165

Анонимен

преди 4 години

Съгласен съм че сметката за общите чсти трябва да се плаща, но от къде на къде европейски съд е тръгнал да се разпорежда по нашите въпроси?

164

RMM

преди 4 години

Значи, по тази логика, ако комшиите над и под мен не си отопляват всички стаи, мога да ги съдя за това, че ми хабят топлината и да искам да ми поемат част от сметката за ток.

163

марги

преди 4 години

До Анонимен - За което си искат! Решението им развързва ръцете, (то не че до сега са били с вързани ръце) и Топлофикацията ще ни "отоплява" и откритите балкони и стълбищата по които нямаме и един радиатор и ще ни дере кожите както си иска!

162

до 167

преди 4 години

До ФЕНЗащо така бе другарю? Защо обиждаш човека? Защото е решил жилището му да не е изолация за съседите му? Я да се свика партийно събрание и съседа да бъде порицан!

161

Анонимен

преди 4 години

Ето защо за общите части топлофикацията може да изчислява използваната енергия пропорционално на отопляемия обем на всеки апартамент, независимо дали радиаторите в него са свалени, изключени или работятВ ОТОПЛЯЕМИЯТ ОБЕМ НА АПАРТАМЕНТА СА:1/ КВАДРАТУРАТА НА АПАРТАМЕНТА +% ОТ БАЛКОНИТЕ = ОБЩА ПЛОЩ ЗАПИСАНА В НОТАРИАЛНИЯ АКТ2/ ОТОПЛЯЕМ ОБЕМ ВКЛЮЧВА И ВАШАТА ЧАСТ ОТ ОБЩАТА ЧАСТ НА ВХОДА .ТОВА Е ОБЕМА ПО КОЙТО ПЛАЩАТЕ = ОБЕМИ НА: АПАРРТАМЕНТЧАСТ БАЛКОНИОБЩА ЧАСТ ОТ ВХОДАЗА КОЕ Е РЕШЕНИЕТО

160

Сандо

преди 4 години

преди Москва решаваше сега ЕС ... и ние плащаме и плащаме

159

И ТОВА ДА Е СЪД

преди 4 години

" има достатъчно технически възможности да се изчисли дължимото само за общите части"ТУК Е СКРИТ ГРАБЕЖА.КОЙ СА ОБЩИ ЧАСТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ФИКСИРАНО ОТ ТОЗИ СЪД,А НЕ ПО РЕШЕНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ - НЕ МОЖЕ В МОЯТ ВХОД ОБЩИТЕ ЧАСТИ ДА СА 40% А В СЪСЕДНИЯ-10%ОБЩИТЕ ЧАСТИ СА ЕЛЕМЕНТИ ОТ СГРАДАТА: СТЪЛБИЩЕ,СУШИЛНО ПОМЕЩЕНИЕ И Т,Н, КОИТО СА ЯСНИ НОТАРИАЛНОНЕ СА ОБЩИ ЧАСТИ ТОПЛОТЕХНИЧЕСКИ ПОНЯТИЯ С КОИТО СПЕКУЛИРА ТОПЛОФИКАЦИЯ КАТО ТОПЛОБМЕН (грееме съседите)-ТОПЛООБМЕНА Е ПРОМЕНЛИВА ВЕЛИЧИНА

158

Онанимен

преди 4 години

След консултация с Литва, Латвия, Естония, още куп други държави, марсианците, ЕС достигна до заключение, че ще се плаща такса общи части, дори за блокове, където никога е нямало Топлофикация. Там, където няма, се задължават в най-кратък срок да си прекарат тръбите сами, да си ги заварят и изтестват, след което да ги подарят на Топлофикация. След такова свързване, в първите 20 години блока ще плаща между 20 и 50% повече. Процента ще се определя с хвърляне на зарче от директора на Топлофикация.

157

Анонимен

преди 4 години

Разбрахте ли най-после, че живеете в ЕС-СР! От един комунизъм в друг!

156

Fate

преди 4 години

Затова целия блок преди много години още като ни удари демокрацията и тръбата беше отрязана за по сигурно

155

ФЕН

преди 4 години

До То беше ясноПредстави си мнооого обидни думи , всичките са за теб!

154

Анонимен

преди 4 години

Прасетата и кокошките са щастливи,надявам се Братя Българи и Вие умирате от щастие

153

nekoj

преди 4 години

До Анонимен25 - Правото ми е силата, а ти явно си виждал парно само на картинка, а химическата ти тоалетна е нужник на двора.В много апартаменти (в София поне) - тръбите минават не през общи части - а през самите апартаменти. И в моя е така. При това ми пречат да използвам пълноценно площа на жилището - губя веднъж, губя втори път че ме карат да плащам за нещо което не искам - никой не живее там. Те само печелят - аз само губя, къде е логиката? И за мен само задължения - за тях само печалба?

152

SILANCE

преди 4 години

на европейска държава предполага същото ценообразуване и истински уреди за измерване!

151

SILANCE

преди 4 години

Или е огромна провокация тази "статия", или не са представени фактите. Няма никакъв начин да се твърди, че т. нар. топломери отчитат само, ако радиаторът работи. Имат ли снимка магистратите къде е закичен този уред и какво всъщност мери?. И че това са БЕЗМЕРНИ ЕДИНИЦИ? и ЧЕ КОЕФИЦИЕНТЪТ, С КОЙТО СЕ "ПРЕСТРУВАТ" НА МЕРНИ, НЕ Е НАУЧНО ОБОСНОВАН, А Е ОПРЕДЕЛЕН ОТ "топлото". И т. н., и т. н..Задължително е да ги осветлим за цената на ТЕ - как се образува, защото те си въобразяват, че географията ни

150

шматка

преди 4 години

Ще плащате бе шушляци щом чакате ЕС да ви оправиТука сте големи разбирковци ама клечите до радиатора.Защо не сте на улицата

149

То беше ясно

преди 4 години

Тази битка беше обречена. От 10 години не живея в България. Държа си там апартаментчето в Русе защото има сантиментална стойност - на починалите ми родители. Няма радиатори, няма топлещи тръби /на последен етаж е/, но си ме дялкат здраво "за сградна инсталация". Е, нищо друго не мога да направя освен и аз да им вкарам малко разходи на свадливите пенсии. Целогодишно ВСИЧКИ прозорци са отворени /само комарници има/. Оплаквали се съседите, че им лъхало студ от стените. Ще лъха! Нали плащам!

148

kireza

преди 4 години

За левите еврорезби гилотината.....

147

...

преди 4 години

Да де ама топлофикация не прави така! Първо на първо НЯМА ТОЧНА ЦЕНА НА МЕГАВАТ КИЛОВАТ МИЛИВАТ ТОПЛИНА! ЗА МЕН Е ЕДНА ЗА КОМШИЯТА Е СЪВСЕМ ДРУГА! Това първо после топлофикация казва така! От тоя вход трябва да се вземат 150000лв. това казва потребявано не потребявано това няма значение! После топлофикация казва абе те тия плащат значи повечето пари ще ги плащат те а тия дето не плащат за тях по-малко! Ето за това е борбата тука! Не, че можело или не можело да се направи! Та така!

146

ДА

преди 4 години

ДА СЕ ПРЕМАХНАТ Т.Н. ТОПЛИННИ СЧЕТОВОДИТЕЛИ!!С тях сметките скачат двойно!Кой ги издържа и тях-пак ние!Това звено от къде се пръкна,та преди Топлофикация нямаше ли счетоводители и инкасатори!?Те по-скъпо ли ни излизаха!?Нароиха се като клони на дърво разни комисиийки,институтчета и други *** и само дерат!Докога,бе,гадове ниедни!?