45

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 34Да ви имам проблема, алкохолици! Аз пък искам пуловери от шотландска вълна.

44

Анонимен

преди 4 години

Хубаво е да се говори красиво за свобода и т н. , обаче трябва и да се действа. Борко е сигурен че ВБ ще остане цяла и неделима след Брекзита.Дали не е прав? Защото освен думи,трябват и дела а тях ги няма никакви.Вместо да говориш за референдум направи всичко възможно той да стане реалност.Иначе какво? Решителни действия и то възможно най - бързо,че време не остана..Щом е демокрация вотът на шотландците би трябвало да се уважи. Обаче ВБ и демокрация в тази ситуация? Неее!

43

Анонимен

преди 4 години

DA JIVEI NEZAVISIMA SCHOTLANDIQ ZA BOGA BRAKQ PIITE SAMO SCHOTLANDSKO UISKI

42

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 27 Пожелавама на шотландците да имат най-накрая своя независима държава,бегайте от грозните англичани..................По-скоро ще избягат от съюза в който членуват българските културни селияндуристанци!

41

Анонимен

преди 4 години

Да, сега всяка наша Стоянка ще прекръстим на Шотланка! Абе немате ли си чист въздух да си вдишвате? 80% от българите са без *** тръгнали за Шотландците да се кахърят!

40

До 37

преди 4 години

Чети правото а не цитирай как не знаеш как да тълкува думите на някой, защото те мързи да изчетеш законите.

39

До 38

преди 4 години

Великобритания има сериозна армия, при едно деление обаче на Англия и Шотландия вече може да се каже че Шотландия има сериозна армия.

38

Анонимен

преди 4 години

Шотланчетата ще усетят натовския юмрук, ако решат да правят кримски номера на Най-великия военен съюз - НАТО!Крим го изпуснахме заради нечленството на Украйна в НАТО. Великобритания е член на НАТО.

37

Анонимен

преди 4 години

До Sichtpunktти коя част от "щом е създадена нова държава е нужно кандидатстване на ново" не разбра? Като не си доволен - пиши на Юнкер че не ти харесва. Той като изтрезнее, ще го премести.

36

Анонимен

преди 4 години

Сапунката продължава

35

Анонимен

преди 4 години

Няма проблем, ЕС ще ги приеме по бързата процедура след референдумът и после опъват мрежата по границата с Англия

34

Анонимен

преди 4 години

Не искаме да плащаме мито за шотландската ракия. По-добре да останат в ЕС.

33

Анонимен

преди 4 години

Мел Гибсън да им помогне.

32

Sichtpunkt

преди 4 години

Шотландия не може да остане в ЕС. Юнкер и дружинката му ясно го казаха че ако Шотландия, Каталуня или която и да е друга територия придобие независимост, то тя се третира като нова държава и трябва да кандидатства на ново в ЕС.Казуса с Каталуня е коренно различен. Испания няма да излиза от ЕС и ако Каталуня се отцепи ще придобие статут на съвсем нова държава. Докато при GB имаме напускане на членка, при което отделна държава от UK има право да запази членството си в ЕС.

31

Данков

преди 4 години

Уилям Уолас подкрепя независимоста на Шотландия.Горд народ са и няма да се очудя ако се отделят.

30

Анонимен

преди 4 години

Шотландия не може да остане в ЕС. Юнкер и дружинката му ясно го казаха че ако Шотландия, Каталуня или която и да е друга територия придобие независимост, то тя се третира като нова държава и трябва да кандидатства на ново в ЕС.

29

пфф

преди 4 години

Евтин популизъм. ЕС ясно каза че не може така. Ако Шотландия се отдели, то тя няма да е част от ЕС и ще трябва да кандидатства за членство. Нов референдум - най рано след 4 години. От там преговори и синхронизации - още 2 години. Междувременно търговията и с останалата част от Обединеното кралство ще пострада. От там рецесия. От там падат правителства и отлагане след отлагане. 10 години не им мърдат. А до тогава хората ще се чудят дали изобщо има смисъл

28

Анонимен

преди 4 години

Демокрацията дава равно право а глас на глупавите и на умните. Резултатите са видими.

27

Анонимен

преди 4 години

Пожелавама на шотландците да имат най-накрая своя независима държава,бегайте от грозните англичани.

26

Sichtpunkt

преди 4 години

До Питър,Не си съвсем прав. Аз се порових малко:Шотландските националисти са категорични, че британският референдум от 2016 г. в полза на Брекзит означава, че е необходим още един референдум за независимост на Шотландия, тъй като при допитването 62% от шотландците са гласували за оставане в ЕС.Сега може и да са 72%.