121

XX

преди 4 години

До Хубаво име.и Кубрат, и Андрея ))

120

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 125Това са глупости! През 732г. Карл Мартел, дядо на Карл Велики, разбива арабите в битката при Поатие, но там са се били равностойни сили (60,000 срешу 60,000). Не като при нас - 30000 българи срещу 200,000 араби! И победата на Тервел е подостойнство оценена от западния свят - той (като Християнин!) е канонизиран за светец под името Свети Тривелий! И не е само католически светец - до 1054 година католицизмът не е отделен от православието!

119

Петър

преди 4 години

Европа е чувала за това. Католическата църква дори обявява Тервел за светец спасител на европа.

118

аман

преди 4 години

само дето Европа не е чувала за това

117

kireza

преди 4 години

ВЯРНО Е,ЧЕ ТЕРВЕЛ Е СПАСИЛ И ВИЗАНТИЯ И ЕВРОПА,ЗАТОВА И РИМ ГО КАНОНИЗИРА ЗА СВЕТЕЦ....ЗА БЛАГОДАРНОСТ ТЕЗИ ЧЕДА НА САТАНАТА И КРЪВОСМЕСИТЕЛИ,ЧРЕЗ ПРИЕМАНЕТО НИ ЕВРОСЪЮЗА УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА НИ....СЕГА ТУРЦИЯ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ОКУПИРА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ......НЯМАМЕ АРМИЯ А ЕДНА ДИВИЗИЯ,ЗАТОВА ПЪК СИ ИМАМЕ МИНИСТЪР И КУП ГЕНЕРАЛИ И АДМИРАЛИ,МАКАР ЧЕ ИМАМЕ САМО ЕДИН КОРАБ...ЗА СМЯХ НА КОКОШКИТЕ....

116

булгар

преди 4 години

Интересно е , че половината от войниците на Тервел били жени, като най-значима от тях била Петканка войвода-Ганьовска!

115

Хубаво име.

преди 4 години

Тервел и Светослав са хубави имена.

114

Анонимен

преди 4 години

Баце ще ни прокпа тунел под шипка ! И ша са фали с тва пред онея дето гледат на нас само като на потребители

113

!

преди 4 години

До АнонименГеорги Константинов Георгиев - Франция, а протсетъра е М. Глишев! Те са хора които доказаха съветските лъжи за Българя и българите. Пл. Цветков не веднъж е е казвал че българи и роми са произлезли от един народ.

112

Кънчо Мисирков

преди 4 години

Дайте трите имена,ЕГН и т. н за да се ориентираме по добре в историята.Баща.майка...произход,братя,сестри...Неможе да не знаем тази основна информация. Само Тервел...не е достатъчно. Ако незнаем...ще си я измислим тази информация.Там ни е силата..

111

Анонимен

преди 4 години

Никой европец не знае това ! Там за спасител провъзгласят Верцингеторикс . Нито един филм няма за тервел по големите исторически канали

110

Анонимен

преди 4 години

До ! ( 122)Не си наясно с някои неща. Пл.Цветков го учеше Синедрионът, много неща не знаеш от биографията му. Относно Г.Георгиев - в средите на историците има няколко с такова име, включително и починалите през последните 30 г.

109

Анонимен

преди 4 години

В османската империя "турци" са били наричани простите и необразовани аграри от анадолския регион. За османския благородник е било обида да бъде наречен "турчин", а самопровъзгласилата се за наследник на османската империя държава днес гордо си кичи територията с името "Турция".

108

!

преди 4 години

Големите историци Г. Георгиев и Пл. Цветков както и протестъра и голям антикомунист не веднъж са казвайки че етноса ''българи" е измислен от руснаците за да имат повод за война с Османската империя. Аз вярвам на тях защото това са хора учили и специализирали в американски и френски университети а не в Москва и не пропагандират московската пропагандна лъжа.

107

Анонимен

преди 4 години

за жалост днес няма кой да повтори подвига на хан Тервел, а напротив - цяла Европа кани мюсюлманите при тях, ислямизира се и всичко човешко /разбирай християнско/ се потъпква и се насаждат джен дърски ценности и псемдодемократични възгледи за тържество на малцинствата над мнозинството.Дано Бог да ни опази ! Защото Америка е далече и не ни иска, в Русия също и то не остана място на Земята за истинските хора.

106

КНЯЗЬ БОРИС I

преди 4 години

Напротив, Князь е постъпил много правилно. Видял е на къде отиват нещата! Направил е от племената народ, а не диви варварци да играят в двора му и да правят каквото си искат... Нали ислямски ***?...

105

КНЯЗЬ БИРИС I

преди 4 години

А Борис I е изпълнил заветите на далечния си пра , пра дядо кесаря Тервел да направи България християнска! Ако Княза не беше учистил тия варварски тангристи България можеше да не е толкова величествена и сигурно днес щяхме да се молим на алахчо и да бием глава у земя... Слава на Кесаря Тервел и Князь Борис I покръстителя!!!

104

Овчи Мозък

преди 4 години

"християнизацията" на българия започва след 1890 !!!99% от църквите са построени след 1890 - опитват се да ги изкарат древни, но всеки който разбира от строителство вижда че това са или нови постройки или префасонирани чорбаджийски къщиевреите ви лъжат като малки деца !!!

103

Овчи Мозък

преди 4 години

има (все още) снимки на Пловдив, Русе, Варна и София от преди 1990в Пловдив например на снимка (изгубената българия - там е снимката) от 1878 се виждат минаретата на 8 Джамии и не се вижда ни една камбанариятака е и с Русе, София и Варна !!!как така бе аланколъ в ужким "християнска" България няма ни една църква !?за сравнение т.н. Желязна църква в Истамбул е построена 1850г - казвам го за да не почнеш да ми обясняваш че Сълтана не давал да се строят църкви !

102

"НО"

преди 4 години

Знам, че в историята няма "ако" но ако бяхме при Тервел, Борис I или Симеон Велики жив турчоляк нямаше да мине европейската границата или друго подобно диво азиатско племе... Но мал шанс...