17

Дядо ПОП

преди 4 години

ми на Академията на МВР и Библиотекарския какъв е рейтинга им у Еуропа? тея броят ли се изобщо вишисти.............

16

ВЪПРОС

преди 4 години

Частните ВУЗ в България нямат никакво Признание в Света ?

15

до 14

преди 4 години

не е на "комунистически самотек", защото Комунистите в Брюксел работят всеки ден за построяване на Новият Общо-Европейски Комунистически Строй, подчинен пряко икономически и идеологически на Пекин, затова всичко в Европа отдавна е вече Мейн Ин Чайна!!

14

Анонимен

преди 4 години

Във всяка нормална държава по белият свят всяка административна област разполага с университет, който е профилиран и младежите от цялата страна се стичат към определена школа, за да получат знания, умения и опит и да излязат специалисти и професионалисти! В България университетите са разположени в 11 области(филиали не се броят). От 28 области още от старта сме ги обрекли на самоунищожение 17 от тях! Няма никакъв план за тая територия, всичко е на комунистически самотек!

13

Вън комунетата

преди 4 години

Аман от далавери на всякакво ниво. Университетите те лъжат, че те учат и ти ги лъжеш, че се учиш! Това е България! Това образование трябва вредни да ти плащат, че се подлагаш на тормоз, гаври, подигравки и тотално не разбиране! Персоналът е застинал между 50-те и 60-те на миналия век! Срам и позор, комунистически *** нямат нищо общо с наука и култура!

12

Ново Предложение

преди 4 години

да издаваме и Обща Диплома - Една Диплома за Цялата Нация. Да Изградим Нация Вишист!!

11

Анонимен

преди 4 години

Споделяне на ресурси между Софийския и Шуменския университет: група студенти с преподавател пътуват с нощния влак Варна-София за използване на новооткритата лаборатория в Химическия факултет. След това хващат студентите хващат влака за Пловдив са следобедна лекция в Пловдивския университет.

10

Ludoto Lenche

преди 4 години

...MON "nabra laikata " na balgarskoto obrazovanie !!! Neusporim fakt !!! Aman ot reformi ...na neshto koeto se be dokazalo !!! Prevarnahme se v psevdodarjava sas zatihvashti funkcii I siva masa ot debilizirano naselenie (kadeto oshte e ostanalo ) !!!

9

Анонимен

преди 4 години

Трябва да изчистят най-вече УНСС, НСА, Лесото и Минно геоложкия. Там ректорите си правят каквото искат като онбашията се изживяват! Пълна далавера и рекетират правителството за да си мълчат!

8

Пижо

преди 4 години

Броят на студентите намалявал. За тази година - с 6000. МОН пропуска да каже, че броят на студентите извън България се е увеличил с 6000. Отделно от напускането на България, проблемът с демографската катастрофа ще се отразява на ВУЗ-овете главоломно с всяка изминала годсина. Родените зад граница българчета няма да дойдат да учат в България!

7

Эврапэйскый Союз

преди 4 години

така е при Комунизъмът всичко е общо, даже и жените...

6

Сержант

преди 4 години

Какво образование, какви вузове. Няма такава държава, където броя на завършващите средно да е повече от свободните места във университетите. То пък и едно образование имама днес. Висшистите сега са много по зле от средното преди 30 г. Това е едно министерство , където само се усвояват средства. Истина ви казвам.

5

Анонимен

преди 4 години

Малко късно сте се сетили. Едно време бяхте заети да назначавате "правилните" хора, а сега давате свобода на тези които нямат шанс. И пак от пусто в празно.Светът изчерпи възможностите си. Наистина има нужда от край.

4

Анонимен

преди 4 години

Предлагам на министердки съвет да обедини всички софийски държавни университети в единен Софийски университет! Освен това да се намалят бройките за прием спрямо легловата база и хората от София също да имат право на общежитие! И да премахнат всички калинки по администрациите!

3

Анонимен

преди 4 години

На какъв език ще се преподава в тези общоевропейски мрежи? Те сегашните студенти български разбират слабо, как ще слушат лекции при чуждестранни лектори? Повече от половината наши преподаватели също не говорят чужди езици.

2

Анонимен

преди 4 години

"Общи дипломи, споделени преподаватели, споделени ресурси, споделена материална база, общи програми."Много по комунистически бе, дрОгаре. Да не стане бош лаф, като със споделените пътувания?

1

Анонимен

преди 4 години

половината от МОН начело с министъра бих ги пратил да чистят кенефите, за друго не стават. Ще ми превеждат "Под игото"...