24

Ти да видиш..

преди 4 години

Най после нещо логично от БСП.Подкрепям.

23

бай ганю

преди 4 години

че какво не е наред с това виновните да се наказват 2-3-4-5-6....пътинали това е целта всеки да си опича акъл шофирайки знаейки че ако сгафи ще му излезе прекалено скъпо и така няма да има произшествияБСП има логика от преди 50 годсистемата е доказано ефективна в развитите страни на които ние искаме да приличаме

22

Анонимен

преди 4 години

БСП са малка незначителна партийка и не могат да определят дневният ред на обществотоНа миналите избори , хората за пореден път казаха че не ги виждат като алтернатива на ГЕРБ

21

Анонимен

преди 4 години

Застраховката е за автомобила, а не за шофьора, а вината за щетите е на шофьора. Докато застраховката не се направи само за шофьора, този бонус-малус е неприложим и всичко е изкуствено с цел обогатяване на мафиотите застрахователи. Аз откъде да знам предварително кой ще ми шофира колата, за да ги вписване в застраховката, а всеки един такъв допълнителен шофьор вдига цената на ГО. Примерно жена ми би могла да шофира колата, но може и да не го направи. Синът, дъщерята, братовчеда, приятел и т.н.

20

До трагедия

преди 4 години

Е как да не носи рискове паркирането в "синя зона"? Ами тези дето ти дигат колата с паяка ако при вдигането одраскат съседна кола??? нали ти трябва да плащаш.....

19

трагедия

преди 4 години

След като застраховката е насочена към гражданите трябва да се казва "Гепи Фалос", щото точно това се подава в ръцете на клетниците! Та не разбрах " с неправилно паркиране", когато колата не е в движение какви рискове носи за вреди? Примерно паркирал съм на "синя зона" и не съм си платил........

18

справка КАТ

преди 4 години

Да се осигури достъп на застрахователите в системата на КАТ за справка за нарушенията на всеки водач и бонус-малус да се въведе от 2020 год. само за нанесени щети на трети лица.

17

Петър Т

преди 4 години

Предложената разпоредба предвижда да се вдига застраховката дори и при неправилно паркиране. Това мисля, че го няма никъде по СВЕТА.

16

Анонимен

преди 4 години

Накрая ще ни приготвят чудна система: Бонър Фaлoc...

15

ай сиктир

преди 4 години

В белите държави застрахователя го интересува има ли щета, а нарушенията на правилника са приоритет на полицията (КАТ у нас) затова са глобите, отнемане на точки и ако се налага на книжката, но явно гербавите правят всичко за пълнене на гушите на мутрите.

14

Анонимен

преди 4 години

Аз не харесвам БСП и настоявам да се оттеглят от политиката

13

Mudyu

преди 4 години

Когато имам застраховка на жилището, ако готвя 3 пъти на ден плащам тройно, ако готвя 1 път в месеца получавам пари от Грета, с къпането също

12

Мъдю

преди 4 години

Такава система няма никъде в европА. В европа почваш да плащаш тавана и всяка година ти се смъква сумата от застраховката, когато нямаш катастрофи, а не нарушения на пътя. Не може КАТ да подава информация за нарушенията към застрахователя, вие чувате ли се ? Колата е застрахована и причинените от нея щети. Как ще застраховаш поведение бе?

11

КучЕ

преди 4 години

Ало, защитниците! Внимавайте какво искате защото после ще ревете. Хората ви казват, че яко ни цакат а вие като овци си блеете ли блеете.

10

Анонимен

преди 4 години

Всеки ден работоподарителите, бизнес картелите и техните партньори от партиите и властта пускат въдици на гражданите, за да ловят балъци-риби.Неплатени болнични, поробващи застрахователни практики, всякакви изобретения на подлостта. Може би имат мозъчен тръст, който всеки ден ги измисля и пробутва на парламента. Бизнесът им е да правят печалба чрез властта и узаконени кражби.

9

Анонимен

преди 4 години

Те комунистите искат да караме стари коли ,да не плащаме застраховки и винетки.Да не се правят магистрали.Въобще комунизъм.

8

Анонимен

преди 4 години

За гербавите крадци единственото важно е да се усвоява!И понеже вече няма откъде дерат стотната кожа от гърба на българина.

7

Анонимен

преди 4 години

Аз немога да разбера защо не се направи само застраховка на водача физическо лице ами искат и на колата. В англия всеки водач си прави застраховка хората са го измислили .

6

Анонимен

преди 4 години

Застраховката не е наказание. Тя преценява рисковете и от това се формира сумата. Нима е наказание здравната застраховки за възрастни при пътуване в чужбина да е по-висока. Просто рисковете са по-големи. А и, поне доколкото разбрах, бонус-малус има влияние само ако водачът има виновно поведение.

5

БГ франсе

преди 4 години

Ало умниците ...Вашите управници пак ви клатят...В Европата Бонус- Малус е застрахователен индекс...Демек, ако направиш инцидент при който застрахователя трябва да плаща ти се вдига бонуса ...няма нищо общо със нарушаването на правилника за движение ..ако искаш карай с 200 застрахователя не го е.е стига да не направиш инцидент .Във Френско най ниския бонус започва от 0,95 и стига до 0,50 сгогините стига да няма инцидент.Бг управата пак ви цака с топла бира като ви вдига бонуса за нарушения