18

По тъпа стантия,

преди 4 години

не бях чел...Единствената доказана причина петък 13-ти да се счита за прокълната комбинация между ден от седмицата и дата, е че на нея през 1307 година, започват арестите на тамплиерите.Споменът се поддържа от техните наследници.

17

Аййййй.....

преди 4 години

На 13 -ти ми направиха операция през 1967г. Успешна. На13 април се ожених.Успешно. На 13 април 2000г стъпих на испанска територия. Успешно. Живях на 13 на улица в Мадрид. Успешно.На 13-ти ...и т. н. Май нищо лошо.....Все пак си имам едно наум за 13-ти...

16

Анонимен

преди 4 години

Ден като всеки друг. Не знам кой ви втълпява тези глупости за нещастията.

15

Щерю

преди 4 години

Няколко пъти съм преживявал края на света изпускайки шишето с гроздовата. Пази, Боже ...

14

а

преди 4 години

Нещастието може да е дебнело, но не успя, за щастие

13

До SHEFA

преди 4 години

Това не е черна магия.Старите баби казват "Иска да се куртулиса човекО". Народът пък си има фолклорна формулировка "Пази Боже от туна беда и от зла жена!"Затова *** при дядо поп да ти прочете молитва за спасение от беда, но преди това си помисли още веднъж дали си струват да си гониш женицата. Хубаво си помисли и съпостави сегашния си хал с евентуалните последици от нова любов. Ти най-добре си знаеш кои са ти мераклийки и какви са техните плюсове и минуси.Дано вземеш правилно решение. Успех!

12

:)))

преди 4 години

За нещастието не знам.Но в квартала ни има две черни котки, които постоянно дебнат зад някой ъгъл и почти всеки ден ми пресичат пътя. Досега това не е имало фатални последствия, вероятно защото не съм котемраз. Писаните сигурно усещат това и не ме урочасват.Черна е и котката на съседите, която постоянно ни идва на гости, защото за нея е много лесно да се прехвърли от техния прозорец на нашия балкон. Досега нещастиене ни е причинила, дори напротив, редовно ни разсмива с мушмурощините си :)

11

HST

преди 4 години

Петък 13-ти е по-добър и от най-хубавия понеделник :)

10

а

преди 4 години

от личен опит незнам дали деня е нещастен ама аз си създадох толкова нещастия в този ден, че другия петък 13 ще си помисля преди да се захващам с нещо:))

9

раката на Фатима

преди 4 години

До SHEFA -Раката на Фатима пречи )))

8

Сатана 13

преди 4 години

Сатаната ме пази мен а тои е наи-голЕм!!!

7

Анонимен

преди 4 години

Дебни ви, дебни и още как, зад вас е.

6

Хахахахахахахаха

преди 4 години

А защо го е страх от стълба???

5

Анонимен

преди 4 години

Комшията ми е толкова суеверен, че ако му сложа стълба пред вратата няма да излезе никога от тях...

4

Обективно

преди 4 години

Специално в петък 13.10.1307 г кралят на Франция Филип IV Хубави и папа Климент V арестуват в Европа рицарите-тамплиери (масони), много от които по-късно са осъдени за престъпления срещу църквата и държавата.Затова масоните още треперят от тази дата и страдат от неизлечима ПАРАСЕКИТРИДЕКАФОБИЯ

3

Обективно

преди 4 години

Обяснението е много по-просто. Хората винаги са живели в общности и повечето хора през повечето време в страшен недоимък, чак до средата на миналия век.Числото 12 се дели на 2,3,4 и 6, а 13 се дели само на себе си. Затова 12 яйца, ябълки, орехи и т.н. могат справедливо да бъдат разделени, а ако са 13 някой получава повече, другите започват да му завиждат и така се стига до конфликти и смърт.Затова числото 13 се нарича "дяволска дузина".

2

пациент

преди 4 години

алена какво казва по въпроса?!

1

Анонимен

преди 4 години

Само хубави неща да ви се случат днес.