77

Валентин Тодоров

преди 4 години

ООН трябва издъно да се реформира или разпусне.Нито една нейна структура,донякъде изключение на ФАО не върши никаква работа.Никоя държава и политик със значение не се съобразява с празните приказки идващи от сградата на ООН.И защо да го правят?!ООН показа какво представлява когато даде трибуна на една бавноразвиваща се ,която не може да чете и обработва данни да поучава хора с двойно и тройно по-висок IQ.

76

Мръвкарианецо,

преди 4 години

ти и да не се храниш само с растения, сакън, да не получиш анемия, животните, които ще ядеш вместо растенията, КАКВО ЩЕ ЯДАТ??? Освен това би трябвало и вече да си станал пълен въздържател, щото за ракия от свинско, за водка от говеждо и за вино от овче месо още не съм чувал... А ти "случайно" да си???

75

Анонимен

преди 4 години

Аз си взимам вещи и дрехи втора ръка. Нямам кола и се движа с велосипед.Не ям месо, събирам разделни отпадъците и имам компостер за биораградимите отпадъци. И все пак това е такава незначителната капка е морето.

74

БПФ

преди 4 години

До БПФВъобще писна ми да ни вменяват вина, защото сме цивилизовани бели хоа - и все да ни сочят с пръст - докато едни други, се размножават като хлебapки и замърсяват като че напук колкото може повече. Например всяка индийска река влачи към океана цели планини пластмасови отпадъци, същото е и в Африка... че и едните и другите още не могат да се отучат да уринират и дефекират във водоизточниците, от които пият вода. Та ако фармациите им спрат ваксините на тия, планетата наистина ще си отдъхне.

73

БПФ

преди 4 години

До Анонимен 67Тъкмо това си мислех - защо не призоват - от ООН - фармацевтичните компании да спрат да произвеждат огромно количество ваксини за Африка и Индия? Защото в цивилизованите държави, включително Китай - има не демографски ръст, но демографски спад. Отделно каквато и да било екологическа култура има само в "богатите" държави: и бизнесът, и самите хора се стремят да замърсяват по-малко.Ами защото... да напомням ли как шефчето на ООН - Гутериш караше Европа да приема максимално мигри.

72

Анонимен

преди 4 години

Грешно си чул. Богатите хора често са патологично стиснати.

71

Анонимен

преди 4 години

Аз пък съм чувал че икономията е майка на мизерията!Препоръките на ООН започват да ми звучат като някакви комунистически лозунги от типа на "другари дайте да дадем".

70

Анонимен

преди 4 години

До ДаДа, беднякът винаги се дразни, ако го убеждават да пести. Така погледнато, всичките тези препоръки не са за нас. Но от друга страна, ако бяхме богата държава, с нашата философия щяхме да си съсипем природата максимално бързо - вижте Черноморието, Пирин, Искърското и Кресненското дефиле - който има пари ги използва за разрушение. Тъй че по отношение на крайния резултат може и да сме на светлинни години напред, но по отношението към природата и манталитет сме на светлинни години назад.

69

Прасе с каска

преди 4 години

Богаташите дават съвети на бедните как да живеят по-зле, като самите те смятат да си увеличат ЛУКСА!!!Да си спомняте какво се случи с едно дето каза: като няма хляб да ядат пасти!!!

68

Да

преди 4 години

По тези критерии можем да кажем че България по отношение на екологията е на светлинни години напред спрямо останалите държави.Българите масово купуват стоки втора употреба, ядат сравнително малко и предимно еко имитиращи продукти, и консумират малко ел енергия. Всичко това е гарантирано от правителството което прави всичко възможно за да поддържа стандарта на живот на абсолютния минимум колкото да не умре населението от глад. Другите държави да вземат пример от нас. България има решението.

67

Анонимен

преди 4 години

Да наистина кой ще носи дрехите 1ва употреба ? Богатите да не се стискат ами да дават пари за развитие на екологични технологии, а не да че чудят как да лишат и без това бедните.

66

Анонимен

преди 4 години

До Waffen SSТук несъмнено си прав. Но това не е препоръка на ООН, а просто действията на отделни хора, които смятат, че това е техният принос. Иначе няма лошо да пестиш от неща, които лично за теб не са жизнено необходими. Факт е, че се превърнахме в прахосници.

65

селянин

преди 4 години

нито консумацията на ресурси ке намалее нито па ке се возиме на колело просто в един момент ресурсите се изчерпват и почва една борба ум да ви зайде

64

Waffen SS

преди 4 години

""дрехи втора ръка"" Значи хората трябва да насят дрехи втора ръка ,то тогава кои ще носят дрехите първа ръка.Става интересно ,за едни дрехи,храна и живот втора ръка,а за други дрехи,храна и живот първа ръка.Интересно

63

Скептик

преди 4 години

Аз пък карам 20 годишна кола. Новата ми е на 15. Спестявам ресурси на планетата. Долу рекламата, долу консуматорското общество, долу споделянето.

62

Абе

преди 4 години

Майката Земя няма нужда от спасяване,ние хората имаме.Тя планетат си има защитни механизми,преминем ли границата,която всъщност май сме настъпили вече,ще бъдем пометени от суша,наводнения,глад,болести,природни бедствия и след това всичко ще си дойде на мястото.

61

Въпросът

преди 4 години

Какво са готови да изоставят хората, за да се борят с климатичните промени? *При така зададен въпрос, не се мисли за спасението на Земята. Четете само заглавието, а то е грешно, както обикновено.

60

Анонимен

преди 4 години

Правилният отговор как да спасим земята е лесен, намаляме на населението около 10 пъти.

59

Вегетарианството

преди 4 години

хубаво разправя един, че не било полезно, щото гори се спечели, за да се сеят ядивни флори, обаче... Тия животинки, чиито мръвчици предпочиташ да си гризкаш, КАКВО ЯДАТ??! Фотосинтезират ли??!

58

Анонимен

преди 4 години

Вегетарианството не е полезно с нищо,хем се изсичат повече гори,за да се засаждат растения,хем не е добре човек да се храни само с растения,за да не получи анемия.