27

Liliya Sharkova

преди 7 месеца

Не може да се каже, че той "не е виновен" защото "така му е било наредено". Ами ако му наредят да убие майка си или детето си или да пусне атомна бомба над града, където е семейството му? Безмозъчен. Едно е да изпълняваш заповеди и друго да загубиш изцяло способността си да мислиш самостоятелно...

26

анти

преди 9 години

Ако бяха пуснали две-три бомби и над СССР, сега нямаше да да четем по форумите глупостите на комунистическите ***.

25

нана

преди 14 години

ами според мен Тобетс не е виновен смисъл той е така инструктиран не решава той кво да става и тн..А Али да ти *** и турчина вий турците и *** сте едно цяло надявам се някой ден да изпукате вс

24

mazniya

преди 16 години

neslu6a

23

преди 16 години

Abe neshtasten musulmanin takav. Vie zaslujavate vsichkite da izmrete kato plahove i zaedno s vashia izmislen alah. Darjali ste ni 500 godini pod robstvo i ste pravili mnogo po ujasni neshta ot tozi pilot. Za tova vsichkite mrasni musulmani triabva da umrete bavno i machitelno, zashtoto na vsichkoto otgore ne pravite nishto drugo na tazi zemia osven da vredite. Mainata vi musulmani skapani.

22

преди 16 години

Война е било.Да не забравяме че и руснаците,Съветския съюз използва атомни бомби срещу Афганистан.Преди това при граничния конфликт с Китай също хвърли няколко бомби.

21

преди 16 години

umirai be rezak osran , da ti *** maikata mirizliva gyrbava ot kopane na tiutiun ..

20

Христо

преди 16 години

А бе хора _ екипажите и на двете ескадрили за атомно бомбардиране са били прикрасно обучени и инструктирани за теэи бомбардировки, апропо: Бранко Вукелич от групата на Зорге като двоен агент и репортерна " ХАВАС " предупреждава американците за неучастието на Япония във война със СССР и за деня и мястото на изпреварващия японски удар по американския тихоокеански флот. За атомния удар практически няма тактическа обосновка : Япония ;Германия;СССР и Италия са силно и почти еднотипно военно-политически профилирани с изгладена пропагандна систе *** работеща безотказно в тези страни в продължение на 18-20 год. Никаква атомна бомба , било то в Токио , Берлин или Москва е можел да промени редовата и безумно-сляпа , безкомпромисна съпротива.Политическите актове , съчетани с демонстрация на технологично - производствен потенциал е прекрасна основа за световна борса : на нея няма и помен от разни ----- исти.А и нас кой не ни е продал : Германия , италия , франция , ВеликоБритания , Русия/СССР/Русия (ООД) и още кой ли не . А каква е разликата между тиветс , Айхман , Граф Чано , Берия , А Югов и т.н.???????????

19

свд

преди 16 години

Не е пуснал точно той бомбата над Хирошима.При въпросния полет екипажа е бил 7 човека.Той само е пилотирал самолета,а вероятно друг е натиснал копчето и отворил бомбения люк.

18

преди 16 години

али, да не би да се познаваш лично с него? ами ако е бил от твоята вярта?

17

преди 16 години

никой не е броил унищожените градове и села в бившия вече СССР. колко "пърл харбър" има там, но руснаците не са тръгнали да унищожават без нужда градовете в германия. докато съюзниците им - англия и сащ - карат наред. и българия и тя барабар петко с мъжете е бомбардирана от тях - най-големите борци срещу фашизма, които изчакаха да видят накъде ще задуха вятъра, за да отворят т.н. втори фронт и после да се бумкат в гърдите с победата над фашизма, който според много българи не е съществувал. и въпросният тибетс не е знаел какво прави, не че ако е знаел е щял да се спре, но не завиждам на остатъка от живота дето е живял, щото обикновено вина чувстват най-малко виновните. не сме ние тези, дето ще го съдим вече.

16

Ивелин

преди 16 години

Номер 10, не знам какво значи армия, не знам какво значи и заповед, всъщност не ми и пука, но каквото и да са правили японците, това не оправдава *** американски империалистични ***, ще ни казваш ти да прочетем малко история,мислиш ли че това което се е случило с пърл харбър е станало просто ей така, при цялата им агентурна и шпионска мрежа, американците са "пропуснали да забележат" отплаването на японската флота, "не са успели" да избегнат удара, "предупредили са ги твърде късно" Изпълнявали били заповеди, ами те и есесовците изпълнявахазаповеди,обаче тия които са се оттървали от нюрнберг, мосад ги довършиА случайно да си чувал номер 10 какво са направили пак тези американци, които "изпълнявайки заповеди" са бомбардирали Кьолн и Дрезден 2 СЕДМИЦИ след безусловната капитулация на Германия???Ако има ад, се надявам това ***, както и копелетата разпоредили удара да се гърчат там милиарди годиниПобедителите никой не ги съди, номер 10

15

тъпи военни

преди 16 години

Човек трябва да е прекалено ***, като военен например, за да спи спокойно след като убие 200000 човека. Всеки нормален човек щеше най-малкото да се самоубие заради вината,ч е е избил толкова невинен народ.

14

wew

преди 16 години

ей резан суртук такъв и над ваща държавичка трябва да метнат такава бомба само че вътре да е пълна с *** и катто гръмне да ви изпоразцепи *** на всичките резан *** такъв ето заради такива *** като теб хората мразят турците

13

Peace

преди 16 години

Remembur the fallenpeace peace peace

12

преди 16 години

Честито!

11

Ali

преди 16 години

Tozi *** e vece viv ada.ste gori godini tam, maynata mu hristiyanska.

10

преди 16 години

Едно от лошите неща на Интернет е, че много хора получават възможност да покажат глупостта и невежеството си! Да не говорим, че много хора, които уж са вече пълнолетни мислят като тийнеджъри - простено им е, защото не знаят що е армия и какво значи заповед! за тях специално: В армията и особено по време на война заповедите се изпълняват и не се мисли! В слуачая: този човек е изпълнявал заповеди!!! Мислил е за мисията си, как да изпълни здадчите си и да върне самолета и екипажа невредим! И го е направил, което е достойно за уважаение! така че пацифистите да замълчат и да си помислят за следните факти: зверствата на японската армия над американските и англисйките военнопленници. Геноцида над собсвения им народ. И също така - колко време още щеше да мине и колко американски войници да загинат с проточването на войната! И защо, винаги когато стане въпрос за Хирошима, никой не напомня факта, че азиатеца не мисли като еврееца, не се страхува от смъртта и поради тази причина мисли, че да се умре за една кауза, дори и да е обречена е въпрос на чест, дори и целия свят да се свърши с това! Трака че вие пацифистите, вместо да се сърдите на американците, прочетете малко история и се просветете!

9

преди 16 години

танкист от запаса, човекът си казвал, че "I sleep clearly every night." - явно не е имал проблеми със съня;"In March 2005, he stated If you give me the same circumstances, hell yeah, I'd do it again. Много добре е знаел какво прави/е направил. Ако има ад - дано е там. Плиткоумно военно изчадие, недостойно да се нарече човек.

8

човек

преди 16 години

Мир на праха му!Според мен не е знаел какво прави.Поне искрено се надявам да е така...