41

Анонимен

преди 4 години

Да ме прощават от СО но имам 3 деца ученици 3 карти х 20 лв =60 и 2х60=120 тотал 180 на месец за да се блъскаме(сутрин от 7 до 9 е кошмар), да ни кашлят, обират(пълно е с джебчии), да ни вали(защото не навсякъде има навеси) и да не продължавам, но скоро няма да сляза от колата. Разстояние от 2.5 км с грАДския 25-30 мин, пеша пак за толкова, с кола 7-10 мин!

40

Анонимен

преди 4 години

???Докато мъглата не се оттегли от небето над столицата общината се опитва да изчисти въздуха.???Спрете я таз госпоица да се словогаври с нас!

39

КТМ

преди 4 години

Като си отидат всички пришълци в София по родните места, хем ще си дишат чист въздух, хем софиянци ще дишат по-свежо.

38

ФПЧ

преди 4 години

От замърсяването с ФПЧ приписвано от Фандъкова и бандата й на автомобилите, 96% е вдигане във въздуха на ФПЧ от неизмитите улици при движението на автомобила и 4% е от двигателя с вътрешно горене. Така според Фандъкова един тролей замърсява почти колкото един автобус със същите размери и доста повече от един автомобил с ДВГ.

37

ФПЧ

преди 4 години

Постоянните замърсители са неизмитите улици и тротоари - около 31 мкг/м3, автомобилите - под 1 мкг/м3 и други замърсители (без отоплението) - около 3 мкг/м3. Неизмитите улици и тротоари - от тези 31 мкг/м3, 25 мкг/м3 са в резултат от двжението на автомобилите, вкл. ел.автомобили и 6 мкг/м3 са от вятъра, велосипеди, пешеходци, тротинетки и т.н. Е, как ще се изчисти въздуха, ако спрем даже всички автомобили? А ако се измият улиците? А ако няма отопление на твърдо гориво?

36

ФПЧ

преди 4 години

Максимално допустимата среднодневна норма за замърсяване с фини прахови частици е 50 микрограма на кубичен метър. В София има относитено постоянни замърсители, които са общо около 35 мкг/м3 и един променлив по големина замърсител - отоплението с твърдо гориво. При замърсяване от 100 мкг/м3, 65 мкг са от отоплението. При замърсяване от 650 мкг/м3, 615 мкг са от отоплението.

35

Анонимен

преди 4 години

Правени са измервания и се оказва, че една цигара отделя повече фини прахови частици от двигател на дизелов автомобил рабетещ на място на празен ход. Автомобилите са за отвличане на вниманието и имитация, че нещо се прави за по-чист въздух. Замърсителят е отоплението и донякъде неизмитите улици и тротоари.

34

Анонимен

преди 4 години

София по принцип е на много кофти място за толкова голям град. Не беше много по-различно и преди доста време. Няма и да се оправи, каквито и лъжливи мерки за дране да приемат крадливите гербаджии.

33

Анонимен

преди 4 години

А какво общо имат колите със замърсяването на въздуха на София с фини прахови частици?! Тези дни около 90% от това замърсяване е от отоплението, най-вече от горенето на гуми и пластмаси в определени квартали и около 9% от замърсяването е от неизмитите улици и тротоари.

32

vaseto willi

преди 4 години

Защо не казвате истината???!!!90%от замърсяването идва от ромските квартали! Там се горят само *** ,това го знаем всички!Какво се правите на сляпи? Писачи някакви!!!

31

Анонимен

преди 4 години

В София не трябва да има белодробни болници.

30

Анонимен

преди 4 години

Много се разнежихте младите! 86-та като дишахме чернобил, нищо не ни стана. Вие дишахте 3 дни мъгла и 8к умрели. Ми като сте такива шушумиги, ше умрете, що да не умрете!?

29

Анонимен

преди 4 години

Нема да умерете дишайте само 8 хиляди според СЗО.

28

До 18

преди 4 години

Не е вярно, мой. Има и бавен и неудобен. Наприемер, стигни до мегапарк от лозенец или витоша с градски транспорт. А още по- добре, стигни до мегапарк от надежда или красно село. Супер е, нали? А да си тръгнеш в 6 часа от бизнес парка е страхотно.

27

До 25

преди 4 години

Това обикновен жител не може да го реши. Това е политика. Ти да неби да си решил София да е три милиона. Айде да се стегнеш малко.

26

10 лв бензин

преди 4 години

Аз с 10 лв ще карам 50 км

25

Бат Сали

преди 4 години

*** кефа - да платиш 10-15 лв за бензин в едната посока от вас до работното си място и да киснеш като *** в автомобила в задръстването, докато рейса минава в бус лентата около колите. С тоя селски манталитет затова въздуха ни е на това брутално ниво.

24

Анонимен

преди 4 години

София стана град - държава. Ще ме извиняват жителите на другите градове ама айде направете си вашите градове европейски и спрете да прииждате тука на талази, че няма място вече ..... По улиците ни пушат коли с регистрационни номера с цялата азбука !!!!!!

23

Анонимен

преди 4 години

Тази година най-мръсен беше въздуха февруари месец по време на междусрочната ваканция. В София нямаше жива кола и въздуха пак беше супер мръсен.

22

аа

преди 4 години

направо се чуда дали няма състезание на новинарските сайтове за по *** статия за въздуха в софия.