7

Скептик

преди 4 години

Днес направих страхотен шаран. Рецептата е следната. В 10 го купих от развъдника преди Дунавци изчистен за 14 лв. Метнах торбата в багажника и пих кафе на Шипка, после ходих до Дряново, и вечерта се прибрах. В 18 го залях с топла вода с разтворена морска сол. В 19 сложих зехтин в тавата и го сложил да се пече на/пържи на 180. В 19.30 нарязах лук и счуках орехи. Смесих с дафинов лист, едро смолен черен пипер и бахар. В 21.20 извадих. Лукът беше карамелизирал, а шаранът - по-вкуср от при Бялата ре

6

Хо

преди 4 години

Рецептата е с ориз, стафиди, орехи и праз.

5

Анонимен

преди 4 години

Не ям риба защото ми мирише на немита ***.

4

Анонимен

преди 4 години

Точно шаран, защото има люспи. Те се събират за късмет и богатство. Също и защото е нашенска риба от сладководен басейн.

3

Иван Христов

преди 4 години

Хмм, защо пък точно шаран! Това е риба, която мирише на тиня и има много кости. По-добре е човек да консумира скумрия. И ако човек има пари може да си купи сьомга, която е по-хубава от скумрията. :)

2

Анонимен

преди 4 години

Майсторът готвач ме разочарова. Не само, че почти нищо не каза по същество,а и с предложения рибен бульон на едно място целина, дафинов лист, копър, съвсем отиде в разред от нещо - нищо. Не разбрах даже маринованият в зелева чорба шаран с какво и как се приготвя нататък. Защото го показаха само запечен и отгоре с лимонови резени. Което си е гола вода спрямо моя традиционен шаран с плънка от орехи и лук.

1

Анонимен

преди 4 години

Ем готвач,ем шеф,а генерален директор не ли???нал тъй.