45

Щерю

преди 4 години

Крайно време вече е за супер як, надежден и бърз лифт до връх Еверест...

44

Totenkopf

преди 4 години

История за некви ненормални самоубийци, що мислите, че ми е интересно това? Не съм си и давал труда да четя тази "статия".

43

Анонимен

преди 4 години

Да бе , да. Мечта било на много хора ! Самошашкъни могат да мечтаят за такивадивотии

42

ссс

преди 4 години

Личностно извисяване. Избиват комплекси. Това е болест.

41

Анонимен

преди 4 години

Трябва да им прекарат един кабинков лифт до върха, с няколко ресторанта по трасето и 1-2 хотела, ама така шерпите ще си загубят работата, а те така са най-добре, печелят на гърба на глупустта човешка.

40

ined

преди 4 години

Правилния въпрос е не О боже! Какво правят тези хора на Еверест?", a О боже! Какво изобщо правя аз на Еверест?".

39

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 35Баш най-големите консуматори и чалгари се обърнаха на алпинисти и еколози да си лекуват съвестта. Истинските алпинисти се отказаха от комерсиалните маршрути и локации отдавна.

38

Анонимен

преди 4 години

Така е било, така и ще бъде. Ако някъде съществува нещо ще се намери някой да иска да го посети или открие. Това отличава човека от останалите животни.

37

Циник до 35

преди 4 години

А такива "възвишени" сте ми най-смешни...Открило си топлата вода

36

Пепи

преди 4 години

Същото си мислят и другите за него.

35

Бай 100ян

преди 4 години

Оня нашия дивак ,как му беше името , умре миналата година .Сега чакаме другия дивак Скатов и той да си намери майстора .После ще се родят други диваци които и те ще станат на замразено човешко .И аз ще пукна някой ден но от ядене и пиене и млади пичета връз мене

34

Анонимен

преди 4 години

Нормално е елементарните консуматори да не разбират за какво става въпрос и да заклеймят.

33

Изроди

преди 4 години

Празноглавци от класа. Недогазали се комплексирани хорица. Има доста по-нормални начини да сложиш край на живота.

32

Ангел

преди 4 години

Всичко е бизнес за милиони. В Щатите съм виждал реклами на туристически агенции които срещу 40-50 хил $ те пращат на еверест .Олинклузив при това !!!Хората не мислят и се подлъгват ,че ще е много яко ,ще си направят яките снимки и после ще се фукат на маса колко са велики !

31

До Бате Гойко

преди 4 години

"Алпинистите" финансират това начинание .Шерпите са там заради тях .За пари !Който плаща той е героя .Това е цялата философия на тези безумни начинания

30

Анонимен

преди 4 години

До Бате ГойкоДругарю Винету, статията дава отговор на въпроса в заглавието, но не всеки индианец явно го разбира та ще преведа за теб - Всеки който има повечко кинти и ходи на фитнес е решил, че ще е супер яко да покори най-високия връх. Затова там се събира прекалено много навалица, това е довело до смъртта на 11 души за няколко дена.

29

Бате Гойко

преди 4 години

"Отговорът е: ЗАРАДИ ЗАДРЪСТВАНЕТО" - благодаря. Още нещо да попитам: Защо всичките катерачи стават големи герои, след като се качат там, а шерпите, които ходят постоянно нагоре-надолу, при това с багажа на "алпинистите" - не?

28

Анонимен

преди 4 години

До House M.D.Чекпойнт е пойнт, на който се прави чек. Сега ти е ясно вече, нали?

27

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 25Ти предполагам си виден активист в борбата за ситостта на собствения си търбух

26

Ангел

преди 4 години

Разбирам хората които рискуват живота си за някаква кауза,както и тези които го правят с цел да открият нещо ново с което да дръпнат развитието на човечеството напред .Разбирам дори и тези които рискуват живота си просто за пари .Но баир будалите не мога да разбера .Това са егоцентрични същества които са готови на всичко само и само да си направят селфи на върха и после са се фукат във фейса .Това са психически НЕ здрави индивиди ,измъчвани от комплексите и егото си !!!