата им им го връщат и затова чужденци брешат дупутата на майките е бащите им или вегетират по старчески домове.

73

Б. Н.

преди 4 години

В Германия търсят само кой да им гледа болните старци, защото собствените им деца не желаят!

72

Учуден

преди 4 години

Ангела Меркел: Има недостиг на работна ръка в ГерманияХа?!Ами да внесе още няколкоко милиона "работна ръка". Кой и пречи?Или не достига работна ръка за да изхрани предната внесена "работна ръка"?

71

От Германия

преди 4 години

Ми да спре социалните на *** и ще има достатъчно работна ръка...

70

Анонимен

преди 4 години

Нали им внесе 1,2 млн. инДЖИнери и ядрени физици от бененистан и тамбукту, кво кряка още? Кво не й харесва?Нямат надънване за роби...

69

Това е разумно -

преди 4 години

да изнасят някои производства в чужбина, където има работна ръка с нужната квалификация.Да бяха изнесли някои производства в Източна Европа още преди 20-25 години, вместо сега да внасят в Германия хора, които нямат квалификация, а в много случаи дори не са грамотни. Заедно с тях в ЕС идват поне по 15 члена на семействата им -жени, които нямат никакво намерение да работят и безбройните им деца, които те възпитават според ценностната система и културните традиции на сраните, от които идват.

68

Анонимен

преди 4 години

Ангела Меркел: Има недостиг на работна ръка в Германия------------Има я, щото "поканените бежанци" твърдо отказаха да работят, а сега е нужна допълнителна работна ръка, за да може Германия да храни и "бежанците" със семействата им!

67

от Берлин

преди 4 години

Търсят се роби.... Индустрията не искат да плащат! Има десетки хиляди млади немски специалисти, които са на социални, защото не искат да работят на ниски заплати.... Разговарял съм с такива!!! Нещо съвсем забатачват Германия, тези джендърски ***!

66

K.Коцев

преди 4 години

Нещо има неясно - нали си вкара 1,200,000 работници от Африка и Близкия Изток и пак има недостиг на работна ръка ?!Не може да бъде !!! Е,как при толкова много / даже преизлишна !/работна ръка изведнаж се установи недостиг ?! А-а-а,сега разбирам - фрау Меркел сигурно смята джихадистите за " работна ръка" ?!Ако е "работа" убиване то,изнасилването и ограбването на германските граждани значи наистина не й стигат ! Има от тях още колкото иска в Турция и по света,а след тоя неин апел ще се юрнат...

65

Митко

преди 4 години

"В противен случай според нея компаниите ще бъдат принудени да мигрират."- ми нека. То вече е нормално. Голяма фирма с над 3000 ИТ-Профита, отвори в източна европа 300 места офис.. Шефовете казаха няма кадри в Германия и съвсем директо каза откриването в източна европа че не е дошъл за нископлатени кадри !Изнасянето ще стане, щеш или не щеш щото белите Специалисти напускат Германия...Трябва да си *** да останеш като роб да работиш за да изхранваш черните и арабите

64

Анонимен

преди 4 години

Браво Германия цяла Европа търси работна сила,затова са тези европейски интеграций като Албания,Украйна,Македония ...нови пазари и работна ръка ,затова България се изпразни останаха 5 милиона,2,2 милиона пенсионери.Колко работят сега нека Герб да се замислят с 250 лв пенсия да унищожат народа си?

63

Анонимен

преди 4 години

Брекзит почва да получава някък си смисъл на този фон.

62

Евреиска бабичко

преди 4 години

ти съсипа германия твар еврейска

61

Берлин

преди 4 години

Одобриха ли бюджета на ЕССР за 2021-2027? Всички искат да получават, а само Германия да плаща. Перпетум мобиле е фикция още от откриването на третия закон на термодинамиката.