35

Глупав

преди 4 години

До +++стани и ти бизнесмен и няма да ти се налага да бачкаш за 540лв ;)

34

Анонимен

преди 4 години

Интересно от кой Български език извадихте думата уикенд?Абе научете първо Български, после пишете статии, ако не можете да напишете десет изречения без англицизми вътре!

33

Анонимен

преди 4 години

Та като сме безделници да не сме без празници бе.

32

Ром"с

преди 4 години

Не можахте ли да напишете на кои дати не се работи,а след това да разглаголствате ?Не мога да разбера ,това от некадърност ли е или е такваз политиката на "Днес",много да се пише и нищо да не се казва!?

31

Уточнения

преди 4 години

Великден винаги се пада от петък до понеделник, така че съботата и неделята не ги бройте за официални празници в делничен ден.24 май и 6 септември 2020 г. са недели, а 26 декември събота - общо 3, а не 4. Най-често са 9 официални празника в делничен ден и 3 в събота/неделя. По-рядко 8 на 4 или 10 на 2.Така всяка година има общо 12 делнични дни, в които се почива заради официални празници. Единственият шанс да са 11 вместо 12, е да съвпадне 1 или 6 май с петъка или понеделника на Великден.

30

+

преди 4 години

При 8-часов работен ден 250 работни дни прави 2000 часа годишно. Повече от това имат Мексико и Южна Корея. Германия е под 1400, САЩ под 1800. Като извадя 160 часа платен отпуск, почти ги стигам американците.

29

Анонимен

преди 4 години

Кой видя на този календар какъв ден от седмицата ще бъде рожденият му ден?

28

Друг

преди 4 години

Ако хората имаха нормална оценка на теуда си и положеният труд им покриваше ежедневните нужди. Никой нямаше да се интересува от държавните служители колко получават. Но понеже сме бедни и духовно, и матерялно. Затова всеки гледа в купата на другия. И всеки плюе по държавните служители, но тайно се надява той да е на тяхно място, защото уж ти дава някаква сигурност.

27

+++

преди 4 години

Държавните служители са 2% от населението между 18 и 65 годишна възраст, но за някои те са проблема на България. При това 80% от държавните служители са със заплати под 1000 лева.*Не съм държавен служител.

26

+++

преди 4 години

През 2020 ще има 250 работни дни, а през 2019 са 249. На дебеловратите бизнесмени им се иска всеки ден да е работен ден и да им се работи по 12-16 часа за 560 лева заплата.

25

edin

преди 4 години

Аз си съединявам празниците с отпуски,затова моите ще са доста повече.

24

АНТИ

преди 4 години

Ние ние ние смеобщинска бригада.Стига стига стига нитази награда -да ви izklatimнай-щедро,на дребно същона едро !!

23

Анонимен

преди 4 години

Тези дълги почивки се позват реално от държавните служители. Тези с фалшивите болнични и бонустие,които не произвеждат никакъв брутен вътреше продукт,а тежат и са корумпирани.

22

морски

преди 4 години

Свети предколедно морския град.Осветител е някой баш тарикат.Общински лaпaчи по службите спят,данъкоплатеца пак е ВАЛАТ !

21

Да допълня...

преди 4 години

Много празници и много безделници.

20

Анонимен

преди 4 години

Ах, пусти глад....чиновниците са най-големия тумор. Хрантутници, на обществена издръжка, ядат от парите на данъкоплатеца, лешперят по чиновническите бюра, работят-неработят вземат заплата, осигурени са. Дойде Великден - 10 дни отпуска. Дойде 3-ти март - отпуска. Дойде Съединение, Независимост, Коледа, Нова Година - сладури, сами си решават кога да почиват. Иначе все реват, че са им малки заплатите, ама не напускат.Ми идете в Западния рай бе, там добре плащат. Що не напуснете?!

19

Помня

преди 4 години

И при соца имаше празници , но ни задължаваха да ходим на манифестация. Вместо на село , на манифестация и празника е съсипан. Що псувни отнесоха , ама тихичко, да не чуе комшията доносник.

18

до Сашко

преди 4 години

"Останаха по-малко от 20 дни до края на 2019 г." - Публикация от 9 декември 2019 - 09:05, Александър Попов. Саше, математиката нещо куца, а?

17

Анонимен

преди 4 години

И под такава новина ли ревете бе, ващо маме изпаднало. Няма ден, няма нощ по цял ден един и същи нереализирани *** по цял ден дремят пред компютрите и спамят под всяка новина. Ужас. Тук са събрани най изпадналите и жалки хорица от цялата държава.

16

Анонимен

преди 4 години

До морскиТуй за морските общини много важи, да. Там са построили феодалния строй, капитализма и комунизма едновременно!